Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

fgabor87

Tag
 • Tartalmak

  744
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

fgabor87 eredményei

AKADÉMIKUS

AKADÉMIKUS (13/13)

 • Internet guru
 • TV guru
 • Telefon guru
 • 50 posztom van
 • 100 posztom van

Összes kitűző

 1. fgabor87

  F@st 3890V3 Bridge mode

  Régi téma, de picit feléleszteném. Úgy látom, a Telekom teljesen kivette a Bridge üzemmód lehetőségét, eltűnt a menüből (néhány más funkcióval egyetemben). Miért vágják vissza folyamatosan a beállítási lehetőségeket? Miért tűnt el a Bridge mód? Én eleve azt sem értem, miért kötik IPTV előfizetéshez a bekapcsolhatóságát? Jelenleg ha a set-top-boxot átkötöm a saját routeremre, ugyan úgy működik az IPTV, mintha a telekom modemre lenne rákötve. Nem értem a korlátozás okát, semmi nem indokolja meglátásom szerint.
 2. fgabor87

  IPTV

  Szerintem ennek a CEC-hez nem sok köze van, egyszerűen le kéne kapcsolnia a HDMI portját a boxnak. Ha a tv ott nem kap jelet, kikapcsol. Számítógépemben sincs CEC, az is rá van kötve, még sincs vele ilyen gond. Kikapcsolom a gépet, kikapcsol a tv is. Pontosabban jelenleg átvált az IPTV beltérire, mert ott érzékel jelet.
 3. fgabor87

  IPTV

  Sziasztok! IPTV beltéri egység (STB-3112 CDA) ha kikapcsolom, HDMI jelet továbbra is ad. Azaz a tv nem kapcsol ki, hanem fekete képet mutat (amit a beltéri küld neki), tv ledje továbbra is fehér színű, nem vált át sárgába. Csak ha kihúzom a hdmi kábelt a boxból. Mivel a tv-re több HDMI egység is rá van dugva, nagyon zavaró, hogy egyiket kikapcsolom, észreveszi, hogy azon nem kap több jelet, majd megnézi a többi portot is. Ha egyiken sem találna jelet, kikapcsolna. De a telekomos beltérin mindig talál. Nincs a telekomnak másik beltérije, ami nem szoftverhibás?
 4. fgabor87

  IPTV

  Szia, szerintem próbálj meg egy modem újraindítást. Simán áramtalanítsd, aztán mehet vissza.
 5. fgabor87

  Kábelnet vonalminőség

  Ha nagy a hibaarány, akkor szakadozni fog a net (csomagvesztés). Egyelőre nálam ez még nem számít magasnak. Elvileg kontakthibára utal. Kábelvégek cserélve lettek, én ugye cseréltem osztót is... elméletileg nem igazán szabadna ilyen hibáknak lennie.
 6. fgabor87

  Kábelnet vonalminőség

  Tegnap állítottak valamennyit az erősítőn, akkor felment ilyen -8 környékére, majd délután én még kiszedtem az MMWO-t, mert hiába jó már a -8-as érték, a codeword hiba még mindig elég sok volt. Szóval most ilyen -1 és +2 között van a jelerősség, de codeword hiba még mindig van, javítható és javíthatatlan is. Mondjuk most már annyira nem vészes talán: összes: 1638111155 javítható: 109823 javíthatatlan: 34447
 7. fgabor87

  Kábelnet vonalminőség

  Csak kitenném szégyenfalra, hogy a lassan 1 hete bejelentett hibát a cég nem igazán hajlandó javítani, visszadobálják a hibajegyet ilyen vonali paraméterek mellett. A hibabejelentés óta egyetlen egy ember sem keresett meg a cégtől, és a helyszínre sem jöttek ki egyszer sem.
 8. fgabor87

  F@st 5655v2 AC ICMP beállítás

  Nem tudom, hogy gyorsítótáraz vagy sem, a gond az, hogy válaszol a DNS kérésekre. Gondolom akkor gyorsítótárazza, mert butaságot csak nem küldhet vissza. Ezt a vizsgálati folyamatot nem nagyon tudom piszkálni. A router végzi, és az lenne a lényege, hogy ha 5 egymás utáni kísérletre nincs válasz a dns kérésre, akkor átáll egy tartalék internet kapcsolatra (sajnos sokszor rossz a net). Ez meg ugye így nem történik meg. Pinget be tudok tenni pluszba, de ott valami hiba van a szoftverben, mert ha az is be van állítva, soha nem áll át tartalék netre. Ezért kellett áttérnem csak a DNS lekérdezésre. A megoldás az lett végül, hogy a routerben kézzel adtam meg két DNS címet, így a HGW-t kikerülve végzi a DNS lekéréseket.
 9. fgabor87

  F@st 5655v2 AC ICMP beállítás

  Sziasztok! Nem nyitnék új topicot a kérdésemnek, ha nem muszáj. Engem az érdekelne, hogy ugyan ebben a HGW-ben hogyan tudom beállítani, hogy ne gyorsítótárazza be a DNS kéréseket? Van egy felügyeleti szálam, ami DNS kérésekkel vizsgálja, hogy van-e internet. De ez most nem működik, mert ha leszakad a HGW a hálózatról, akkor is megy a DNS feloldás.
 10. fgabor87

  IPTV

  Ezzel kb én is így vagyok, és biztos sokan mások is. M4 HD is bekerült az összes csomagba.
 11. fgabor87

  IPTV

  Az összes IPTV csomagba bekerült a közszolgálati csatornák HD változata (közszolgálati, alap és családi csomag, illetve SAT tv-nél is). Nekem ehhez semmi közöm. Innen is üdvözlöm a telekomos kollégákat. Remélem néhány sportrajongó örömét leli majd benne.
 12. fgabor87

  Kábelnet

  Azt valaki el tudná mondani, hogy ha kijön egy szerelő, felmászik az oszlopra, és állítgat az erősítőn, akkor miért hagy ekkora sz@rt maga után? Én meg csodálkozom, hogy átlag napi 3x megszakad a net.
 13. fgabor87

  IPTV

  Sziasztok! IP TV esetén az alap és a szuper családi HD között nincs valami csomag, ami rendelhető, csak esetleg üzleti okok miatt lemaradt a honlapról? Már első ránézésre is hatalmas az ugrás mind árban, mind csatornaszámban a két csomag között.
 14. fgabor87

  Hangposta

  Beszéltem már telekommal is, mert teljesen elérhetetlen vagyok itthon, de kültéren is a településen. Nem tudtak semmi biztatót mondani sajnos, így marad a szolgáltatóváltás. Egyik azt ígéri, hogy itt van 3G térerő, beltéren is, a napokban tesztelem, aztán majd kiderül. Sajnálom, mert 15 éve Telekomos vagyok, de ez így sajnos nem működik. Azért van a mobiltelefon, hogy el tudjanak érni.
 15. fgabor87

  Hangposta

  Szia. El tudnám képzelni ezt az elméletet is, mert korábban volt a telefonnal ilyen gond, akkor alaplapot cseréltek benne. De az annyiból volt más, hogy akkor valóban vagy csak újraindítás, vagy hívásindítás után kaptam meg az sms-eket is. Most viszont azonnal, gyakorlatilag a hívás pillanatában. Illetve ha a telefon ki van kapcsolva, akkor is sípot hall a hívó fél. Tehát ez a síp szerintem inkább hangposta kell, hogy legyen. Én akkor találkozom ilyennel, ha valakit sokáig csörgetek, akkor egy idő után sípol egyet. Gondolom az is hangposta lenne. Olyané is sípol, akiről tudom, hogy soha nem állított be hangpostát. Szintén Telekomos. Másé viszont ilyen esetben egyszerűen foglaltat jelez. Aztán az ugye a másik kérdés, hogy azt mi okozza, hogy látszólag elérhető vagyok, mégis a hangpostámat (ami nem létezik) kapcsolja a T. Lehet téves hangposta kapcsolás, vagy a telefonom nem kapja meg a fallback jelet. Vagy megkapja, de 3G-re áll vissza, ahol kb 0 a térerő nálunk, így a hívást nem tudja fogadni. Mire 2G-re áll át, addigra a hívó már hangpostán van. Ez magyarázná azt is, hogy az sms-t miért kapom meg egyből. Sőt, az is ilyesfajta hibára utal, hogy területileg 1 helyre koncentrálódik ez a hibajelenség. Sajnos annyira random, hogy ezeken a módokon nem lehet tesztelni. De egyelőre a hivatalosan nem létező hangpostámtól szeretnék szabadulni valahogy.
×
×
 • Új...