Róka Sándor

ismeretlen számról hívás

Kérdés

Heteken át naponta volt 1 vagy 2 hívás a mobilomra, amit a telefon érzékelt, rögzített, de elutasította. Nem csörög a telefon, csak kivilágosodik a kijelző, és a mobil rögtön visszadobja a hívást. Én csak azt látom a menüben, hogy Ismeretlen hívott, és látom az időpontot. Egy hónap szünet után, most ez újra kezdődött. Én arra gondolok, hogy valaki engem nagyon keres, de a telefonom nem fogadja a hívást. A mobilt alapszinten használom, egyszer a telefon lehetőségeivel ismerkedtem, és volt olyan szám, amit tiltólistára tettem, de ezt nem kellett volna. Arra már nem emlékszem, milyen szám volt. Lehet a tiltólista miatt nem fogadja a mobil a telefont? Mindegy. A kérdésem: valahogyan tudnék-e beszélni ezzel a hívóval?

 

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Hello @Róka Sándor, az van, amit fgabor87 írt. ha a próba alapján másik ismeretlen számnál is gond van a hívás fogadásával, akkor írd meg, légyszi, hogy milyen telód van. az is kérdés, más, nem ismeretlen számok tudnak-e hívni.

15 órája, Róka Sándor írta:

... A kérdésem: valahogyan tudnék-e beszélni ezzel a hívóval?

csak akkor, ha sikerül felvenni a hívást, mert a Té nem fogja (nem is tudja) kiadni a számot. feljelentést tehetnél zaklatás miatt, de az alkalomadtán hívogat valaki az a magyar jogrendben nem zaklatás, így ez zsákutca lenne :(

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Ismeretlen számot szerintem nem lehet tiltólistára tenni, hacsak nincs valami olyan beállítás, hogy az ismeretlen számokról érkező hívásokat nem fogadja. Ilyennel még nem találkoztam, mindenesetre egy haver/barát/családtag telefonján be kell állítani, hogy ne küldje el a hívószámot, és megpróbálni felhívni a problémás készüléket. Így egyből kiderül, hogy van-e ilyesmi beállítva.

Ha így rendesen kicsöng, akkor passz, ugyanis a készülék nem tud különbséget tenni két ismeretlen szám ellen, tehát ugyan úgy kell reagálnia rá.

Arra viszont szerintem nincs mód, hogy megtudd a hívó telefonszámát. Esetleg meg lehet próbálni kikérni az ügyfélszolgálattól, megjegyezve, hogy zaklat, és ezért szeretnéd megtudni, de nem tudom, hogy kiadják-e.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most