Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

krisztianperei

Tag
  • Tartalmak

    13
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

krisztianperei eredményei

Tudományos tag

Tudományos tag (4/13)

  1. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Bridge módban 18-19W. 13-14 kWh havonta. Én ugyan sokallom, de már beletörődtem.
  2. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Üdv a klubban! Van IPTV előfizetésed? HA nincs, akkor végy egy az igényeidnek megfelelő routert, és rakasd át az ügyfélszolgálattal bridge módba az újonnan kapott csodát. Ez így a legstresszmentesebb megoldás. Ha van IPTV, akkor lehet hibabejelenteni amíg meg nem unod... Talán cserélik egyszer, de tudomásom szerint csak ugyanilyen sagemcom van. Az meg van akinek megy (én elhiszem, hogy ilyen is van, bár az enyém ugyanúgy szakadozó belső hálót produkált, mint a tiéd), van akinek nem. Tehát a csere sem biztos, hogy megoldást hoz.
  3. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szia! Esetleg egy cisco fogyasztást tudnál mérni? Csak érdekesség képpen, mert már csak ez az egy dolog bosszant, mióta a francia csodát bridge módba rakattam, és csodák-csodájára minden lan oldali problémám megszűnt létezni... Persze a sagem tökéletes, csak a user *****...
  4. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Nekem már minden jól működik. Persze ehhez az kellett, hogy csak a modem szerepére korlátozzan eme francia csodát. Innentől már csak pénz kérdése az üzemeltetése. A routerem és a nas szerverem együtt nem fogyaszt ennyit. :-) Az ügyfélszolgálatnak is említettem anno, hogy mintha egy kicsit sokat enne a kicsike, de lepattintottak, hogy mindegyik ennyit fogyaszt. Volt nálam, másik szolgáltatónál, Ubee márkájú HGW, de bőven egy számjegyű fogyasztása volt. De ezen túlteszem magam, csak működjön minden a hálózatomban.
  5. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok! A belső háló nekem is hol működött, hol nem. Amikor egy kb 50 perces részt az egyik sorozatból kb 10 részletben sikerült végégnéznem lett tele a tö..m. Ha működött pár percig, akkor a NAs szerverem samba, ftp, nfs megosztását is látta mind a telefonom, mind a laptopom. Aztán percekig semmi. Majd újra működött. Hónapok óta szívtam vele. A másik *****sága meg, hogy port átirányítás openwrt-t futtató eszközre (bb, cc, trunk egykutya) szintén hol működött, hol nem. Pár tíz másodpercig nyitottnak láttam online checkerrel a portokat, amiket átirányítottam, majd percekig zártnak. És így tovább. A többi ismert hibát, ami az összefoglalóban is van nem említeném. Vicc kategória az eszköz. Nem hinném, hogy sokat várnék el tőle: működő stabil belső háló akár samba, akár ftp, illetve hogy bizonyos eszközeimet távolról is elérhessem. Na ez nem jött vele össze. Átkapcsoltattam bridge módra az ügyfélszolgálattal. Láss csodát! Egy openwrt futtató gigabite routerrel megy minden, ahogy annak mennie kell. Gyors és stabil lett minden. Innentől iptv-re biztosan nem leszek vevő, akárhogy is próbálkoznának eladni nekem... Csak hogy ne legyen azért minden szép és jó: Gondoltam rámérek a fogyasztásra most is, hogy már csak kvázi csak egy modem funkcióját tölti be az eszköz . Ehhez nincs mit hozzáfűznöm... Reménykedek, hogy az ígéretekhez híven végre nálunk is megérkezik a négybetűs (román) konkurencia...
  6. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Azthiszem az utolsó kérdéseidre szerintem az a válasz, hogy lepaktált a cég az áramszolgáltatókkal. Nem tudom bridge módban mennyi a fogyasztása, de nekem wifit bekapcsolva 16-18W!!! Volt nálam sima modem, ami ennek felét sem igényelte.
  7. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Ellenőriztem. Ki van kapcsolva nálam is. Egyébként mi számít megfelelő csomagnak a szuperszerviz hívhatóságához? Miben különbözik ez a hibabejelentéstől? Új vagyok a T-nél, eddig ****m volt... [Moderáltam a posztodat, mivel más távközlési szolgáltatót is megemlítettél benne.]
  8. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Nekem június végén kötötték... Azóta kétszer is kértem, hogy frissítsék, de nem megy távolról... Majd beszéltem egy elég ***** emberrel is a telekomtól, aki egyszerű volt, mint az egyes lego. Amint kiderült számára, hogy port nyitási problémáim vannak, rögtön leblokkolt. Most annyi van, hogy nyitva van rá egy hibajegy, látnak valami hibát, és a türelmem kérik. Mivel net van, a család így nyugiban van. Csak engem bosszant a dolog, így türelmes vagyok.
  9. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sajnos semmi változás...
  10. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Három port van beállítva. Egy az ftp-nek, és kettő a torrenthez (egy kommunikációhoz, egy a remote eléréshez). Mindhárom port ugyanezt csinálja. Három online port check-ert is próbáltam. Ha nyitottnak látják az egyik portot, akkor a többi is rendben van, de ha zártnak, akkor mindegyik az.
  11. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok! Helyesbítenem kell. Sikerül megnyitni a kívánt portokat csak azokat hol nyitottnak tesztelem, és tudok is csatlakozni az ftp-re, hol meg zártnak, és megszakad az ftp kapcsolat is (connection refused). A nyitott és zárt állapotok kb 15-25 másodpercenként váltakoznak (kb 15 másodpercig nyitott, és kb 25-ig zárt). Így le-fel tölteni igen nehéz, vagy akár csak a könyvtárak között lépkedni, mert egyszer csak connection refused-ra fut a kapcsolat. Abban erősítsetek meg kérlek, hogy a 2.67-es firmwarenél már mindenképpen újabbnak kellene a vason lennie!
  12. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szia! Az IP cím és az elnevezés kivételével így állítottam be. Van még más port (transmission eléréshez) is forwardolva. Azon keresztül sem érem ela webes felületét, illetve remottal sem.
  13. krisztianperei

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok! Nemrég kaptam én is egy ilyen modemet. Vannak problémáim portnyitásokkal. Konkrétan a nas szerverem szeretném kívülről is elérni a 21-es porton. Ha jól értelmezem, akkor a készülékemen 2.67-es firmware van. Ugye jól tudom, de ennél már egy jó ideje van (nem is egy) újabb szoftver? Port nyitás problémámat megoldhatja-e a frissítés? A telefonos hibabejentőn már két műszakis is próbálta távolról frissíteni, de eddig sikertelenül. Volt már másnál is ilyen (nem frissül le még direktben sem) probléma?
×
×
  • Új...