Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

fgabor87

Tag
  • Tartalmak

    746
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

1 Követő

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

fgabor87 eredményei

AKADÉMIKUS

AKADÉMIKUS (13/13)

  • Internet guru
  • TV guru
  • Telefon guru
  • 50 posztom van
  • 100 posztom van

Összes kitűző

  1. fgabor87

    Kábelmodem Codeword hiba

    Köszönöm szépen, érdekes a pdf, most már nagyjából képben vagyok. Akkor nálad nem is annyira sok a hiba rajta, mint itt. Ma reggel volt egy leállásom, szóval pár órája megy csak a modem. A többi catornán 0-8 javítható hiba van, ezen pedig 1.008.929.259. Egy idő után lesz rajta pár százezres tételben nem javítható is. Annyira nem tartom egészségesnek továbbra sem, de legalább hibát nem tapasztalok. Viszont az is lehet, hogy nem is használja a modemem ezt a csatornát, lévén csak 250 Mbites előfizetésem van.
  2. fgabor87

    Kábelmodem Codeword hiba

    Sziasztok! Kíváncsiságból kérdezném, hogy a modemen van egy olyan csatorna, ami a többitől eltérő modulációt használ, mégpedig Qam256 helyett 256-QAM/4K-QAM-ot. Ezen a csatornán viszont brutál nagy a codeword hibaarány, mind a javítható, mind a javíthatatlan. Mivel tudomásom szerint ez adathibát/bithibát jelöl, véleményem szerint semmiképpen sem ideális. De ez valami különleges csatorna lehet, aminek nem tudom mi a szerepe. Hibát nem tapasztaltam, csak érdekelne a téma. Hátha valaki tud rá válaszolni. Üdv.: Gábor
  3. fgabor87

    F@st 3890V3 Bridge mode

    Régi téma, de picit feléleszteném. Úgy látom, a Telekom teljesen kivette a Bridge üzemmód lehetőségét, eltűnt a menüből (néhány más funkcióval egyetemben). Miért vágják vissza folyamatosan a beállítási lehetőségeket? Miért tűnt el a Bridge mód? Én eleve azt sem értem, miért kötik IPTV előfizetéshez a bekapcsolhatóságát? Jelenleg ha a set-top-boxot átkötöm a saját routeremre, ugyan úgy működik az IPTV, mintha a telekom modemre lenne rákötve. Nem értem a korlátozás okát, semmi nem indokolja meglátásom szerint.
  4. fgabor87

    IPTV

    Szerintem ennek a CEC-hez nem sok köze van, egyszerűen le kéne kapcsolnia a HDMI portját a boxnak. Ha a tv ott nem kap jelet, kikapcsol. Számítógépemben sincs CEC, az is rá van kötve, még sincs vele ilyen gond. Kikapcsolom a gépet, kikapcsol a tv is. Pontosabban jelenleg átvált az IPTV beltérire, mert ott érzékel jelet.
  5. fgabor87

    IPTV

    Sziasztok! IPTV beltéri egység (STB-3112 CDA) ha kikapcsolom, HDMI jelet továbbra is ad. Azaz a tv nem kapcsol ki, hanem fekete képet mutat (amit a beltéri küld neki), tv ledje továbbra is fehér színű, nem vált át sárgába. Csak ha kihúzom a hdmi kábelt a boxból. Mivel a tv-re több HDMI egység is rá van dugva, nagyon zavaró, hogy egyiket kikapcsolom, észreveszi, hogy azon nem kap több jelet, majd megnézi a többi portot is. Ha egyiken sem találna jelet, kikapcsolna. De a telekomos beltérin mindig talál. Nincs a telekomnak másik beltérije, ami nem szoftverhibás?
  6. fgabor87

    IPTV

    Szia, szerintem próbálj meg egy modem újraindítást. Simán áramtalanítsd, aztán mehet vissza.
  7. fgabor87

    Kábelnet vonalminőség

    Ha nagy a hibaarány, akkor szakadozni fog a net (csomagvesztés). Egyelőre nálam ez még nem számít magasnak. Elvileg kontakthibára utal. Kábelvégek cserélve lettek, én ugye cseréltem osztót is... elméletileg nem igazán szabadna ilyen hibáknak lennie.
  8. fgabor87

    Kábelnet vonalminőség

    Tegnap állítottak valamennyit az erősítőn, akkor felment ilyen -8 környékére, majd délután én még kiszedtem az MMWO-t, mert hiába jó már a -8-as érték, a codeword hiba még mindig elég sok volt. Szóval most ilyen -1 és +2 között van a jelerősség, de codeword hiba még mindig van, javítható és javíthatatlan is. Mondjuk most már annyira nem vészes talán: összes: 1638111155 javítható: 109823 javíthatatlan: 34447
  9. fgabor87

    Kábelnet vonalminőség

    Csak kitenném szégyenfalra, hogy a lassan 1 hete bejelentett hibát a cég nem igazán hajlandó javítani, visszadobálják a hibajegyet ilyen vonali paraméterek mellett. A hibabejelentés óta egyetlen egy ember sem keresett meg a cégtől, és a helyszínre sem jöttek ki egyszer sem.
  10. fgabor87

    F@st 5655v2 AC ICMP beállítás

    Nem tudom, hogy gyorsítótáraz vagy sem, a gond az, hogy válaszol a DNS kérésekre. Gondolom akkor gyorsítótárazza, mert butaságot csak nem küldhet vissza. Ezt a vizsgálati folyamatot nem nagyon tudom piszkálni. A router végzi, és az lenne a lényege, hogy ha 5 egymás utáni kísérletre nincs válasz a dns kérésre, akkor átáll egy tartalék internet kapcsolatra (sajnos sokszor rossz a net). Ez meg ugye így nem történik meg. Pinget be tudok tenni pluszba, de ott valami hiba van a szoftverben, mert ha az is be van állítva, soha nem áll át tartalék netre. Ezért kellett áttérnem csak a DNS lekérdezésre. A megoldás az lett végül, hogy a routerben kézzel adtam meg két DNS címet, így a HGW-t kikerülve végzi a DNS lekéréseket.
  11. fgabor87

    F@st 5655v2 AC ICMP beállítás

    Sziasztok! Nem nyitnék új topicot a kérdésemnek, ha nem muszáj. Engem az érdekelne, hogy ugyan ebben a HGW-ben hogyan tudom beállítani, hogy ne gyorsítótárazza be a DNS kéréseket? Van egy felügyeleti szálam, ami DNS kérésekkel vizsgálja, hogy van-e internet. De ez most nem működik, mert ha leszakad a HGW a hálózatról, akkor is megy a DNS feloldás.
  12. fgabor87

    IPTV

    Ezzel kb én is így vagyok, és biztos sokan mások is. M4 HD is bekerült az összes csomagba.
  13. fgabor87

    IPTV

    Az összes IPTV csomagba bekerült a közszolgálati csatornák HD változata (közszolgálati, alap és családi csomag, illetve SAT tv-nél is). Nekem ehhez semmi közöm. Innen is üdvözlöm a telekomos kollégákat. Remélem néhány sportrajongó örömét leli majd benne.
  14. fgabor87

    Kábelnet

    Azt valaki el tudná mondani, hogy ha kijön egy szerelő, felmászik az oszlopra, és állítgat az erősítőn, akkor miért hagy ekkora sz@rt maga után? Én meg csodálkozom, hogy átlag napi 3x megszakad a net.
  15. fgabor87

    IPTV

    Sziasztok! IP TV esetén az alap és a szuper családi HD között nincs valami csomag, ami rendelhető, csak esetleg üzleti okok miatt lemaradt a honlapról? Már első ránézésre is hatalmas az ugrás mind árban, mind csatornaszámban a két csomag között.
×
×
  • Új...