fgabor87

Tag
 • Tartalmak

  680
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

fgabor87 a fórumon

 • Rang
  Tudományos tanácsadó
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Bocs, nem lehúzni akartam, ahogy Androidot sem istenítem, csak nagyon közelről látom a témát, nem felhasználói oldalról, hanem mélyebbről. Egyik rendszerrel sincs különösebb bajom. Na, akkor így már mégsem annyira érdekes számomra ez a VoLTE. Mire mindenkinek ilyen telója lesz, vagy a többségnek, az beletelik jó pár évbe. Addig meg nem hoz nekem pluszt ezek szerint.
 2. Sebaj, Androidon meg legalább lehet NFC-vel fizetni. Ez az ami Apple-nál kb soha nem lesz. Legalábbis kis hazánkban. Gondolom itt valami olyasmi lehet a dolog mögött, hogy Samsung kikapcsolva tartja a VoLTE funkciót valami miatt, a Telekomos ROM-ban viszont ezt aktiválták. Ez esetben vagy várni kell, hátha a "független" ROM-oknál is engedélyezik előbb-utóbb, vagy fel kell tenni a telóra a Telekomos ROM-ot. Viszont egy technikai jellegű kérdés. Nekem a legnagyobb problémám, hogy jelenleg a teló fallback-el 3G-re, amikor hívnak, viszont 3G térerő, hát az nincs. Ha mázlim van, akkor 2G-re áll át, ha nincs, akkor nem hallom a hívó felet. Többnyire amúgy ez utóbbi szokott előfordulni. Namost ha nekem van VoLTE szolgáltatásom, és valaki hív mondjuk egy 2G hálózatról, akkor az én telóm azt 4G-n fogja fogadni? Nyilván a jó hangminőség csak akkor megy, ha mindkét fél 4G-n van, de tud ilyen "kevert" módban működni? Az lenne az optimális nekem, ha minden hívást tudna 4G-n fogadni, mert ott van használható térerőm.
 3. Akkor konkrétat írok: Samsung Galaxy A5 (2016)-ra tegnap a telekom kiadta az Android 7.0-ás frissítést. Ezeket a készülékeken megjelent a VoLTE engedélyezése a beállításoknál. Ugyan ilyen, független telókon, ugyan így 7-es androiddal nincs ilyen beállítási lehetőség sem a menüben. Igazából nem a függetlenséghez van kötve, hanem ahhoz, hogy Telekomos ROM legyen rajta. De ez miért csak Androidosokra vonatkozik, iOS-nél miért jó a független?
 4. Úgy tűnik, hogy ez a szolgáltatás csak azoknál az előfizetőknél jelent meg, akiknek kártyafüggő telefonjuk van. Ez csak puszta véletlen, vagy a Telekom tényleg úgy gondolta, hogy ez így fog működni? Én úgy gondolom, hogy a szolgáltatás a SIM kártyához kapcsolódik, nem a telefonhoz (és annak szoftveréhez).
 5. Na igen, de nekem a router a WAN porton lévő IP-t regisztrálja be DDNS-en, szóval itt publikus IPv4 címnek kéne lennie. Ezt csak úgy lehet elérni, ha a HGW nem NAT-olna, szerintem az meg csak Bridge módban érhető el sajnos. Ha a HGW is tud DDNS-t, akkor megoldható, de most nincs időm/kedvem játszani vele. 12 körül van egy hónap, Kódolatlan családi + NetMánia M, meg valami Hang Hoppá. Nem nagyon szoktam követni, most is csak megnéztem, hogy esetleg nem került-e be a kódolatlanba a közszolgálati csatornák HD változata, mert egyre több szolgáltató teszi be, de sajnos itt még nem.
 6. A modemcsere nem gond, azt tudom. Viszont akkor még jegelem a témát, ha ilyenkor nem lehet bridge módra tenni, akkor állítgatni kell HGW-n is, meg a routeren is, és most sajnos egy szabad fél órám sincs ilyenekre... Meg valószínűleg nem is tudnám úgy beállítani, hogy elérjem kívülről DDNS címmel a routeren lévő VPN szervert.
 7. És a HGW tud róla, hogy van IPTV előfizetésem? Na, az lenne a lényeg, hogy az alap IPTV előfizetéssel olcsóbb lenne a havidíj, viszont én nem használom a telekomos TV-t, szüleim meg nem akarnak beltérit. A Humaxot sem használják, hiába állítottam be nekik úgy egy univerzális távirányítót, hogy rém egyszerű kezelni. Szóval kötnék egy IPTV Alap előfizetést, de közben minden maradna így, és akkor az lenne az ideális, hogyha a HGW engedné magát bridge módba tenni. Vagy ha van IPTV, akkor ez a funkció inaktív?
 8. Sziasztok! Most analóg családi, vagy kódolatlan digitális családi (kinek hogy tetszik) csomagunk van. Az érdekelne, hogy IPTV alap előfizetés esetén marad a kódolatlan digitális csomag minden csatornája, vagy a kettő nem egyenértékű, és korlátozva lenne ez (gondolom frekvencia szűréssel)?
 9. Tehát akkor igazából az egyik 4-es blokkon teljesen feleslegesen van fent a modem, ott nem kapok semmit. Nem mintha gond lenne a sávszélességgel, de akkor is lehetne fent inkább 8 hasznos csatornán, hogy legyen tartalék, ha nagy a terhelés...
 10. IPTV-nek jobb, ha alacsonyabb/magasabb a jelszint? Sőt, ami igazán érdekel, hogy vannak direkt az IPTV-re dedikált frekvenciák? Ezeken csak IPTV csomagok közlekednek, "igazi" internet nem is megy rajtuk?
 11. Van valami oka, hogy így szintezik be az erősítőket?
 12. Az utóbbi 1-2 hétben egyre gyakrabban fordul elő, hogy a telefonom nem kapja meg a fallback jelet, amikor hívnak, vagy sms-t küldenek. Így persze nem is csörög, a hívó félnek azt mondja be, hogy nem vagyok elérhető. Vidéken, és Budapesten is előfordult már több alkalommal. Legalábbis én erre tippelek, mert térerőm van, mégsem csörög ki a telóm. Más nem tapasztalt hasonlókat?
 13. Igazából nem tudom, hogy ez a SIM kinek a nevén van, de akkor majd most kiderül. Eredetileg nem az enyémen volt, át akartam íratni, de ahhoz kellett volna a másik személy jelenléte, amit nem tudtunk megoldani. Erre adtak valami papírt, hogy töltsem ki, és azt mondták, hogy ha 30 napig nem érkezik rá ellenvetés, akkor át fog íródni a nevemre. Ez már vagy 15 éve volt. Most, ha telekom mobil appba lépek be, saját nevemet látom, ha a webes felületen, akkor az "előző tulaj" nevét. Érdekes lesz.
 14. Akkor lehet, hogy foglalok majd egy időpontot, az lenne a legjobb. Egy időpontra mehetünk ketten is, vagy csúnyán fognak nézni ránk? Gondolom nem egy hosszú folyamatról van szó.
 15. T-pontra gondoltam, köszi! Majd ha legközelebb egy ilyen környékén járok, és nincs nagy tömeg, betérek. Azt hittem, hogy még nincs meg rá az adminisztrációs felület/folyamat.