tks

Tag
 • Tartalmak

  188
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit tks posztolt

 1. Húgom telefonált, hogy Bp egyik részén (X. kerületben) nincs IP Telekom szolgáltatás már vagy 8 órája. Se TV, se Net, se telefon. Ez normális, hogy ennyi idő alatt nem tudják megjavítani? 1-2 órát még értenék, de 8+ órája teljes kiesés? Van ilyenkor valami oldal, ahol írják, hogy kb. mennyi idő még, amíg helyreáll? Mert ez már túl sok nekik.
 2. Mi lehet az oka, hogy ezt mondja a közszolgálatiakon túl mindenre, ha rákattintok a böngészőben? Családi csomag van, úgyhogy van telekom előfizetés. Régen próbáltam a TV GO-t utoljára, de akkor úgy rémlik, összerendeltem az előfizetéssel. A menüben sehol sem látok Összekapcsolás menüpontot, nem tudom, hol kellene lennie, felteszem azért nem jelenik meg, mert aktív az összerendelés? De akkor miért nem mennek a csatornák?
 3. Az IPTV-n tényleg nem lehet lejátszani a felvett dolgokat, ha nincs kapcsolat? Bp. egy részén központi hiba van már pár órája, se net, se telefon, se iptv. Idős családtag próbálta lejátszani az iptv dobozról a felvételeket, de azokat sem volt hajlandó lejátszani? Ez valami design hiba? Miért nem tudja a doboz lejátszani a felvett dolgokat attól, hogy nincs élő adás?
 4. Hol lehet megnézni a tvgo.hu-n, hogy él-e az összerendelés?
 5. Köszi, akkor majd megpróbálom újrahangolni. Kár, hogy legutóbb nem írtam fel, milyen frekvencia tartományt kell megadni, és qam-ot, de remélhetőleg a neten fent van valahol.
 6. Volt valami változás a digitálisban? Budapesti családtag mondja, hogy az alsó, állami csatornák eltűntek nála pár napja, csak a 7-estől van adás. Kell valami újrahangolást csinálni?
 7. Ja, hogy ennyire számon tartják a távirányítókat? A dobozokat még inkább érteném, de ha mondjuk egy régifajta dobozról van szó, akkor arról is azt gondoltam, hogy mivel központilag deaktiválják az elérést, ha a user lemondja, nem sok vizet zavar, ha valakinél ott marad egy elavult doboz.
 8. Honnan tudna arról a Telekom, hogy valaki ilyen neten vett távirányítót használ a dobozhoz? Gondolom a doboz ezt csak nem küldi el a központba, hogy mivel irányítják.
 9. Itt is írják a beállítást a dobozhoz, szóval felteszem ezt a neten árultat is be kell állítani,hogy milyen doboz, aztán működik. Lehet, hogy a szerelő is csak ennyit csinál kiszálláskor, hogy benyomja a programozógombot.
 10. Próbaképpen megnéztem a neten, mit árulnak, és pl. itt van ez a találat, amire azt írják, hogy eredeti IPTV távirányító: https://www.pob.hu/spd/TAV0507/1ONE-T-Home-IPTV-Set-Top-Box-taviranyito-Eredeti?madef=1111 Ez azt jelenti, hogy pl. egy ilyen távirányító bármilyen IPTV dobozt elirányít? Nem sok részletet írnak róla.
 11. Annak a boxnak mi a típusa, amihez a fenti fekete távirányító tartozik, aminek a képét betettem?
 12. Telekom üzletben az mondták, hogy a szerelőnek ki kell szállnia hozzá, hogy megnézze, és úgy cserélik (nem értem, miért nem lehet boltban kérni cserét). Az adott helyen nehéz megoldani, hogy valaki otthon legyen (ritkán vannak ott), ezért első körben valami egyszerűbb megoldást keresek. Ezek a távirányítók hozzá vannak kódolva egyedileg a dobozhoz? Vagyis ha a neten veszek egy ilyet, amit valaki árul használtan, akkor azzal nem fog működni? Vagy bármelyik távirányító működik bármelyik dobozzal?
 13. Egyik családtagnál az IPTV doboz távirányítóján az OK gomb vacakol. Minden más gomb jól megy, de úgy látszik az OK gomb, ami a legtöbbet van használva, kezd kidögleni, nehezen reagál, többször meg kell nyomni, hogy legyen hatása. Nem lehet esetleg valamelyik másik gombbal kiváltani az OK gombot? Van esetleg olyan gomb rajta, ami ugyanazt csinálja, mint az OK? Ilyen távirányítóról van szó:
 14. Működhet, de mivel ezt már ismeri, ezért egyszerűbb lenne egy ugyanilyet venni, ezért érdekelne, hogy mennyibe kerül. Nem tudom, a telekom shop miért nem listázza, ha írják, hogy lehet náluk kapni.
 15. Kettő nehezebben kallódik el. Okostelefont nem használ. Univerzális meg azért nem jó, mert máshogy néz ki, nehezen tanulja meg. Az lenne a jó, ha két teljesen egyforma távirányítója lenne, amik ugyanúgy működnek, ha ezt már ismeri és megtanulta.
 16. Pl. ha nem találja a user. Idős családtagnál gyakran elkallódik, ha lerakja menet közben valami helyre, ahol aztán nem jut eszébe keresni. Ha lenne pót, akkor tudná azt használni, amíg a másik elő nem kerül valahonnan. Persze erre a célra nyilván csak akkor vennék, ha pár ezer forint, nem 15 ezer vagy hasonló. Ezért érdekelne az ára.
 17. IP TV-hez lehet venni póttávirányítót? Ha igen, mennyiért adják? Telekom shopban nem láttam.
 18. Be volt kapcsolva, linkeltem is a fórumot, ahol mások is panaszkodtak erre, nem csak nálam volt ez. Amint visszaállítottam No Proxy-ra gyorsan bejön minden oldal.
 19. Egyik idős rokonnál pár napja nagyon lassan jönnek be a weboldalak. Semmi változtatás nem történt nála, korábban jól ment. Úgy tűnik, hogy a betöltésnél a kapcsolódásnál van a probléma, vagyis kattintok egy linkre, és akkor 5-6 másodpercig csak kapcsolódást írt, aztán hirtelen bejön az oldal. Vagyis nem maga az oldal töltődik be lassan, hanem a kezdeti kapcsolódás a szerverhez nagyon lassú. Minden weboldallal ez van, nem csak bizonyosakkal, és mikor megvan a kapcsolódás, akkor már gyorsan bejön. MI okozhatja ezt? Valami általános problémának tűnik, mintha a telekom internete nagyon lassan tudna csak csatlakozni a szerverekhez. DNS problémára gondoltam, de ha ugyanazon az oldalon kattintok egy másik linkre, akkor is ez van, amikor az oldal címe már benne kell, hogy legyen a cache-ben.
 20. Közbe kiderült, mi volt az oka. Nem a Telekom a hibás, hanem a Firefox legújabb verziófrissítése bekapcsolja az "Auto-detect proxy settings for this network" opciót, amitől minden oldalbetöltés előtt vár 5-6 másodpercet. No proxyra állítva működik rendesen. https://www.reddit.com/r/firefox/comments/9riy4f/firefox_63_is_slow_at_loading_new_pages/
 21. Firefox valóban. Erre nem gondoltam, de kipróbálom majd Chrome-mal is. Ha nem a böngésző, akkor még eszembe jutott, hogy egy router újraindítás (ki/be kapcsolás) talán segítene?
 22. Köszi, ezt megpróbálom majd, ha ott leszek. Bár ahogy írtam ugyanazon az oldalon is lassan nyílnak meg a linkek, amikor a DNS-ből már be van cachelve a cím. Ha csak minden oldal első elérésénél lenne hiba, akkor egyértelmű lenne, hogy DNS.
 23. Köszi, eddigi is valami 34 vagy ilyesmi csatorna volt. Az újrahangolást mikor lehet megtenni? Már most is? Vagy még nincs vége a karbantartásnak?
 24. Idős családtag panaszkodott, hogy eltűntek a digitális csatornák, illetve csak az alapcsatornákat látja. IPTV-je van, amellett nézi másik tv-n a digitális csatornákat a telekomtól kapott dobozzal. Vissza fognak jönni a csatornák maguktól a karbantartás után, vagy kell majd emiatt valami újrahangolás a dobozon?
 25. Legutóbb is úgy jártam, hogy neteztem útközben, majd jött SMS, hogy sajnos elfogyott az adatcsomag. Nem lehet valahol beállítani, hogy hamarabb kapjak? Pl. ha az 50 vagy 100 megát eléri? Vagy ha a maraton csomag 80%-a elfogyott? Ha akkor kapnék értesítést, amikor még pl. 20% megvan, akkor eszembe jutna feltölteni, mielőtt teljesen elfogy.