fgabor87

Tag
 • Tartalmak

  706
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

fgabor87 a fórumon

 • Rang
  Tudományos tanácsadó
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. kábelnet

  Mármint réz érpár, azaz ADSL? Mert akkor az nem érint, faluban kis sincs húzva... talán csak 1 utcában, de gondolom 0 előfizető van rajta.
 2. kábelnet

  De akkor a 2 napos végül is lesz, csak nem tudjuk mi? Tehát úgy készüljek, hogy 28-30-ig nem lesz szolgáltatás?
 3. kábelnet

  Weboldalon még kint van. Jó lenne tudni, mire számítsak, mert nekem a munkám miatt bármikor kellhet a net. Ha lesz hosszabb kimaradás, fel kell készülnöm rá előre.
 4. kábelnet

  " 2017. november 28-án 08:00 és november 30-án 17:00 között " Ez azt jelenti, hogy 3 napon keresztül nem lesz szolgáltatás?
 5. kábelnet

  Köszi, ez is bőven elég! A lényeg igazából, hogy fejlesztés is van mögötte, nem csak szintfenntartás.
 6. kábelnet

  Köszi az infót! Úgy látom az hétköznap, akkor engem nem fog érinteni. És lehet tudni arról valamit, hogy mi az oka ennek a nagy karbantartásnak? Mármint úgy értem, hogy előkészítenek valamit (pl nagyobb sávszél), vagy csak rossz állapotban van már a hálózat? Hát, akkor nem tudom mit csinált, mert én 3x indítottam újra, mielőtt betelefonáltam, és nem akarta az igazságot. Med eddig ilyen 3x-el kezdődő IP címeim voltak, most meg 84.
 7. kábelnet

  Ahha értem. Már azt hittem lesz új cucc. Tudom, hogy van bridge mód. Nálam még EPC 3250 zakatol, igaz, már a negyedik tápegységgel. Amit kaptam hozzá, az kb 2 hónapig bírta, utána szerelő hozott egy másikat, az kb 1 hónapig. Akkor vettem én egyet használtan, amit vásárlás után egyből felnyitottam, és felújítottam, de ez nem szüntette meg a nem túl bizalomgerjesztő sípolását, úgyhogy rátettem egy márkásabb, nagyobb teljesítményű univerzális tápra, ezzel már nincs gond. Előző héten volt valami gebasz, nem kaptam IP címet, hiába indítottam újra a modemet. Telefon se ment rajta, pedig az Online led világított szépen. Ügyfélszolgálatos kiküldött rá valami frissítő jelet, ez valami konfigurációs dolog lehetett? Újraindult, akkor volt net, de fél perc múlva megint elment, megint hívtam az üfsz-t, de mire eljutottam a hibabejelentésig, magától helyreállt, azóta megy. Érdekes módon most teljesen más IP-ket kapok, mint előtte. Lehet, hogy emiatt volt a sok DHCP megújítási hibám is?
 8. kábelnet

  Telekom is innen veszi a cuccokat? A videóban lévő Cisco EPC3208G modemek lesznek T-nél is, vagy ott maradnak a mostani HGW-k? Bár mivel IPTV van előnyben részesítve, gondolom marad a HGW központúság.
 9. Sziasztok! Én ma kaptam egy ilyen levelet, és ez tényleg nagyon jó minőségű. Teljesen helyes magyarsággal, szépen, igényesen megformázva. Ami elsőre feltűnt (azon kívül, hogy a spam mappában landolt), hogy nagyon rövid fizetési határidőt szabnak. Illetve voltak más furcsaságok, de lehet, hogy nem jó ötlet ide mindent leírni, mert ötleteket ad a készítőinek. Úgyhogy inkább annyit mondok csak, hogy: - első körben mindenki a feladót ellenőrizze. nyilván a Telekom olyan címről fog küldeni, aminek a vége @telekom.hu, és nem @telekom.hu.org, vagy @1234.telekom.hu.com, stb... - ellenőrizzétek a levélben lévő MT azonosítót (amit mellesleg a T sosem hív ID-nak) - végezetül ha valaki mégis rákattint a bűvös, levélben küldött linkre/gombra, legalább utána ellenőrizze le a böngésző címsorába írt címet, aminek normál esetben nyilván valami telekom.hu-val kezdődőnek kéne lennie. Ügyfélszolgálatra beküldtem, bár valószínűleg már tudnak róla. Illetve szerencsére maga a gombra nyíló URL már be van jelentve a google-nél, mint rosszindulatú weboldal, így a Chrome böngésző meg sem nyitja.
 10. Persze, lehet. Nem éppen etikus üzleti modell, de ezt a Telekomtól megszokhattuk már. Ráadásul elég szürkezónás dolog, mert a szolgáltatásokat a SIM-hez kell kötniük. De ezt majd NMHH eldönti egy hatósági eljárás keretében, én nem értek hozzá.
 11. Megkérdeztem ügyfélszolgálaton, egyrészt még nem tudják azt sem megmondani, hogy feltöltősökre mikor lesz bekapcsolva, másrészt üzleti okokra hivatkozva továbbra is központilag szűrik, hogy csak a telekomnál vásárolt készülékek használhatják. Ezt továbbra sem értem, a telekomnak semmi köze ahhoz, milyen telefonom van (azon túl, hogy alkalmas-e a szolgáltatásra), én egy SIM kártyát vettem, és ahhoz tartozik a szolgáltatás is.
 12. kábelnet

  Köszi, sikerült. Kellett a reset, mert addig nem kaptam IP címet, de utána jó lett.
 13. Ja, nem. Továbbra is bent van a GYIK-ban, hogy csak telekomnál vásárolt telón lehet igénybe venni. Akkor várhatom az SMS-t a független telómra. Tegnap valamiért átsiklottam felette, és azt hittem, hogy már kivették ezt a korlátozást.
 14. Akkor a beállítások elvileg jók. Várok még, lehet, hogy nem lett aktiválva rám. Csak jó lenne már, ha a lakásból is tudnék rendesen telefonálni végre, mert nem kéne fallback-elnie a kb 0 térerejű 3G-re.
 15. Sms-t nem kaptam, Android frissítés után automatikusan be volt kapcsolva a VoLTE. Viszont a Beállítások -> Kapcsolatok -> Mobilhálózatok -> Hozzáférési pontok neve opción belül volt egy kis átrendeződés. Telekom HU MMS inaktív lett, jelenleg Telekom HU NET-en van. Megjelent egy Telekom HU IMS, ha erre rakom, és bekapcsolom a mobilnetet, automatikusan visszaáll NET-re. Pedig elvileg ez is kéne a VoLTE-hoz nem?