Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag6036

Tag
 • Tartalmak

  20
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Törölt_tag6036 eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

 1. Nem hiszem, hogy bármi vezeték gond lehetne, tegnap letöltöttem 16 gb-ot a nappaliban, és 1× sem szakadt meg, jött teljes (a lekorlátozott 750-800 KB/s-os) sebességen. Arra gondoltam, veszek egy routert, pár ezer forintért lehet kapni (sajnos ami nekünk régen volt, eladtuk...), azt hozzákötném a telekom-os digitális elosztóhoz, azon lekapcsolom a wifi-funkciót, és külön routerről jönne a wifi... Úgy tudom ez így megoldható, és azzal nőne a jelerősség, lefefedettség, és talán a régi sebességet is "visszakapnánk". Rövid keresgélés után ezt találtam, árban, tulajdonságokban is barátságos. "A HGW wifi csatornájának beállítását megtalálod a HGW adminfelületén a Network - WLAN - Basic menüpontjánál, channel név melletti szám mutatja. " Megnéztem, Auto-ra van állítva.
 2. És ha én ezt közlöm a kedves telekomos ügyintézővel, akkor ő meg is fogja csinálni? Ha igen, akkor ezzel megoldódik a szakadozós gondom? Mert ahogy tegnap kiderült, a wifi él és virul, csak itt nálam a szobába gyengébb a jel pár hete, ... csak mert korábban azt írta valaki, hogy a sebesség és a jelerősség nem függ össze.. Jelerősítőt csak akkor vennék, hogyha minden kötél szakad, de majd figyelek rá, köszönöm!
 3. Vonalszakadást, törést még nem kerestem, meg elvileg nincs is, mert tegnap mikor mellette voltam és onnan neteztem, töltöttem le egy filmet, akkor nem tapasztaltam szakadást, stabil volt a kapcsolat, 2-3 óráig ott voltam.. Utána amint felmentem vissza szobámba laptoppal, egyből belassult a net, és 1-1 kisebb szakadás is volt.. Driver frissítések rendben vannak, azokat rendszeresen frissítem, ... NIC-t nem tudom. Jelerősítőt tegnap neten keresgéltem, ott edigital.hu-n találtam többet is, 60-40 %-ban ajánlották/szidták a vásárlók (bár ez gondolom abból is adódik, hogy ki milyen jól tudja beüzemelni).. 5-12 ezer forintért van sokféle, szóval nem ilyen sufnis megoldással terveztem a dolgot. Rajtam kívül még nővérem (ha hazajön néha hétvégén) szokott netezni, az ő szobája a wifi felett van, meg az utóbbi időben általában a nappa*****n netezik, ő nem tapasztalt ilyen sűrű szakadásokat..
 4. Jeltovábbító, jelerősítő, nekem egyre megy De akkor lényegében az se segítene rajtam sokat? A legnagyobb baj még mindig az, hogy magát a hibát és az okát még mindig nem ismerjük.. Mert ugye tegnap ott voltam mellette pár méterre, sebesség is "jó" volt, igaz, nem volt annyira gyors mint korábban, de legalább stabil volt a letöltés, és nem szakadt meg a kapcsolat.. De valamiért a szobámba meggyengült a jelerősség... teszem szekrény tetejére, kis polcra, már hetek óta ide-oda, de ugyanúgy szakadozik nálam..
 5. Azt a csatornás dolgot este megnézem, ha hazaértem, routerünket meg megkeresem, elvileg megvan valahol.. Ismerősöm ajánlott wifi jelerősítőt, hogy az lehet segítene, hogy a valamiért legyengült jelet felerősítse, ... erről vélemény?
 6. Szinkron sebességet nem tudom micsoda, nem tudom, hogy mennyi volt korábban. A csatorna is passz, ha megmondod hol nézzem meg, akkor este megkeresem.
 7. Hogy jönnek ehhez a szomszédok? Nekik is évek óta van, nem hinném, hogy ez a gond fő okozója... és habár nem szívlelem egyiket se, leszúrni azért még nem fogom őket
 8. Hazaértem, neteztem durván 1 órát, meglepően jó volt minden, tesztelgettem, mit hogy bír, de sajnos nem lett minden a régi, 1-2 kisebb szakadást észrevettem.. Aztán lejöttem nappa*****, egyelőre még wifi-s kapcsolattal, jelerősség ugye nyilván maximumra változott, mondom letöltök valamit, úgy hogy megy a dolog.. 700-750 KB/s-el töltök le, közbe pedig kisebb lassulással tudok böngészni is... Ötlet, vélemény? Ez a 700-750 most jelenleg durván a max, régebben (több hete, max 1-2 hónapja) 1-1,2 MB/s volt ez az érték,... Most akkor mivel lehet a gond? A szobámban azért lehet gyengébb a jel, mert lejjebb vették a sebességet, és ezáltal valamilyen szinten a jelerősség is csökkent? Mert így úgy tűnik, hogy magával a wifi résszel sincs gond, csak a távolság nem tetszett neki... pedig, ahogy korábban is írtam, már bő 2 éve ugyanott van a digitális elosztó is, és a laptopom is...
 9. Ma megnézem úgy, hogy wifiról az elosztóhoz közel netezek, nem pedig a szobámba.. Ha lesz időm, keresgélek utp kábelt, elvileg kell lennie valahol.. Ha találok, kipróbálom úgy is.. Aztán meglátjuk.. Hogyha tényleg a wifi rész lenne a hibás, akkor routert milyet vegyek, van valami amit tudnátok ajánlani? Régen, még mielőtt ezt a digitális elosztót kaptuk, modem-router duóval neteztünk, most elég lenne csak router is?
 10. Hazaértem ma negyed 9 után, és volt pofám elindítani egy letöltést, 400 valahány mega, új walking dead rész.. mondanom sem kell az a szomorú tény fogadott, hogy a netem ... *****.. Korábban, ha töltöttem le, amikor épp maxon jött, 1 MB/s-el, akkor is kicsit lassabban, de tudtam még netezgetni,.. de ilyenkor, ... bármit próbálok, 5-10 perc mire bejön bármi, ha egyáltalán bejön, és nem szakad meg valami miatt a kapcsolat, és maximum 400-500 KB/s-el megy a letöltés.. Jól felhúztam magam rajta, megnéztem a digitális elosztót, de azon úgy égtek a lámpák, hogy elvileg minden rendben... Tehát, akkor mi lehet a gond? Mert ha az elosztó, vagy a vezeték lenne a hibás, akkor nem égnének a lámpák nem? De az elosztó-laptop közötti kapcsolat se lehet gond, .. ez egyáltalán milyen hiba lehetne? 2-3 éve netezek így, wifin keresztül, laptopon, és még sohasem volt ilyen mértékű, ilyen gyakori szakadozás... Az lehet a gond, hogy a korábbi szakadások miatt ahogy lekorlátozták a sebességet, ez kihat az elosztó "hatósugarára", vagy valamilyen szinten gyengítette a jelet, és nekem laptopról ezért történik jóval gyakrabban és hosszabb ideig a szakadás? Mert ahogy a router ip-s oldalán néztem, a másodperc számláló alapján nem volt most este, sem egész nap megszakadás...
 11. Hű.. Nagyon ezekhez az adatokhoz, számokhoz nem értek, köszi mellé a fordítást.. Akkor igazából annyi a lényeg, hogy valami miatt szakadozik a netem, és ezt a közpot elsunnyogja és inkább lejjebb veszi a sebességet (miközben én ugyanúgy 10 megás netért fizetek)... A vezetékeken végigfutni csak korlátozottan tudnék, mert döntő része a falban fut... Telefonon kérdeztem az ügyintézőt, hogy ez nem e okozhatja a gondot, hogy már kb 10 éve van netünk és azokat a vezetékeket szerintem nem cserélték, de erre "véletlenül" elfelejtett válaszolni, és tovább gyanusítgatta a vezeték nélküli netezésemet, hogy amiatt lassabb/akadozó a net... És akkor valszeg az elosztóval nincs gond, ugye? Ilyen esetben, ha vezetéket szeretnék cseréltetni, akkor az kinek a költsége, és durván mennyibe kerül? Azt a rendszernaplóképet hol tudom meglesni?
 12. Viszont a telefonos ügyintéző azt mondta, hogy ma délelőtt volt egy szakadás, .. azt kiszámolva pedig az online duration lehet, hogy másodpercben van megadva.. és az 6 és fél órának felel meg kb, ami pedig nagyjából arra az időre tehető, amikor én is észleltem egy huzamosabb ideig tartó megszakadt kapcsolatot.
 13. 16 nap az elég érdekes lenne... Bár mivel ahogy írtam, nincs mellettem az elosztó, és nem futkozok folyton oda, hogyha megszakad a net, 100%-os választ nem tudok adni, hogy a laptop-elosztó közti kapcsolat szakadozik e meg, vagy az elosztó-központ kapcsolat szakad e meg... De például ma délelőtt is, illetve a héten már többször, főleg hétfőn szakadozott a net... De akkor a jövőben ha szakadást észlelek, egyből "odafutok", hogy mit jelez az elosztó.. Igen, 8 Mb körüli a net, letöltések általában 1 MB-al szoktak jönni, de ez a héten sajnos csak 400-500 KB-os sebességűek voltak, szóval amiatt is "problémázok", mert korábban stabilan jött az 1 mega, néha néha megszakadt, de legalább 2 szakadás között aránylag gyors volt. SNR lock-ot nem tudom micsoda
 14. Ez a 4.3.1 ill a 4.3.2 vége Ezek meg a 4.3.2 többi része (eleje, közepe)...
×
×
 • Új...