sange

Tag
 • Tartalmak

  50
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

sange a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. Határozottan visszatért, szerintem több napja már.
 2. Ha megoldható ideiglenesen hogy UTP kábellel csatlakozz a routerre, úgy indíts egy új mérést és akkor kizárhatjuk a wifit mint gond.
 3. Az átlag latency rendben van, de óriási tüskék vannak már a routeredtől kezdve, wifit használsz és ez DSL?
 4. Pingeld meg a szervert az MTR toollal amit feljebb linkeltem, hagyd futni 3-4 percig, esetleg játék közben. Ha az sem mutat problémát akkor részemről totál passz. Ha mutat akkor prezentáld az eredményt az ügyfélszolgálatnak.
 5. Szia, ezzel a konkrét problémával én már kb. 1 hete nem találkoztam. Mivel korábban ez mindenkit érintett, szerintem nálad valami más gáz van, csak a 1414 fog tudni segíteni.
 6. sagemcom

  Szép munka! Látom említve van lent a SixXS, amiről én már sajnos totál lemaradtam (call your ISP, btw. megtettem) A budapesti HE végpont mindig ilyen hülyén volt routolva?
 7. sagemcom

  Annak aki szeret barkácsolni és szeretne felkészülni ipv6-ból, ajánlom a hurricane electric ingyenes tunnelbroker szolgáltatását: https://www.tunnelbroker.net/ Tunnel létrehozása utána van mellékelt segítség arról, hogy hogyan lehet különböző oprendszereken beállítani. Ez olyasmi mint egy ipv6-os VPN. Be lehet állítani pl. dd-wrt vagy openwrt routeren is és onnantól kezdve az eszközöd otthoni ipv6 gatewayként is fog működni. (!! a routeren az ip6tables tűzfalat ilyenkor nagyon körültekintően kell beállítani, különben minden ipv6-os géped teljesen nyitott lesz a net felé !!) Az egyik nagy probléma ezzel a konfiggal hogy a tunnelbroker budapesti szervere peering problémák miatt nem érhető el közvetlenül Telekom hálózatról, (előbb kimegy frankfurtba aztán úgy jön vissza) így kb 50ms latency-t kell elviselni ha magyar ip-t akarsz, ha megfelel a német ip, akkor érdemes inkább a frankfurti szerverre csatalkozni 30ms
 8. sagemcom

  Ez izgalmas, remélem a végén mindenki jól jár, kivéve a SAGEMCOM-ot
 9. sagemcom

  Sagemcom F@st 3686AC egy új remény ??
 10. sagemcom

  Ez első baj talán a 2.6os őskernel miatt van? A második meg úgy hangzik mintha kombinálva lenne a radvd (slaac) + dhcpv6 valami nagyon szerencsétlen módon ? Bridge módban is *****séget csinál?
 11. sagemcom

  Arról tudsz mondani valamit, hogy milyen jellegű probléma nem engedi hogy az ipv6 engedélyezve legyen? (műhelytitok? )
 12. A jó hír az, hogy végre működik ez az online form: https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/elerhetosegek/internetes/online-uzenet Ha érint ez a probléma, javaslom hogy küldd el a részletes leírást, ha tudsz mellé MTR logot produkálni mégjobb. Windowsra MTR: https://github.com/White-Tiger/WinMTR/releases (WinMTR-v100-static.zip) Linuxosoknak szerintem nem kell útmutató.
 13. nálam 10% packet loss van, de a válaszidő 80 helyett csak 40-re emelkedett 30-ról... azért még nem bontanám a pezsgőt
 14. A ping most rendben, de packet loss van most is, csak kevesebb mint esténként.
 15. Hiba. Nos... ezt már csak akkor közölte velem az oldal amikor már eltöltöttem fél órát a kitöltéssel. Remélem ezt az egész online ügyintézős/fiókos f*stalicska sz*r lasssssúúúúúúúúú oldalt kivágjátok minél hamarabb a fenébe.