tks

Tag
 • Tartalmak

  189
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

tks a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

 1. Az új box csak felhőbe fog tudni rögzíteni, lokálisan nem?
 2. Húgom telefonált, hogy Bp egyik részén (X. kerületben) nincs IP Telekom szolgáltatás már vagy 8 órája. Se TV, se Net, se telefon. Ez normális, hogy ennyi idő alatt nem tudják megjavítani? 1-2 órát még értenék, de 8+ órája teljes kiesés? Van ilyenkor valami oldal, ahol írják, hogy kb. mennyi idő még, amíg helyreáll? Mert ez már túl sok nekik.
 3. Az IPTV-n tényleg nem lehet lejátszani a felvett dolgokat, ha nincs kapcsolat? Bp. egy részén központi hiba van már pár órája, se net, se telefon, se iptv. Idős családtag próbálta lejátszani az iptv dobozról a felvételeket, de azokat sem volt hajlandó lejátszani? Ez valami design hiba? Miért nem tudja a doboz lejátszani a felvett dolgokat attól, hogy nincs élő adás?
 4. Hol lehet megnézni a tvgo.hu-n, hogy él-e az összerendelés?
 5. Mi lehet az oka, hogy ezt mondja a közszolgálatiakon túl mindenre, ha rákattintok a böngészőben? Családi csomag van, úgyhogy van telekom előfizetés. Régen próbáltam a TV GO-t utoljára, de akkor úgy rémlik, összerendeltem az előfizetéssel. A menüben sehol sem látok Összekapcsolás menüpontot, nem tudom, hol kellene lennie, felteszem azért nem jelenik meg, mert aktív az összerendelés? De akkor miért nem mennek a csatornák?
 6. Köszi, akkor majd megpróbálom újrahangolni. Kár, hogy legutóbb nem írtam fel, milyen frekvencia tartományt kell megadni, és qam-ot, de remélhetőleg a neten fent van valahol.
 7. Volt valami változás a digitálisban? Budapesti családtag mondja, hogy az alsó, állami csatornák eltűntek nála pár napja, csak a 7-estől van adás. Kell valami újrahangolást csinálni?
 8. Ja, hogy ennyire számon tartják a távirányítókat? A dobozokat még inkább érteném, de ha mondjuk egy régifajta dobozról van szó, akkor arról is azt gondoltam, hogy mivel központilag deaktiválják az elérést, ha a user lemondja, nem sok vizet zavar, ha valakinél ott marad egy elavult doboz.
 9. Honnan tudna arról a Telekom, hogy valaki ilyen neten vett távirányítót használ a dobozhoz? Gondolom a doboz ezt csak nem küldi el a központba, hogy mivel irányítják.
 10. Itt is írják a beállítást a dobozhoz, szóval felteszem ezt a neten árultat is be kell állítani,hogy milyen doboz, aztán működik. Lehet, hogy a szerelő is csak ennyit csinál kiszálláskor, hogy benyomja a programozógombot.
 11. Próbaképpen megnéztem a neten, mit árulnak, és pl. itt van ez a találat, amire azt írják, hogy eredeti IPTV távirányító: https://www.pob.hu/spd/TAV0507/1ONE-T-Home-IPTV-Set-Top-Box-taviranyito-Eredeti?madef=1111 Ez azt jelenti, hogy pl. egy ilyen távirányító bármilyen IPTV dobozt elirányít? Nem sok részletet írnak róla.
 12. Annak a boxnak mi a típusa, amihez a fenti fekete távirányító tartozik, aminek a képét betettem?
 13. Telekom üzletben az mondták, hogy a szerelőnek ki kell szállnia hozzá, hogy megnézze, és úgy cserélik (nem értem, miért nem lehet boltban kérni cserét). Az adott helyen nehéz megoldani, hogy valaki otthon legyen (ritkán vannak ott), ezért első körben valami egyszerűbb megoldást keresek. Ezek a távirányítók hozzá vannak kódolva egyedileg a dobozhoz? Vagyis ha a neten veszek egy ilyet, amit valaki árul használtan, akkor azzal nem fog működni? Vagy bármelyik távirányító működik bármelyik dobozzal?
 14. Egyik családtagnál az IPTV doboz távirányítóján az OK gomb vacakol. Minden más gomb jól megy, de úgy látszik az OK gomb, ami a legtöbbet van használva, kezd kidögleni, nehezen reagál, többször meg kell nyomni, hogy legyen hatása. Nem lehet esetleg valamelyik másik gombbal kiváltani az OK gombot? Van esetleg olyan gomb rajta, ami ugyanazt csinálja, mint az OK? Ilyen távirányítóról van szó:
 15. Működhet, de mivel ezt már ismeri, ezért egyszerűbb lenne egy ugyanilyet venni, ezért érdekelne, hogy mennyibe kerül. Nem tudom, a telekom shop miért nem listázza, ha írják, hogy lehet náluk kapni.