fgabor87

Tag
 • Tartalmak

  732
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit fgabor87 posztolt

 1. Sziasztok! IP TV esetén az alap és a szuper családi HD között nincs valami csomag, ami rendelhető, csak esetleg üzleti okok miatt lemaradt a honlapról? Már első ránézésre is hatalmas az ugrás mind árban, mind csatornaszámban a két csomag között.
 2. Beszéltem már telekommal is, mert teljesen elérhetetlen vagyok itthon, de kültéren is a településen. Nem tudtak semmi biztatót mondani sajnos, így marad a szolgáltatóváltás. Egyik azt ígéri, hogy itt van 3G térerő, beltéren is, a napokban tesztelem, aztán majd kiderül. Sajnálom, mert 15 éve Telekomos vagyok, de ez így sajnos nem működik. Azért van a mobiltelefon, hogy el tudjanak érni.
 3. Szia. El tudnám képzelni ezt az elméletet is, mert korábban volt a telefonnal ilyen gond, akkor alaplapot cseréltek benne. De az annyiból volt más, hogy akkor valóban vagy csak újraindítás, vagy hívásindítás után kaptam meg az sms-eket is. Most viszont azonnal, gyakorlatilag a hívás pillanatában. Illetve ha a telefon ki van kapcsolva, akkor is sípot hall a hívó fél. Tehát ez a síp szerintem inkább hangposta kell, hogy legyen. Én akkor találkozom ilyennel, ha valakit sokáig csörgetek, akkor egy idő után sípol egyet. Gondolom az is hangposta lenne. Olyané is sípol, akiről tudom, hogy soha nem állított be hangpostát. Szintén Telekomos. Másé viszont ilyen esetben egyszerűen foglaltat jelez. Aztán az ugye a másik kérdés, hogy azt mi okozza, hogy látszólag elérhető vagyok, mégis a hangpostámat (ami nem létezik) kapcsolja a T. Lehet téves hangposta kapcsolás, vagy a telefonom nem kapja meg a fallback jelet. Vagy megkapja, de 3G-re áll vissza, ahol kb 0 a térerő nálunk, így a hívást nem tudja fogadni. Mire 2G-re áll át, addigra a hívó már hangpostán van. Ez magyarázná azt is, hogy az sms-t miért kapom meg egyből. Sőt, az is ilyesfajta hibára utal, hogy területileg 1 helyre koncentrálódik ez a hibajelenség. Sajnos annyira random, hogy ezeken a módokon nem lehet tesztelni. De egyelőre a hivatalosan nem létező hangpostámtól szeretnék szabadulni valahogy.
 4. Sziasztok! Tegnap nem tudtak elérni engem. Ez egy külön téma, mert teló be volt kapcsolva, térerő volt, és a hívás pillanatában kicsöngés helyett egy SMS-t kaptam, hogy nem fogadott hívásom volt az adott számról. A lényeg, hogy a hívó azt mondta, hogy kicsörgés helyett csak sípolt egyet. Más is mondta már, hogy ha ki vagyok kapcsolva, nem bemondja, hogy nem kapcsolható, hanem csak sípol egyet. Most direkt megnéztem, ki van kapcsolva a hangposta szolgáltatásom. Miért kapcsolja mégis a hangpostámat a telekom, pláne akkor, amikor elérhető vagyok?
 5. Köszi! Ma ki is használtam.
 6. Én fogok kábelezni majd, mert falban menő kábelcsatornák vannak, és nem túl vastagok. Plusz bútorokat kell tologatni, hogy hozzáférjek a szerelődobozokhoz a kanyaroknál. Kb 1 órás meló lesz 1 TV-nél a kábelcsere, mondjuk egyelőre csak 1 beltérit kérünk. A "sima" családi + HD csomag már nem is rendelhető? Nem kínálja fel a rendszer, csak a csatornakiosztásoknál látom, hogy van ilyen. Annak megszűnt az értékesítése?
 7. Köszi! Kínai vonal megvan akkor itt is. Mondjuk nem írnak ezekről rosszat. Gigabites hálózati kártyájuk van? Csak hogy milyen kábellel készüljek. Nem mintha árban nagy különbség lenne a Cat5 és Cat5e között. Látom Danubia TV (helyi) is fent van már rajta, akkor nem is érdemes megtartani a Humax boxot, meg a koax kábelezést. Ugye? Könnyebb lenne behúzni az UTP-t a kábelcsatornába, ha kiszedhetem a koaxot.
 8. Nem felvételi opciós IPTV előfizetéshez milyen boxokat ad mostanában a T?
 9. Nem tudom, hogy tud-e ilyet. Majd utánajárok. Gondolom modemen wifi kikapcsolható, DMZ beállítható, és fix IP-t is tudok benne MAC-hez rendelni.
 10. Igen, ezt tudom. Ebben az fáj a legjobban, hogy a routerem nem jó IP-t fog leküldeni DDNS felé, és nem fogom elérni kívülről, így le kell mondanom a VPN-ről. Nomeg kb 50 méter UTP kábelt kell behúznom koaxok helyére. Az sem lesz egyszerű, de most már lépni kell. Ígyis-úgyis kell már beltérit használni, eddig az volt a szempont, hogy nem kelljen.
 11. Sziasztok. Nekem papíron még mindig analóg családi csomag van, hűségidő nélkül. Viszont havi 5090 ft-ot fizetek. Nem tudjátok, lehet erre még hőséget hosszabbítani? Olcsóbb lesz akkor? Azt nézem, hogy az IP alap kb 3000 ft lenne, akár ez is jó lenne, ha jól tudom, csatornakínálatban kb ugyan az, mint a kódolatlan digitális. Egy ilyen előfizetéshez milyen beltérit adnak? Van rajta SCART csatlakozó? Igazából a legkényelmesebb az lenne, ha maradna a kódolatlan digitális, de ha árban nem lehet lejjebb vinni, akkor sajnos át kell állnunk IP alapra. Elég sok kábelezési munkát jelentene, ezért nem szeretném, amíg lehet.
 12. Most mondhatnám, hogy az előző, karbantartás miatti korlátlan netről, ami amúgy automatikusan járt minden előfizetőnek, e-mailt, sőt, sms-t is kaptam (Dominósként, gondolom hátha gyorsan átvált előfizetésesre alapon), erről meg, amit aktiválni kellett volna a használathoz, semmit. De nem nyavalygok na.
 13. @anonymus Köszi a kiegészítést. Ez nincs leírva honlapon. @btz Mondtam én ilyet? Dutom, hogy kedvesség, csak ebből a Dominosokra mindig kevesebb jut. És igen, tisztában vagyok vele, hogy a telekommunikációs cégeknek inkább az előfizetéses ügyfelek az igazi bevételforrás. Nem váltok, mert nincs rá szükségem, annyira keveset telefonálok. Inkább csak a mobilnetet használom, ez meg így jön ki a legjobban. Egyedül a 4G hang hiányzik, de csak azért nem leszek előfizetéses. Azt is 2017 végére ígérték a Dominosoknak, és a mai napig ez a dátum szerepel a GYIK-ban, hiába van kiírva, hogy 2018 január vagy februárban frissítették...
 14. És a Domino-sok? Ha nekünk fogy el ez alatt a 4 nap alatt a mobilnet, mi rohadjunk meg, ahol vagyunk? Mert mi sem fogunk tudni bővítő opciót rendelni.
 15. Van nekünk is ilyen, tőlem kapták pár éve. Ezzel sem sikerült rávenni őket a box használatára. Zavaró volt, hogy át kell kapcsolni a távirányítót, hogy mikor melyiket akarják vezérelni. De ha nem lesz analóg, könnyebb lesz a dolgom. Mivel programozható távirányító, majd "összeollózom" valahogy. A hangerő a tv hangerőt fogja állítgatni, az összes többi gomb a boxot. Illetve a tv bekapcsolót ráteszem valami haszontalan funkciójú gombra. Sőt, talán a box gombkiosztása most is így működik. Na majd meglátjuk, most már kénytelenek lesznek megtanulni.
 16. Köszi! Digitális kódoltra nincs előfizetésünk, kódolatlan van, amit megkaptunk a megszűnt analóg családihoz. Gondolom nagyjából ez fog megmaradni, mint alap digitális ktv. Analógot eddig sem értettem, hogy miért maradt még, van rajta kb 4-5 csatorna, annak meg szvsz. teljesen felesleges fenntartani. De gondolom 1-2 éven belül a kódolatlan digitálist is kirúgják majd. Engem nem érint, csak szüleimet... majd valahogy meg kell tanítanom nekik a két távirányító használatát, mert eddig még nem jött össze.
 17. kábelnet

  Dunakanyarban megint 20%-os packet loss Kezd tele lenni a hócipőm. Újabban megint nem telik el hét szolgáltatáskiesés nélkül.
 18. kábelnet

  Hát ez nem jött be, visszadobták a hibajegyem. Nem gond, mivel az eredeti tápegysége elromlott, és sajáttal használom, majd valamelyik nap, mikor nem vagyok itthon, kihúzom a konnektorból, és bejelentem, hogy meghalt a tápegysége. Akkor csak kijönnek már kicserélni. És még csak nem is hazudtam.
 19. kábelnet

  Húha, ez nálam nem is így néz ki. Jahh, de várjál, mert nekem ezen a mobil előfizum van beállítva, mert az otthoni nem az én nevemen van... és szándékosan nincs is összerakva egy fiókba. Átjelentkezek akkor abba, és kérek egy modemcserét. Legalább kipróbálom milyen.
 20. kábelnet

  Mármint a Telekom appon belüli hibabejelentést? Amire rákoppintva azt írja ki, hogy: INVALID_URL, Input URL does not match any configured resource patterns?
 21. kábelnet

  Köszi az infót. Az jobban felhúzott, hogy próbálkoztam egy modem újraindítással, ami kb 10 percig tartott szegénynél. Valami már nagyon nem ok vele. Össze-vissza villogott, majd megint újraindult magától. Csak az a gond, hogy nagyon elcseszték a telefonos ügyfélszolgálatot. Csak az 5 perc, amíg eljutok a hibabejelentőig, mert annyit pofázik az automata, hogy ember legyen a talpán, aki azt türelmesen végigvárja.
 22. kábelnet

  Telekom így kíván kellemes ünnepeket. Najó, képet feltölteni nem tudok. A lényeg, hogy 77%-os csomagvesztéssel megy a net.
 23. kábelnet

  Mezei előfizetőként erre nincs rálátásom sajnos. Annak viszont tényleg nem láttam értelmét, hogy kijöjjön méricskélni, hisz a modem, amit kb 10x indítottam újra, minden esetben rendben, és gyorsan felcsatlakozott, csak éppen net nem volt. Mindenesetre következő hibánál modemcserét fogok már kérni, aztán majd meglátjuk. Szerintem ez már haldoklik.
 24. kábelnet

  Végül nem csináltak semmit. Állítólag optikai szerelés volt reggel, és okozhatta ez a hibát. Kérdezte, hogy kijöjjön-e vonalat mérni, mondtam, hogy szerintem felesleges. Rákérdeztem arra is, hogy áramszünetek után rendszerint a szolgáltató DHCP szervere nem működik megfelelően üzenetet dob a router, és nincs net. Erre azt mondta, hogy sajnos az ELMŰ sokszor csinál áramszünetet az egész Duna-kanyarban, és amikor tömegesen jelentkeznek fel a modemek áramszünet után, meghal a DHCP szerver.
 25. kábelnet

  Ahha értem. Igazából úgy voltam vele, hogy kérek modemcserét, mert újabban elég sok gond van vele, csak aztán a srác annyit szenvedett vele, és mondta, hogy szerinte megvan a hiba oka, hogy ezt még megvárom. De a következő hibánál már nem azzal fogom kezdeni, hogy mi a baj, hanem hogy modemcserét kérek. Reméljük az ELMŰ is úgy akarja, hogy ne legyen újraindítva. Szikrázó napsütésben is képesek összehozni 1-2 áramszünetet.