fgabor87

Tag
 • Tartalmak

  743
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit fgabor87 posztolt

 1. Szerintem ennek a CEC-hez nem sok köze van, egyszerűen le kéne kapcsolnia a HDMI portját a boxnak. Ha a tv ott nem kap jelet, kikapcsol. Számítógépemben sincs CEC, az is rá van kötve, még sincs vele ilyen gond. Kikapcsolom a gépet, kikapcsol a tv is. Pontosabban jelenleg átvált az IPTV beltérire, mert ott érzékel jelet.
 2. Sziasztok! IPTV beltéri egység (STB-3112 CDA) ha kikapcsolom, HDMI jelet továbbra is ad. Azaz a tv nem kapcsol ki, hanem fekete képet mutat (amit a beltéri küld neki), tv ledje továbbra is fehér színű, nem vált át sárgába. Csak ha kihúzom a hdmi kábelt a boxból. Mivel a tv-re több HDMI egység is rá van dugva, nagyon zavaró, hogy egyiket kikapcsolom, észreveszi, hogy azon nem kap több jelet, majd megnézi a többi portot is. Ha egyiken sem találna jelet, kikapcsolna. De a telekomos beltérin mindig talál. Nincs a telekomnak másik beltérije, ami nem szoftverhibás?
 3. Szia, szerintem próbálj meg egy modem újraindítást. Simán áramtalanítsd, aztán mehet vissza.
 4. Csak kitenném szégyenfalra, hogy a lassan 1 hete bejelentett hibát a cég nem igazán hajlandó javítani, visszadobálják a hibajegyet ilyen vonali paraméterek mellett. A hibabejelentés óta egyetlen egy ember sem keresett meg a cégtől, és a helyszínre sem jöttek ki egyszer sem.
 5. Ha nagy a hibaarány, akkor szakadozni fog a net (csomagvesztés). Egyelőre nálam ez még nem számít magasnak. Elvileg kontakthibára utal. Kábelvégek cserélve lettek, én ugye cseréltem osztót is... elméletileg nem igazán szabadna ilyen hibáknak lennie.
 6. Tegnap állítottak valamennyit az erősítőn, akkor felment ilyen -8 környékére, majd délután én még kiszedtem az MMWO-t, mert hiába jó már a -8-as érték, a codeword hiba még mindig elég sok volt. Szóval most ilyen -1 és +2 között van a jelerősség, de codeword hiba még mindig van, javítható és javíthatatlan is. Mondjuk most már annyira nem vészes talán: összes: 1638111155 javítható: 109823 javíthatatlan: 34447
 7. Nem tudom, hogy gyorsítótáraz vagy sem, a gond az, hogy válaszol a DNS kérésekre. Gondolom akkor gyorsítótárazza, mert butaságot csak nem küldhet vissza. Ezt a vizsgálati folyamatot nem nagyon tudom piszkálni. A router végzi, és az lenne a lényege, hogy ha 5 egymás utáni kísérletre nincs válasz a dns kérésre, akkor átáll egy tartalék internet kapcsolatra (sajnos sokszor rossz a net). Ez meg ugye így nem történik meg. Pinget be tudok tenni pluszba, de ott valami hiba van a szoftverben, mert ha az is be van állítva, soha nem áll át tartalék netre. Ezért kellett áttérnem csak a DNS lekérdezésre. A megoldás az lett végül, hogy a routerben kézzel adtam meg két DNS címet, így a HGW-t kikerülve végzi a DNS lekéréseket.
 8. Sziasztok! Nem nyitnék új topicot a kérdésemnek, ha nem muszáj. Engem az érdekelne, hogy ugyan ebben a HGW-ben hogyan tudom beállítani, hogy ne gyorsítótárazza be a DNS kéréseket? Van egy felügyeleti szálam, ami DNS kérésekkel vizsgálja, hogy van-e internet. De ez most nem működik, mert ha leszakad a HGW a hálózatról, akkor is megy a DNS feloldás.
 9. Ezzel kb én is így vagyok, és biztos sokan mások is. M4 HD is bekerült az összes csomagba.
 10. Az összes IPTV csomagba bekerült a közszolgálati csatornák HD változata (közszolgálati, alap és családi csomag, illetve SAT tv-nél is). Nekem ehhez semmi közöm. Innen is üdvözlöm a telekomos kollégákat. Remélem néhány sportrajongó örömét leli majd benne.
 11. kábelnet

  Azt valaki el tudná mondani, hogy ha kijön egy szerelő, felmászik az oszlopra, és állítgat az erősítőn, akkor miért hagy ekkora sz@rt maga után? Én meg csodálkozom, hogy átlag napi 3x megszakad a net.
 12. Sziasztok! IP TV esetén az alap és a szuper családi HD között nincs valami csomag, ami rendelhető, csak esetleg üzleti okok miatt lemaradt a honlapról? Már első ránézésre is hatalmas az ugrás mind árban, mind csatornaszámban a két csomag között.
 13. Beszéltem már telekommal is, mert teljesen elérhetetlen vagyok itthon, de kültéren is a településen. Nem tudtak semmi biztatót mondani sajnos, így marad a szolgáltatóváltás. Egyik azt ígéri, hogy itt van 3G térerő, beltéren is, a napokban tesztelem, aztán majd kiderül. Sajnálom, mert 15 éve Telekomos vagyok, de ez így sajnos nem működik. Azért van a mobiltelefon, hogy el tudjanak érni.
 14. Szia. El tudnám képzelni ezt az elméletet is, mert korábban volt a telefonnal ilyen gond, akkor alaplapot cseréltek benne. De az annyiból volt más, hogy akkor valóban vagy csak újraindítás, vagy hívásindítás után kaptam meg az sms-eket is. Most viszont azonnal, gyakorlatilag a hívás pillanatában. Illetve ha a telefon ki van kapcsolva, akkor is sípot hall a hívó fél. Tehát ez a síp szerintem inkább hangposta kell, hogy legyen. Én akkor találkozom ilyennel, ha valakit sokáig csörgetek, akkor egy idő után sípol egyet. Gondolom az is hangposta lenne. Olyané is sípol, akiről tudom, hogy soha nem állított be hangpostát. Szintén Telekomos. Másé viszont ilyen esetben egyszerűen foglaltat jelez. Aztán az ugye a másik kérdés, hogy azt mi okozza, hogy látszólag elérhető vagyok, mégis a hangpostámat (ami nem létezik) kapcsolja a T. Lehet téves hangposta kapcsolás, vagy a telefonom nem kapja meg a fallback jelet. Vagy megkapja, de 3G-re áll vissza, ahol kb 0 a térerő nálunk, így a hívást nem tudja fogadni. Mire 2G-re áll át, addigra a hívó már hangpostán van. Ez magyarázná azt is, hogy az sms-t miért kapom meg egyből. Sőt, az is ilyesfajta hibára utal, hogy területileg 1 helyre koncentrálódik ez a hibajelenség. Sajnos annyira random, hogy ezeken a módokon nem lehet tesztelni. De egyelőre a hivatalosan nem létező hangpostámtól szeretnék szabadulni valahogy.
 15. Sziasztok! Tegnap nem tudtak elérni engem. Ez egy külön téma, mert teló be volt kapcsolva, térerő volt, és a hívás pillanatában kicsöngés helyett egy SMS-t kaptam, hogy nem fogadott hívásom volt az adott számról. A lényeg, hogy a hívó azt mondta, hogy kicsörgés helyett csak sípolt egyet. Más is mondta már, hogy ha ki vagyok kapcsolva, nem bemondja, hogy nem kapcsolható, hanem csak sípol egyet. Most direkt megnéztem, ki van kapcsolva a hangposta szolgáltatásom. Miért kapcsolja mégis a hangpostámat a telekom, pláne akkor, amikor elérhető vagyok?
 16. Köszi! Ma ki is használtam.
 17. Én fogok kábelezni majd, mert falban menő kábelcsatornák vannak, és nem túl vastagok. Plusz bútorokat kell tologatni, hogy hozzáférjek a szerelődobozokhoz a kanyaroknál. Kb 1 órás meló lesz 1 TV-nél a kábelcsere, mondjuk egyelőre csak 1 beltérit kérünk. A "sima" családi + HD csomag már nem is rendelhető? Nem kínálja fel a rendszer, csak a csatornakiosztásoknál látom, hogy van ilyen. Annak megszűnt az értékesítése?
 18. Köszi! Kínai vonal megvan akkor itt is. Mondjuk nem írnak ezekről rosszat. Gigabites hálózati kártyájuk van? Csak hogy milyen kábellel készüljek. Nem mintha árban nagy különbség lenne a Cat5 és Cat5e között. Látom Danubia TV (helyi) is fent van már rajta, akkor nem is érdemes megtartani a Humax boxot, meg a koax kábelezést. Ugye? Könnyebb lenne behúzni az UTP-t a kábelcsatornába, ha kiszedhetem a koaxot.
 19. Nem felvételi opciós IPTV előfizetéshez milyen boxokat ad mostanában a T?
 20. Nem tudom, hogy tud-e ilyet. Majd utánajárok. Gondolom modemen wifi kikapcsolható, DMZ beállítható, és fix IP-t is tudok benne MAC-hez rendelni.
 21. Igen, ezt tudom. Ebben az fáj a legjobban, hogy a routerem nem jó IP-t fog leküldeni DDNS felé, és nem fogom elérni kívülről, így le kell mondanom a VPN-ről. Nomeg kb 50 méter UTP kábelt kell behúznom koaxok helyére. Az sem lesz egyszerű, de most már lépni kell. Ígyis-úgyis kell már beltérit használni, eddig az volt a szempont, hogy nem kelljen.
 22. Sziasztok. Nekem papíron még mindig analóg családi csomag van, hűségidő nélkül. Viszont havi 5090 ft-ot fizetek. Nem tudjátok, lehet erre még hőséget hosszabbítani? Olcsóbb lesz akkor? Azt nézem, hogy az IP alap kb 3000 ft lenne, akár ez is jó lenne, ha jól tudom, csatornakínálatban kb ugyan az, mint a kódolatlan digitális. Egy ilyen előfizetéshez milyen beltérit adnak? Van rajta SCART csatlakozó? Igazából a legkényelmesebb az lenne, ha maradna a kódolatlan digitális, de ha árban nem lehet lejjebb vinni, akkor sajnos át kell állnunk IP alapra. Elég sok kábelezési munkát jelentene, ezért nem szeretném, amíg lehet.
 23. Most mondhatnám, hogy az előző, karbantartás miatti korlátlan netről, ami amúgy automatikusan járt minden előfizetőnek, e-mailt, sőt, sms-t is kaptam (Dominósként, gondolom hátha gyorsan átvált előfizetésesre alapon), erről meg, amit aktiválni kellett volna a használathoz, semmit. De nem nyavalygok na.
 24. @anonymus Köszi a kiegészítést. Ez nincs leírva honlapon. @btz Mondtam én ilyet? Dutom, hogy kedvesség, csak ebből a Dominosokra mindig kevesebb jut. És igen, tisztában vagyok vele, hogy a telekommunikációs cégeknek inkább az előfizetéses ügyfelek az igazi bevételforrás. Nem váltok, mert nincs rá szükségem, annyira keveset telefonálok. Inkább csak a mobilnetet használom, ez meg így jön ki a legjobban. Egyedül a 4G hang hiányzik, de csak azért nem leszek előfizetéses. Azt is 2017 végére ígérték a Dominosoknak, és a mai napig ez a dátum szerepel a GYIK-ban, hiába van kiírva, hogy 2018 január vagy februárban frissítették...
 25. És a Domino-sok? Ha nekünk fogy el ez alatt a 4 nap alatt a mobilnet, mi rohadjunk meg, ahol vagyunk? Mert mi sem fogunk tudni bővítő opciót rendelni.