KeyserSoze

Tag
 • Tartalmak

  7
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

KeyserSoze a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Sziasztok, Nemrég vásároltam egy 4K-s okostévét, melyet (és rajta keresztül a Sagemcom-os HGW-t) szeretném egy APC túlfeszültség védelemmel ellátni. Mivel ennek az APC-s túlfeszültségvédőnek van koax be- és kimenete, ezért a legjobb megoldásnak az tűnik számomra, ha a Telekomos koax kábelt (ami jelenleg a Sagemcom FAST3686-ba van bedugva) az APC-be dugnám be és az APC koax kimenetét a Sagemcom-mal egy plusz koax kábellel kötném össze. Van esetleg ebben valakinek tapasztalata? Várható esetleg valamilyen minőségi változás a szolgáltatásban? (net lassabb, TV adás kevésbé tiszta, stb) A túlfeszültségvédő kimenetét és a Sagemcom-ot összekötő kábelnél mire kell odafigyelni, van valamilyen technikai megkötés, hogy milyen minőségű koax kábel kellt használni? Ha van ajánlott kábeltípus, szívesen fogadok minden tippet. Köszönöm és üdv, KeyserSoze
 2. kábelnet

  @btz dnsdynamic.org-gal ment végül. Most már végre net kapcsolaton is van a NAS, kívülről is elérem, megy minden! Köszi szépen a segítséget!
 3. kábelnet

  @btz Először nem e-mail címmel próbáltam, de nem fogadta el. Azóta ez a "Too many failed requests" felirat jön fel, bármilyen user-rel is próbálom beírni.
 4. kábelnet

  @btz Köszi az infót, a Sagemcom admin felületén beállítottam, hogy csak a szükséges portok legyenek nyitva. Viszont amikor a DDNS-t próbáltam beállítani, akkor (miután regisztráltam a Duck DNS-nél) többszöri próbálkozás után sem fogadta el a user+password kombót. Ezután regisztráltam egy domain-t a dnsdynamic-nél, azt viszont már nem fogadta el, "Too many failed requests" a jelzett státusz. A router újraindítását követően sem tudtam megváltoztatni, továbbra is ezt dobta ki. Van ötleted, hogy hogyan tudnám létrehozni ezután a DDNS-t?
 5. kábelnet

  @btz Köszi a választ! A NAS helyihálózati ip címe és szolgáltatási portja: http://192.168.0.198:5000/ Igen, a Sagemben erre az IP-re állítottam be a portforwardingot, illetve a többi port-nál is erre az IP-re állítottam be a https://portforward.com/sagemcom/fast-3686/ oldalon található, DS213j-re vonatkozó beállítások alapján: NAS DDNS tab: NAS Network tab: NAS connection check: Ha a DynDNS-sel lenne gond, akkor le tudnád írni, hogy hol/mit kell beállítani? Előre is köszönöm!
 6. kábelnet

 7. kábelnet

  Sziasztok, A segítségeteket szeretném kérni. 10 év után váltottam net szolgáltatót és a korábban szuperáló router beállításaim, a Telekomos nethez kapott Sagemcom FAST3686-tal nem működnek a Synology NAS-ommal. A legfontosabb problémák, amiket tapasztaltam: - a NAS nem elérhető külső eszközről (csak belső hálózatról) - nem tudok le és feltölteni a NAS beépített torrent kliensével A router admin felületén (Állapot-LAN felderítés) úgy látom, hogy a NAS csatlakozott a hálózathoz az egyik Ethernet porton. Ugyanitt, az Alap-DHCP képernyőn látom a NAS-t a DHCP kliensek között, "*** STATIC IP ADDRESS **" felirattal a lejárat oszlopban. Külföldi fórumokon úgy olvastam, hogy a Synology elvileg mind static mind dynamic IP-vel tud csatlakozni, viszont dynamic IP esetén DynDNS-t kell használni. Az itteni fórumon viszont azt olvastam, hogy a Telekomnál nincs lehetőség fix IP-re. Ha nem lehet static IP, akkor miért jelent meg mégis így a fent említett képernyőn és kapott a NAS static IP-t? A portforwarding-ot pedig az alábbi link alapján csináltam meg miután kiválasztottam a NAS-om típusát: https://portforward.com/sagemcom/fast-3686/ A NAS router beállítás ellenőrzője (EZ Internet) az alábbi hibákat dobta ki: - Warning: Two or more routers were found in your network. Please consult with your Internet service provider to set the modem/router to Bridge Mode, or try setting your router to Bridge Mode. - Error: DNS name resolution is currently abnormal. Please make sure your DNS server is able to resolve public domain names. A két router-es hibát nem igazán értem, mivel a Sagemcom-on felül nincs más router beüzemelve itthon. Tudnátok tanácsot adni, hogy mi lehet a probléma és a megoldás? Előre is köszönöm!