skaramuca

Tag
 • Tartalmak

  18
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

skaramuca a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Felhívtam az ügyfélszolgálatot. Semmi megoldás nincs. A frissítéseket központilag küldik ki így az összes modem megkapja. Nincs egyéni frissítés. Aki ilyen modemmel rendelkezik, mindenkinek eltűnt a 160 MHz, vagy csak engem érint/érdekel ez?
 2. Szia! Az idézett szöveg csak példa volt, hogy tényleg létezik a 160 MHz másnál is ugyanezzel a modemmel. Az nem az én problémám volt. De miért is nincs 136-os csatorna felett? Felkeresem az ügyfélszolgálatot...
 3. Köszönöm a választ! De... Pihentetés és visszakapcsolás után sem lett 160 MHz-em. De volt!!! 80-on természetesen nem lehet elérni az 1.7-es becsatlakozást. Itt egy bejegyzés pl:" A fent említett modemnél próbáltam beállítani egy számomra megfelelő csatornát. A sávszélesség kiválasztása opciónál viszont csak 20MHz vagy Auto 20/40MHz, 20/40/80MHz, 20/40/80/160MHz van. Nem értem miért nincs csak 40MHz, mert még nem láttam a modemet csak 20MHz-en sugározni, és a csatornák száma is csak 36-136 között váltható. Miért nincs 144+ 40MHz? 80 és 160 MHz sávokat egyik itthoni készülék sem látja, így az nem is játszik". Nos akkor vissza lehet varázsolni a 160 MHz-et vagy kérjek másik modemet? Volt ilyen routerem 35e ft de eladtam mert tudta a modem.
 4. Sziasztok! A napokban feltűnt, hogy kevesebbet mér a speedtest. Kb 500-600 Mbit. Ránéztem a csatlakozásra 867 Mbit-et mutatott. Megnyitottam a modem beállításait és eltűnt a 160 MHz-es választás. Amikor megkaptam a modemet, akkor még volt WiFi 5GHz-en "auto 20/40/80/160 MHz" választási lehetőség. Laptopon és asztalin is 160 MHz-es wifi van és ezzel el lehet érni a Gbit-es sávszélességet. Van megoldás a problémámra? Nem igazán szeretnék megint kábelezni, na meg drága routerbe befektetni.
 5. sagemcom

  Lehet, hogy szolgáltatói hiba. Ma is az egyik tv csatornán elment a kép pár másodpercre és azóta kockásodik. Tegnap pl nem érzékeltem a kiesést. Speedtest 530/23 mbit-et mért. Most lan-wan összekötés van, dhcp engedélyezve a másodikon is.
 6. sagemcom

  Köszi a választ. Természetesen az 5 GHz-el csatlakoztam. Előtte volt egy 8265-ös kártyám, azzal 350 volt a max. Ezzel elérem Sagemcommal a 400-at de több nem jön át. Ezért is vettem meg a dlinket. de... Úgy gondoltam , hogy mivel mindkettő 5 GHz-en 1733-as ezért jó lesz ha majd ha Gbites netem lesz. Jelenleg 500-as van. Sajnos a dlinkhez is csak 867 Mbittel csatlakozik. Jelenleg lan-wan kapcsolat van, de néha megakad a net pár másodpercre. Ez mitől lehet? Gépen és telefonon is produkálja. Sagemcom 1.1 dlink 2.1.
 7. sagemcom

  Sziasztok! Vettem egy D-Link DIR-882-t második routernek. Intel 9260 wifi kártya van a gépemben. Sagem csak 350 mbit-et adott át. A sagemcom után wan-ba vagy lan-ba kössem? DHCP-t tiltsam le a 2. routeren? Esetleg mit kell még átírnom a beállításokban?
 8. sagemcom

  Sziasztok! Vezeték nélkül szeretném kihasználni az 500 mbit netet. Gépben van egy 8265-ös wifi kártya. A sagemcom max 350 mbit-et ad át. Vettem egy TP-Link c1200-as routert. Sagemcom után wan-ba kötve ez is max 370 mbit-et ad. TP-Linken kikapcsoltam a dhcp-t. így elérem a 460 mbit-et. De ez után nem tudok belépni a beállításokba. Mit állítsak vagy kössek át, hogy jó/jobb legyen?
 9. sagemcom

  Gondoltam, hogy valami más "csatornát" használ az STB. A TP-Linken nincs gép, csak a box meg a tv. Mobillal lehet mérni valamilyen appal?
 10. sagemcom

  Pont az ethernet kábelt akarom megszüntetni. Kábelllel minden símán megy.
 11. sagemcom

  Pont így van. Router wifit veszi és az 1 portban az stb, a 2 portban a tv van. Wan üres. Kép nincs csak a csatorna váltást látom 5 Ghz wifin is. Net is van. Az igmp protokollt csak bekapcsolni tudom, konfigurálni nem.
 12. sagemcom

  Eddig kábelen volt az stb. Most ment oda egy smart tv és annak is kell net. A TP-Link meg azért van mert 1 éve gondoltan a szolgáltató váltásra, és vettem routert, de mégis maradtam, igy feleslegessé vált. Eladni nem akarom, gondoltam hasznosítom. Kábelen tökéletesen megy de meg szeretném szüntetni. A router 300/433 Mbit/s wifivel rendelkezik. A lanok gigabitesek.
 13. sagemcom

  Elfelejtettem írni, hogy 2 db STB van. A 2. egy másik szobában, aminek a kábelét szeretném megszüntetni. A TP- LINK ossza a netet az STB-re és a tv-re.
 14. sagemcom

  Sziasztok! Van ez a Sagemcom eszközöm és egy TP-LINK Archer C2 routerem. Összehoztam a link alapján: https://logout.hu/cikk/tp-link_wds_bridge_avagy_wi-fi_hatotav_noveles_har/teljes.html Annyit változtattam. hogy a Sagemcomon állítottam az ip-t 0.1-ről 1.1-re és csak a 2.4 GHz-et használtam. Routerből 1 megy az STB-be, 1 meg a tvbe. Net van, STB háló OK, IP OK! Kép nincs. Csatornákat látom mikor váltok, viszont a tvn fekete minden. Egy kábelt akartam megszűntetni. Van rá megoldás, hogy menjen rendesen?
 15. sagemcom

  Ez elég jó sebesség. Kevesebbre számítottam.