Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

KeyserSoze

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit KeyserSoze posztolt

  1. Sziasztok, Nemrég vásároltam egy 4K-s okostévét, melyet (és rajta keresztül a Sagemcom-os HGW-t) szeretném egy APC túlfeszültség védelemmel ellátni. Mivel ennek az APC-s túlfeszültségvédőnek van koax be- és kimenete, ezért a legjobb megoldásnak az tűnik számomra, ha a Telekomos koax kábelt (ami jelenleg a Sagemcom FAST3686-ba van bedugva) az APC-be dugnám be és az APC koax kimenetét a Sagemcom-mal egy plusz koax kábellel kötném össze. Van esetleg ebben valakinek tapasztalata? Várható esetleg valamilyen minőségi változás a szolgáltatásban? (net lassabb, TV adás kevésbé tiszta, stb) A túlfeszültségvédő kimenetét és a Sagemcom-ot összekötő kábelnél mire kell odafigyelni, van valamilyen technikai megkötés, hogy milyen minőségű koax kábel kellt használni? Ha van ajánlott kábeltípus, szívesen fogadok minden tippet. Köszönöm és üdv, KeyserSoze
  2. KeyserSoze

    Kábelnet

    @btz dnsdynamic.org-gal ment végül. Most már végre net kapcsolaton is van a NAS, kívülről is elérem, megy minden! Köszi szépen a segítséget!
  3. KeyserSoze

    Kábelnet

    @btz Először nem e-mail címmel próbáltam, de nem fogadta el. Azóta ez a "Too many failed requests" felirat jön fel, bármilyen user-rel is próbálom beírni.
  4. KeyserSoze

    Kábelnet

    @btz Köszi az infót, a Sagemcom admin felületén beállítottam, hogy csak a szükséges portok legyenek nyitva. Viszont amikor a DDNS-t próbáltam beállítani, akkor (miután regisztráltam a Duck DNS-nél) többszöri próbálkozás után sem fogadta el a user+password kombót. Ezután regisztráltam egy domain-t a dnsdynamic-nél, azt viszont már nem fogadta el, "Too many failed requests" a jelzett státusz. A router újraindítását követően sem tudtam megváltoztatni, továbbra is ezt dobta ki. Van ötleted, hogy hogyan tudnám létrehozni ezután a DDNS-t?
  5. KeyserSoze

    Kábelnet

    @btz Köszi a választ! A NAS helyihálózati ip címe és szolgáltatási portja: http://192.168.0.198:5000/ Igen, a Sagemben erre az IP-re állítottam be a portforwardingot, illetve a többi port-nál is erre az IP-re állítottam be a https://portforward.com/sagemcom/fast-3686/ oldalon található, DS213j-re vonatkozó beállítások alapján: NAS DDNS tab: NAS Network tab: NAS connection check: Ha a DynDNS-sel lenne gond, akkor le tudnád írni, hogy hol/mit kell beállítani? Előre is köszönöm!
  6. KeyserSoze

    Kábelnet

    Sziasztok, A segítségeteket szeretném kérni. 10 év után váltottam net szolgáltatót és a korábban szuperáló router beállításaim, a Telekomos nethez kapott Sagemcom FAST3686-tal nem működnek a Synology NAS-ommal. A legfontosabb problémák, amiket tapasztaltam: - a NAS nem elérhető külső eszközről (csak belső hálózatról) - nem tudok le és feltölteni a NAS beépített torrent kliensével A router admin felületén (Állapot-LAN felderítés) úgy látom, hogy a NAS csatlakozott a hálózathoz az egyik Ethernet porton. Ugyanitt, az Alap-DHCP képernyőn látom a NAS-t a DHCP kliensek között, "*** STATIC IP ADDRESS **" felirattal a lejárat oszlopban. Külföldi fórumokon úgy olvastam, hogy a Synology elvileg mind static mind dynamic IP-vel tud csatlakozni, viszont dynamic IP esetén DynDNS-t kell használni. Az itteni fórumon viszont azt olvastam, hogy a Telekomnál nincs lehetőség fix IP-re. Ha nem lehet static IP, akkor miért jelent meg mégis így a fent említett képernyőn és kapott a NAS static IP-t? A portforwarding-ot pedig az alábbi link alapján csináltam meg miután kiválasztottam a NAS-om típusát: https://portforward.com/sagemcom/fast-3686/ A NAS router beállítás ellenőrzője (EZ Internet) az alábbi hibákat dobta ki: - Warning: Two or more routers were found in your network. Please consult with your Internet service provider to set the modem/router to Bridge Mode, or try setting your router to Bridge Mode. - Error: DNS name resolution is currently abnormal. Please make sure your DNS server is able to resolve public domain names. A két router-es hibát nem igazán értem, mivel a Sagemcom-on felül nincs más router beüzemelve itthon. Tudnátok tanácsot adni, hogy mi lehet a probléma és a megoldás? Előre is köszönöm!
×
×
  • Új...