sange

Tag
 • Tartalmak

  55
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit sange posztolt

 1. Köszönöm a válaszokat!
 2. Sziasztok! Azt tervezem hogy váltok az 1000/25 ös kábeles csomagra és ha jól sejtem ahoz F@st 3890V3 készülék jár. Ezen a HGW-n ki lehet kapcsolni az IPv6 router advertisement-et vagy akár az egész IPv6-ot? Ha rosszul tudom a készüléket akkor a kérdésem ugyanaz arra ami helyette van (A hálózatunkon van már egy másik prefix és nem szeretném ha mind a kettő broadcastolva lenne, és jelenleg nem tudok elég gyors saját routert tenni a Sagem elé)
 3. Hali, egy ideje nincs gond, de láttunk már ilyet, aztán megint összedőlt sajnos, de azért remélem hogy nem fog.
 4. sagemcom

  @anonymus, látom átírtad az ipv6 szekciót a bejegyzésben, azt jelenti hogy többet ne is reménykedjünk?
 5. sagemcom

  Sziasztok, nálam volt ilyen a V1 sagemmel, akkor kezdődött amikor soron kívül kaptam a múltkori teszt 3.87.0 FW-t, aztán csere lett belőle. Ha ez ugyanaz, akkor úgy lehet reprodukálni, hogy megnyomod a reset gombot kb 10mp-ig, és ha utána nem indul újra, akkor üdv a klubban (ez akkor jön még elő ha távolról resetelik a HGW-t vagy ha új FW-t kap)
 6. Határozottan visszatért, szerintem több napja már.
 7. Ha megoldható ideiglenesen hogy UTP kábellel csatlakozz a routerre, úgy indíts egy új mérést és akkor kizárhatjuk a wifit mint gond.
 8. Az átlag latency rendben van, de óriási tüskék vannak már a routeredtől kezdve, wifit használsz és ez DSL?
 9. Pingeld meg a szervert az MTR toollal amit feljebb linkeltem, hagyd futni 3-4 percig, esetleg játék közben. Ha az sem mutat problémát akkor részemről totál passz. Ha mutat akkor prezentáld az eredményt az ügyfélszolgálatnak.
 10. Szia, ezzel a konkrét problémával én már kb. 1 hete nem találkoztam. Mivel korábban ez mindenkit érintett, szerintem nálad valami más gáz van, csak a 1414 fog tudni segíteni.
 11. sagemcom

  Szép munka! Látom említve van lent a SixXS, amiről én már sajnos totál lemaradtam (call your ISP, btw. megtettem) A budapesti HE végpont mindig ilyen hülyén volt routolva?
 12. sagemcom

  Annak aki szeret barkácsolni és szeretne felkészülni ipv6-ból, ajánlom a hurricane electric ingyenes tunnelbroker szolgáltatását: https://www.tunnelbroker.net/ Tunnel létrehozása utána van mellékelt segítség arról, hogy hogyan lehet különböző oprendszereken beállítani. Ez olyasmi mint egy ipv6-os VPN. Be lehet állítani pl. dd-wrt vagy openwrt routeren is és onnantól kezdve az eszközöd otthoni ipv6 gatewayként is fog működni. (!! a routeren az ip6tables tűzfalat ilyenkor nagyon körültekintően kell beállítani, különben minden ipv6-os géped teljesen nyitott lesz a net felé !!) Az egyik nagy probléma ezzel a konfiggal hogy a tunnelbroker budapesti szervere peering problémák miatt nem érhető el közvetlenül Telekom hálózatról, (előbb kimegy frankfurtba aztán úgy jön vissza) így kb 50ms latency-t kell elviselni ha magyar ip-t akarsz, ha megfelel a német ip, akkor érdemes inkább a frankfurti szerverre csatalkozni 30ms
 13. sagemcom

  Ez izgalmas, remélem a végén mindenki jól jár, kivéve a SAGEMCOM-ot
 14. sagemcom

  Sagemcom F@st 3686AC egy új remény ??
 15. sagemcom

  Ez első baj talán a 2.6os őskernel miatt van? A második meg úgy hangzik mintha kombinálva lenne a radvd (slaac) + dhcpv6 valami nagyon szerencsétlen módon ? Bridge módban is *****séget csinál?
 16. sagemcom

  Arról tudsz mondani valamit, hogy milyen jellegű probléma nem engedi hogy az ipv6 engedélyezve legyen? (műhelytitok? )
 17. A jó hír az, hogy végre működik ez az online form: https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/elerhetosegek/internetes/online-uzenet Ha érint ez a probléma, javaslom hogy küldd el a részletes leírást, ha tudsz mellé MTR logot produkálni mégjobb. Windowsra MTR: https://github.com/White-Tiger/WinMTR/releases (WinMTR-v100-static.zip) Linuxosoknak szerintem nem kell útmutató.
 18. nálam 10% packet loss van, de a válaszidő 80 helyett csak 40-re emelkedett 30-ról... azért még nem bontanám a pezsgőt
 19. A ping most rendben, de packet loss van most is, csak kevesebb mint esténként.
 20. Hiba. Nos... ezt már csak akkor közölte velem az oldal amikor már eltöltöttem fél órát a kitöltéssel. Remélem ezt az egész online ügyintézős/fiókos f*stalicska sz*r lasssssúúúúúúúúú oldalt kivágjátok minél hamarabb a fenébe.
 21. akkor nem az lenne a legegyszerűbb ha mind írnánk az online formon keresztül? mivel telefonon részleteket nehéz közölni, gyorsan pedig úgy sem fogják elintézni.
 22. Én is ezt látom, a hetzner.de általában ~30ms , most packet loss és dupla latency
 23. sagemcom

  Én még sosem használtam a szelessav.net-et, de most kicsit megvizsgáltam és ez egy ugyanolyan ookla (speedtest.net) backend szoftvert futtató szolgáltatás mint a többi ami a speedtest.net oldalon érhető el, csak önálló/független helyen futtatják. (screenshot) Arra hogy miért lassú pedig az a válasz hogy ha a böngésződet a Chrome/Chromium valamelyik verziójának észleli, akkor csak 1 szálon engedi letölteni ami nálam max 100Mb/sec körül van. Ha Firefoxon próbálom vagy csak átállítom a Chrome useragent stringjét firefoxra akkor egyből beindul sok szálon és eléri a kb. 250Mb/sec-et ami nálam a max. Erről ide raktam egy kis videót. Előfordulhat persze túlterheltség is az oldalon de azt én nem tudhatom. Ez röviden annyit jelent hogy a szelessav.net oldal alaposan el van b***va és nem érdemes arra építeni amit mér.
 24. sagemcom

  Ez mind nagyon jól hangzik Addig is köszönöm és kellemes hétvégét!
 25. sagemcom

  OK, akkor várom az értesítést! Még egy kérdés, ez a baj is csak nálam van megint mitől vagyok ennyire szerencsés ?