Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

JohnMano

Új tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit JohnMano posztolt

  1. JohnMano

    ADSL ping probléma

    Elég nagy kínlódás van nálunk az internettel. Két szolgáltató, a Tarr Kft. kábele és a Telekom adsl elérhető. Az adsl-től nem is várok sokat, ez egy nagyon régi technika. A Tarr a kábelt erőlteti, ráadásul nálunk az erősítőik az áramszolgáltató oszlopán kapnak feszültséget. Ha elmegy az áram, akkor nincs internet. Ráadásul az 500/22 Mbps az elérhető legnagyobb internetes sebesség 12.500 Ft-ért havonta. Ennek a harmadáért ad egy harmadik szolgáltató gigabites sebességet a városokban, ráadásul még egy mobilnetnek is nagyobb a feltöltési sebessége. Meg vagyunk tehát lőve a falvakban. Persze, kis piac vagyunk, mit számítunk mi a nagy szolgáltatóknak. A megoldás értelemszerűen a Telekom optika lenne, de addig még sok víz lefolyik a Dunán.
  2. JohnMano

    ADSL ping probléma

    Helló! 30 Mbps ADSL-em van, ZTE Speedport Entry 2i modem/routerrel. Több éve jól működött, de néhány hete vettem észre, hogy időnként lecsatlakozok némely szerverről, majd vissza. Próbáltam rájönni, hogy mi lehet a gond. Pingeltem a netet, de nem láttam problémát. Egyszer csináltam egy sebességmérést pingelés közben, akkor vettem észre, hogy terhelésre megugrik a pingidő, sőt, néha nem is érkezik válasz. Ez mindig van, nem köthető időintervallumhoz. Mellékeltem egy fájlt a pingelésről. Üresjáratban 18ms a pingidő, tökéletes. A 25. sortól indul egy letöltés, a pingidő 100ms fölé megy, illetve néha nem is érkezik válasz (Request timed out.). Megmutattam a szerelőnek, aki telefonált egy "nagyon okosnak", ő azt mondta, ez teljesen természetes egy ADSL-nél. Mindenesetre valami történt, mert tulajdonképpen a koronavírussal együtt jött ez a baj is. Én megkérdezném ebben a fórumban is, tényleg normális az, hogy terhelésre így megnő a pingidő, illetve néha egyáltalán nem is jön válasz a pingre? ping.txt
  3. JohnMano

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Ez elég szomorú. Nem is értem, hogy a mai világban miért csak 120-as optikát épít a T. Nekem nem lenne probléma az egyedi árazás, ha az az emberek számára elérhető árakkal párosul. Ugyanolyat sebességű hálózatot építeni, mint a kábelszolgáltatóé, annak szerintem nem igazán van értelme.
  4. JohnMano

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Hali! Egy kis faluból írok Baranya megyéből. A helyi rossz kábelszolgáltatás miatt elgondolkodtunk optikai hálózat kiépíttetésén. Mivel a kábelszolgáltató mellett csak a Telekom van jelen, ezért csak Telekomos lehet az optika. Zöld utat kaptunk az Önkormányzattól is. Nem tudom, itt lehet-e ilyen kérdést föltenni, mindenesetre megpróbálom. 1. Kivel kell beszélni új optikai hálózat létesítése ügyében a Telekomnál? Jöhet privátban is. A következő héten megpróbálnánk fölvenni a kapcsolatot a polgármesterrel együtt. 2. Ahol Telekomos optikáról tudok, ott csak 100Mbit/s a maximális sebesség. Miért nem gigabites optikát épít ki a Telekom? Nálunk se lesz gigabites optikára lehetőség? Üdv.
×
×
  • Új...