Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

sange

Tag
  • Tartalmak

    55
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit sange posztolt

  1. 6 órája, OldMike írta:

    Csak jelezném, hogy most volt egy áramszünetünk, és a V2 HGW megint nem tudott saját magától bootolni. Csak az alsó két LED és a WIFI LED világított, a többi meg sem nyekkent (net és WIFI sem volt persze). Aztán kb. két perc után már csak a legalsó és a WIFI LED világított folyamatosan, az összes többi meg összevissza villogott. Még ott is villogtak LED-ek, ahol mellette még jel sincs :D.

    Jött egy áramtalanításos (most persze szándékos) újraindítás, 2 perc 20 mp alatt felépült teljesen, és most minden rendben van.

    Nem túl gyakoriak nálunk az áramszünetek, de azért nem öröm hogy magától nem tér észhez a SAGE.

    Most nézem, hogy az FW 3.97.0

     

    6 órája, anonymus írta:

    Nálad volt ez miatt anno Sagem csere?

    Sziasztok, nálam volt ilyen a V1 sagemmel, akkor kezdődött amikor soron kívül kaptam a múltkori teszt 3.87.0 FW-t, aztán csere lett belőle.

    Ha ez ugyanaz, akkor úgy lehet reprodukálni, hogy megnyomod a reset gombot kb 10mp-ig, és ha utána nem indul újra, akkor üdv a klubban ;) (ez akkor jön még elő ha távolról resetelik a HGW-t vagy ha új FW-t kap)

  2. Annak aki szeret barkácsolni és szeretne felkészülni ipv6-ból, ajánlom a hurricane electric ingyenes tunnelbroker szolgáltatását:

    https://www.tunnelbroker.net/

    Tunnel létrehozása utána van mellékelt segítség arról, hogy hogyan lehet különböző oprendszereken beállítani. Ez olyasmi mint egy ipv6-os VPN.

    Be lehet állítani pl. dd-wrt vagy openwrt routeren is és onnantól kezdve az eszközöd otthoni ipv6 gatewayként is fog működni.
    (!! a routeren az ip6tables tűzfalat ilyenkor nagyon körültekintően kell beállítani, különben minden ipv6-os géped teljesen nyitott lesz a net felé !!)

    Az egyik nagy probléma ezzel a konfiggal hogy a tunnelbroker budapesti szervere peering problémák miatt nem érhető el közvetlenül Telekom hálózatról, (előbb kimegy frankfurtba aztán úgy jön vissza)  így kb 50ms latency-t kell elviselni ha magyar ip-t akarsz, ha megfelel a német ip, akkor érdemes inkább a frankfurti szerverre csatalkozni 30ms

  3. Én még sosem használtam a szelessav.net-et, de most kicsit megvizsgáltam és ez egy ugyanolyan ookla (speedtest.net) backend szoftvert futtató szolgáltatás mint a többi ami a speedtest.net oldalon érhető el, csak önálló/független helyen futtatják. (screenshot)

    Arra hogy miért lassú pedig az a válasz hogy ha a böngésződet a Chrome/Chromium valamelyik verziójának észleli, akkor csak 1 szálon engedi letölteni ami nálam max 100Mb/sec körül van. Ha Firefoxon próbálom vagy csak átállítom a Chrome useragent stringjét firefoxra
    akkor egyből beindul sok szálon és eléri a kb. 250Mb/sec-et ami nálam a max. Erről ide raktam egy kis videót.

    Előfordulhat persze túlterheltség is az oldalon de azt én nem tudhatom.

    Ez röviden annyit jelent hogy a szelessav.net oldal alaposan el van b***va és nem érdemes arra építeni amit mér.

    ookla.png

  4. @sagMkom úgy volt sajnos ahogy anonymus írta

    @anonymus van jó hírem is meg rossz is :D

    Kijött a szerelő, próbálkoztunk egy új táppal, de nem vált be ezért kaptam egy V2-t, nagyon rendes volt, mert aktiváláskor egyből kért nekem bridge módot is (telefonálnia kellett, mert a munkalapján nem volt új HGW aktiválás), újraindítottuk, lejött az új FW és egyből átment bridge módba.

    IGEN ÁM ezután nem volt hajlandó WAN címet osztani a routeremnek ezért rákötöttünk egy gépet közvetlenül SAGEM-re majd újraindítottuk és sajnos továbbra sem osztott WAN címet... (az 1-es ETH porttal próbálkoztunk)

    Megpróbáltuk a reset gombbal visszatenni router módba ami elsőre sikerült is, de aztán a HGW fogta magát újraindult és megint visszaállt bridge módba és nem osztott WAN címet továbbra sem.

    Utána a szerelő a szervíz appjával sikeresen vissza tudta állítani router módba és ennyiben maradtunk, ez a mód működik.

    Kérdésem: most mit tegyek ha bridge módot szeretnék? :D

  5. Jó reggelt @anonymus

    Kb 10 perccel ezelőtt "elszállt" a net, a modem felület elérhetetlenné vált, megnéztem, és persze az egyedi HW problémám végett ismét ott állt a doboz süketnéma inaktív LED-es állapotban. kibe kapcsolatbam és úgy látom hogy újra lejött az ütemezett 3.87.0, emiatt szeretett volna újraindulni magától.

    Én nem szeretném ha ez többször előfordulna, milyen indokot írjak a modem csere igénylő levelembe?

     

    rx6ubdr6uf6u7n.png

×
×
  • Új...