sagMkom

Tag
 • Tartalmak

  12
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

sagMkom a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. sagemcom

  Nálam már nem fagy a wífí....megoldottam! .........kivettem a mélyhűtőből.
 2. sagemcom

  nem tudom miért kaptam 5 * ot, de nálam feljebb ezt jelentette: az a szolgáltató, amelyik d vel kezdődik, i vel folytatódik és gi a vége na vajon ebből hány csillagocska lesz?
 3. sagemcom

  nálam is fagyokat 3.87 most készülök lemondani telekomot, mert a 20/1 netem egy kisebb vgyonért emelnék feljebb, így megy a levesbe a magenta is új szolgáltató a láthatáron a telekomos flip. az ő sagemjükön ugyanez a firmware van? mert akkor lehet csödörből vödörbe vagy irány a *****, az ő wifi routerük soha nem romlik el vagy áll le... ... mert nem adnak wifi routert van vki aki flipes sagemet használ it? tapasztalat? Szép napot!
 4. sagemcom

  AMK nak, Powerline rol: IPTV hez 100Mbit elég, de manapság nem sokkal kerül többe az 500Mb vagy akár 1Gb-es sem. Lényeges, hogy ha több fázis van az épületen belül akkor a powerline adapterek jó eséllyel csak azonos fázison fognak jól működni és csak akkor ha nem megy át több kismegszakítón a betáp. Olyat vérdemes választani ami energiatakarékos azaz ha nem aktív a line akkor stand by ban minimális fogyasztás mellett figyel. Szerencsés, ha nem túl nagy távolságokat akarsz áthidalni, ill. elosztókat sem "szereti", a legjobb ha külön dugalj van neki.
 5. sagemcom

  to: Sange Nálam uganúgy újraindult kb. ugyanakkor és software-t is töltött le... Lehet ez egy forced letöltés volt mindenhol.? Nem gondolom h sagemcom hibaja lenne. Persze ki tudja.
 6. sagemcom

  A műhelytitkok engem is érdekelnének! Előre is köszi.
 7. sagemcom

  a 80mhz beállítása nálam a következőképpen működött: 1.) Csatorna választás-nál beállítasz egy direkt frekit pl. 100/80 -> mentés, 2.) Csatorna választás-nál : auto , sávszél: 80mhz és mentés, mondjuk nálam azóta auton is a fixen beállított "100/80" -on működik, lehet ott ragadt, vagy csak szimpatikus neki
 8. sagemcom

  Köszönöm a segítségedet, bár még nem teljesen tiszta, nevezetesen: A 2. routermben látom a sagemcom mac address ét, ami ugye teljesen más, mint amit a "linux" hálózati meghajtójánál látok. Ez a linux hálózat meghajtó, aminek a 11 végű ip címet kiosztotta egy mac címmel ez létező hardware vagy virtuális?
 9. sagemcom

  Tehát akkor ha jól értem, ha ftp vagy cups szervert használom (usb hdd vel) akkor ezen a 11 végű címen érem azt el?
 10. sagemcom

  3.87 em van most indítottam újra Valahogy kitörölhetem? Illetve kérdezném, hogy a DHCP címkiosztást szerettem volna 100 tól indítani, de nem engedi a 192.168.0.11 et átírni semmire
 11. sagemcom

  javítás: ip cím természetesen nem 192.1668.0.11 hanem 192.168.0.11
 12. sagemcom

  Sziasztok, aziránt érdeklődnék, hogy a DHCP oldalon látok egy olyan MAC címet aminek kiosztotta a 192.1668.0.11 azaz első kiadható ip címet. A bökkenő, hgy nincs ilyen eszközöm, márcsak azért sem, mert DMZ ben megy fix ip címre egy LAN kábellel egy másik routerhez. WIFI sagemcomban letiltva. Mi lehet ez a " nem létező" eszköz, aminek címet oszt DHCP szerver? Force available vel sajnos ezt lockoltam is, de hogyan tudom kitörölni, vagy legalábbis h ne kapjon állandó címet a nem létező(?) eszköz? Lehet valahogy törölni innen?