Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Peat

Tag
  • Tartalmak

    3
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Peat posztolt

  1. Peat

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    pont az hogy ha komolyabb beálltásokat belövök a szolgáltatói HGW-n akkor vannak gondok akkor nincs meg a sávszél . ha komplexebb portforwardokat pl fut otthon 2 kis server(teszt céljából) és nem az egész tartományt akarom ezekre megnyitni csak a szükséges portokat és ezért pl van 15 port forward szabály akkor van mikor már besokal a HGW és lassul Ha a mikrotiken van beálltva akkor nincs gond a sávszéllel érdekes mód a mikrotik 15 port forward szabályal is boldogul nekem elegem lett nem fogok azzal kiserletezni hogy most pl mukodik 1 fw verzió erejéig a wol utánna nem még az előző fw-nél tapasztaltam olyat ezzel a csodával (hálózati figyelés melett) hogy végigpróbálta az összes ip-t ráerőszakolni az eszközre a fix ip beálltás melett csak azt nem ami fix ip-ként belett állitva . sajnos sokszor hiába állitasz be a hgw-n bármit nem azt csinálja. Kicsit sokkoló lehet még az is pl ha megnézed a HGW milyen portokat nyit ki csak úgy annak ellenére hogy te nem engedélyezted. lehet hogy te pl csak belső hálózaton akarsz egy nas-t használni de kérés nélkül forwardolta a telekomos eszköz neked az ftp-t és még sorolhatnám. egy előnyét látom ennek a wifi leállásoknak fölöslegesen nem szennyezik be nekem a teret a legtöbb ember nem vesz otthonra AC-s wifit és észre se veszi hogy leállt a telekomos 5ghz-es. A 2.4 es szennyezet melett sokkal nagyobb hatótávot ellehet érni 5ghz-en még.
  2. Peat

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    V2 új frimware-el .10 sajnos az 5ghz jó esetben 1 napot bír utánna leáll V1 -est meg kb ***** DMZ-be bent van a második router és a mikrotiken állítottam fix ip-t. A Wifi-t lekapcsoltam a sagemcomon így úgy ahogy használható Alapból a régi ciscos tapasztalatok alapján 5-6 port forward és még 1-2 beállításnál az a szolgáltatós HGW sajnos szeretet belasulni 30 as net helyett 15-20 így már a legtöbször semmi nincs beállítva és kb mindent kikapcsolok ami processzort igényel (majdnem teljesen a tűzfalat is) ***** hogy az iptv-s eszköz tűzfal mögött van e vagy sem. Sajnos több szolgáltató is előszerettetten ad internethez olyan hgw-t amivel csak akkor van meg az elvi előfizetett sebességre az esélyed ha kb mindent lekapcsolsz a HGW-n ( vagy azért mert nem stabil az eszköz , vagy azért mert kicsi a teljesítmény és alapból képtelen több eszköz routolása melett az adott sávszélességgel boldogulni)
  3. Peat

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    sajnos kritikán aluli ez a vacak Ahogy észrevettem teljesen mindegy milyen fajta HGW-t ad a szolgáltató használhatatlan és a frissítés se nagyon segít rajta V1 ha bekapcsolom a wifit rajta 1-2 nap és valami gond van vele teljesen elmegy a net vagy csak az iptv vagy abszolút nem akar működni. Csak a reset segit rajta V2 vel is van tapasztalatom ott magától leáll a wifi általában az 5ghz-s de van mikor mindkettő teljesen használhatatlan . Naponta 1-2 alkalommal újra kell indítani ahhoz hogy nagyából működjön. Static ip a telekomos HGW eszközökben soha nem volt max elvileg (a lease time ot tudod (bérlet időt) kicsit feljebb vinni és kész ) de ezzel se sokra mész ha egy wake on lant akarsz használni mert 1-2 órán belül elfelejti hogy melyik interfacen volt az adott eszköz. Egy mikrotik hex 750 van nálam dupla nattal (jobb lenne ha a sagemcom bridge-be lenne de iptv miatt.....) meg egy mikrotik wap-ac apnak
×
×
  • Új...