Ajnasz

Tag
 • Tartalmak

  7
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Ajnasz a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. sagemcom

  Halló! Úgy látom, hogy frissült a firmware a routeren: Szoftver verzió MAGYAR_3.133.0-T1 Viszont akadt vele egy problémám: A helyi hálózaton fut raspberry pi és más eszközök is, statikus IP címmel és futnak rajta különböző szolgáltatások. Ezekhez állítottam be létező domainek alatt rendes domain nevet, amik nyilván a belső IP címre mutattak, így név alapján el tudtam érni őket. (pl. lorien.space) Mától viszont azt tapasztalom, hogy ezek a nevek nem oldódnak többé fel hanem timeoutol az összes gépről, ami a hálózaton van. Mindegy, hogy milyen névszervert próbálok: $ host lorien.space 8.8.8.8 ;; connection timed out; no servers could be reached $ host lorien.space 84.2.44.1 ;; connection timed out; no servers could be reached Más hálózatról, pl. Telekom Mobil netet megosztva vagy egy szerverre belépve a név feloldódik rendben. Egyéb telekom hálózatról nincs lehetőségem kipróbálni. A routeren kikapcsolt tűzfal nem javít a helyzeten egyé más beállítást nem ismertem fel a routeren, aminek ehhez köze lehet. Van bárkinek hasonló tapasztalata, esetleg megoldása?
 2. Ezt nem ebbe a forumba akartam, bocsanat
 3. Halló! Úgy látom, hogy frissült a firmware a routeren: Szoftver verzió MAGYAR_3.133.0-T1 Viszont akadt vele egy problémám: A helyi hálózaton fut raspberry pi és más eszközök is, statikus IP címmel és futnak rajta különböző szolgáltatások. Ezekhez állítottam be létező domainek alatt rendes domain nevet, amik nyilván a belső IP címre mutattak, így név alapján el tudtam érni őket. (pl. lorien.space) Mától viszont azt tapasztalom, hogy ezek a nevek nem oldódnak többé fel hanem timeoutol az összes gépről, ami a hálózaton van. Mindegy, hogy milyen névszervert próbálok: $ host lorien.space 8.8.8.8 ;; connection timed out; no servers could be reached $ host lorien.space 84.2.44.1 ;; connection timed out; no servers could be reached Más hálózatról, pl. Telekom Mobil netet megosztva vagy egy szerverre belépve a név feloldódik rendben. Egyéb telekom hálózatról nincs lehetőségem kipróbálni. A routeren kikapcsolt tűzfal nem javít a helyzeten egyé más beállítást nem ismertem fel a routeren, aminek ehhez köze lehet. Van bárkinek hasonló tapasztalata, esetleg megoldása?
 4. sagemcom

  Hogy mit csinálnia?
 5. sagemcom

  Haló! Egy roppant fura jelenséget tapasztalok: szinte minden alkalommal, amikor bekapcsolom a PlayStation 4-et a Sagem újracsatlakozik, villognak a LEDek, ahogy az illik. Láttatok már hasonlót?
 6. sagemcom

  Tegnap vettem észre, hogy nálam valamikor egyszer csak lett.
 7. sagemcom

  if (userAgent.contains('Linux')) sleep 10; Vagy hogy kéne ezt elképzelni? Remélem, ezen már túljutott a világ technológiai szintje