koverg70

Tag
 • Tartalmak

  17
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit koverg70 posztolt

 1. sagemcom

  Kedves fzsolte, Sorompo! Nekem egy teljes gyári visszaállítás után rendeződtek a problémák. Nem mondom, hogy jó az új firmware, mert pl. port forwardot most nem tudok állítani (pedig ment már az újjal egyszer), de legalább a súlyos dolgok már nincsenek. Ami nálam volt: - VPN kapcsolaton keresztül a távoli asztal 1 percenként megszakadt - IPTV-n 5 percenként fagyott 1 perce, csatornaváltás megoldotta Az IPTV-s gondot valamilyen tűzfal policy beállítás oldotta meg végül. Nem mondom, hogy biztosan segít, de egy próbát azért megér. Én emiatt nem váltanél 1000/25-re a 300/25-ről. Ha lenne nálunk 1000/300 azt már meggondolnám, de nincs lehetőség. Üdvözlettel: Gábor
 2. sagemcom

  Sziasztok! Vártam már nagyon az új firmware-t, ami a MAGYAR_4.121.0 verzió formájában a hétvégén fel is került a routeremre. Az a kisebbik baj, hogy frissítés után elvesztette az összes MAC - IP összerendelésemet, máskor is csinált már ilyet a router, helyreraktam. Az viszont nagyon kellemetlenül érint, hogy OpenVPN-en keresztül a munkahelyi gépemre távoli asztallal belépve 3-10 másodperc után konstans minden alkalommal kifagy a távoli asztal, megálla a hálózati forgalom. Után 1-2 perc múlva vagy visszajön és folytatódik, vagy hibával kilép, hogy megszakadt a kapcsolat. Több számítógépről is próbáltam a vezetések interenettel ezen a routeren keresztül, mindegyikről produkálja. Mobil Internetről is kipróbáltam ugyanezeket a gépeken, akkor semmi probléma nincsen. Próbáltam az IPSEC és PPTP pass through beállításokkal "játszani", de akár ki akár bekapcsolom semmi változás. Mondjuk OpenVPN-nél ennek elvileg nincs jelentősége. Azt is megpróbáltam, hogy az UDP-t kikapcsoltam a távoli asztalnál, hogy csak TCP-n menjen, de az sem segített. Amúgy a sebesség jó (hozza a 300/25-öt, ami a névleges sebessége a szolgáltatásomnak), más programokkal nincs. Nem tudom, hogy az OpenVPN-nel vagy a Távoli asztallal van a probléma. File másolásnál és mappa böngészésnél is van lassulás, de az korábban sem ment gördülékenyen a távoli SMB megosztáson keresztül. Üdv: Gábor
 3. sagemcom

  Szia! Elképzelhető, hogy megváltozott a külső IP cím. Ellenőrizd le a https://whatismyipaddress.com/ használatával! Ha egy időre nincs bekapcsolva az eszköz (pl. egy hosszabb áramszünet) nálam is előfordult már ilyen IP változás. Használj dinamikus DNS szolgáltatást!
 4. sagemcom

  Megvan! Köszi! https://www.hwsw.hu/hirek/60927/telekom-d31-kabelhalozat-kabelnet-internet-feltoltes.html
 5. sagemcom

  Sziasztok! Igaz az, hogy ha megtörténik a hálózatfejlesztés, ami jelenleg folyamatban van, akkor az 1000/25-ös előfizetések 1000/200-asok lesznek? Azért kérdezem, mert akkor lehet, hogy váltok én is 1000/25-re, bár a V3-tól félek kicsit. Gondolom az 1000-hez is és biztosan a 200-hoz is már mindenképpen V3 kell. A V3-ban van esetleg static routing? Az nagyon hiányzik nekem a mostaniból. Gábor
 6. sagemcom

  Vagy úgy is meg lehet szépen oldani, hogy 1. a nyomtatót visszaállítjuk DHCP-re, kap egy szabad IP címet 2. a router DHCP beállításainál " Címfoglalási lehetőségek és információk " részében MAC address alapján lefoglaljuk neki az aktuális IP címet. A DHCP szerver másnak nem fogja kiosztani ezt az IP-t, a nyomtató pedig mindig ezt a címet kapja.
 7. sagemcom

  Szia! Nálunk is szokott. Egy újraindítás általában megoldja.
 8. sagemcom

  Sziasztok! Static routeot szeretnék beállítani az eszközön, de nem találom a beállítást a menüben. Lehet egyáltalán ilyet beállítani? Köszi!
 9. sagemcom

  Az ügyfélszolgálaton nem lehet kérni a frissítést?
 10. sagemcom

  Szóval ha valaki ipv6 tunnel brokert akar telepíteni, akkor: 1. a Sagemcomban a haladó opciókban a WAN blokkolás mellől vegye ki a pipát, akkor beengedi a router az ICMP-t 2. Windows 10 esetén jelenleg nem megy hacsak valaki nem hajlandó insider build-et feltenni. Idézem a HE-seket: "Windows 10 Build 1803 does not support 6in4 tunnels. Microsoft removed some IPv6 transition technologies in this build, and looks to have removed 6in4 in the process. 6in4 is reportedly re-added in Insider Build 17711, and therefore this fix is liable to come with the next major public update. " Hát ennyi. Akkor most ha 250-es netem van és Windows 10 legfrissebb, akkor esélytelen vagyok IPv6-ot használni a Telekomnál. Gratulákok Telekom és Microsoft! Ezt szépen összehoztátok!
 11. sagemcom

  Engedélyezve van, de továbbra sem működik. Nekem az nem tiszta, hogy az ICMP (a HE nem ICMPv6-ot ír), hogyan jut be a Sagemcom-on keresztül a Windows 10-es gépre. Én úgy látom, hogy ez nem kapcsolható a Sagemcom-on, hanem tiltva van. A DMZ beállítás sem segít, mert az csak az UDP és TCP csomagokat engedi be.
 12. sagemcom

  Nálam területileg be volt már kapcsolva tavaly nyáron. Aztán 120/10-ről 250/20-ra váltottam a kábelnetet és kaptam ezt a "szuper" Sagemcomot. Azóta nincs. Én azt olvastam, hogy firmware hiba miatt vették ki ebből a Sagemcomból.
 13. sagemcom

  Akkor nem értem, hogy miért nem müxik nálam! Windows 10 alatt próbálom, engedélyeztem rajta az ICMP-t, egy Raspberry PI-ról a LAN-ban pingeltem sikeresen. Ezután a Sagemcom-on beállítottam a DMZ gépnek ennek a gépnek az IP címét. (192.168.1.22). Ezután a HE-nél indítottam a Tunnel létrehozást, és azt mondja, hogy nincs az IP címemem engedélyezve az ICMP. És tényleg, ha egy külső gépről pingelem a Sagemcom WAN IP címét, akkor nem válaszol. Ugyanakkor egy portforwarddal simán be tudok lépni a Raspberry PI-re a 22-es porton SSH-val. Milyen verziót ír nálad a Sagemcom firmware-e? Lehet, hogy kérni kell ügyfélszolgálaton egy firmware frissítést?
 14. sagemcom

  Bocs, ha pontatlanul fogalmaztam, azért írtam így, mert itt a fórumon ebben a topicban már volt róla szó. A Hurricane Electronic Tunnel Broker-ére gondoltam, ami IPv4-et keresztül biztosít /64-es IPv6 címet és elérés. https://www.tunnelbroker.net/
 15. sagemcom

  Az ipv6 tunneling megoldás működik valakinek? A he-nél engedélyezni kellene az ICMP-t, de ezen a routeren nekem az sem sikerül...
 16. sagemcom

  Nem hiszem el, hogy még mindig le van tiltva az IPv6. Mi az a biztonsági hiba, ami miatt erre szükség van? Kit kell noszogatni, hogy ez legyen már kijavítva? Milyen alternatíva van kábelnetes 250/20 esetén? Kérés esetén Telekom cseréli a routert?
 17. sagemcom

  Sziasztok! IPV6 mikorra várható ezen az eszközön?