fgabor87

Tag
 • Tartalmak

  721
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

fgabor87 a fórumon

 • Rang
  Tudományos tanácsadó
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Most mondhatnám, hogy az előző, karbantartás miatti korlátlan netről, ami amúgy automatikusan járt minden előfizetőnek, e-mailt, sőt, sms-t is kaptam (Dominósként, gondolom hátha gyorsan átvált előfizetésesre alapon), erről meg, amit aktiválni kellett volna a használathoz, semmit. De nem nyavalygok na.
 2. @anonymus Köszi a kiegészítést. Ez nincs leírva honlapon. @btz Mondtam én ilyet? Dutom, hogy kedvesség, csak ebből a Dominosokra mindig kevesebb jut. És igen, tisztában vagyok vele, hogy a telekommunikációs cégeknek inkább az előfizetéses ügyfelek az igazi bevételforrás. Nem váltok, mert nincs rá szükségem, annyira keveset telefonálok. Inkább csak a mobilnetet használom, ez meg így jön ki a legjobban. Egyedül a 4G hang hiányzik, de csak azért nem leszek előfizetéses. Azt is 2017 végére ígérték a Dominosoknak, és a mai napig ez a dátum szerepel a GYIK-ban, hiába van kiírva, hogy 2018 január vagy februárban frissítették...
 3. És a Domino-sok? Ha nekünk fogy el ez alatt a 4 nap alatt a mobilnet, mi rohadjunk meg, ahol vagyunk? Mert mi sem fogunk tudni bővítő opciót rendelni.
 4. Van nekünk is ilyen, tőlem kapták pár éve. Ezzel sem sikerült rávenni őket a box használatára. Zavaró volt, hogy át kell kapcsolni a távirányítót, hogy mikor melyiket akarják vezérelni. De ha nem lesz analóg, könnyebb lesz a dolgom. Mivel programozható távirányító, majd "összeollózom" valahogy. A hangerő a tv hangerőt fogja állítgatni, az összes többi gomb a boxot. Illetve a tv bekapcsolót ráteszem valami haszontalan funkciójú gombra. Sőt, talán a box gombkiosztása most is így működik. Na majd meglátjuk, most már kénytelenek lesznek megtanulni.
 5. Köszi! Digitális kódoltra nincs előfizetésünk, kódolatlan van, amit megkaptunk a megszűnt analóg családihoz. Gondolom nagyjából ez fog megmaradni, mint alap digitális ktv. Analógot eddig sem értettem, hogy miért maradt még, van rajta kb 4-5 csatorna, annak meg szvsz. teljesen felesleges fenntartani. De gondolom 1-2 éven belül a kódolatlan digitálist is kirúgják majd. Engem nem érint, csak szüleimet... majd valahogy meg kell tanítanom nekik a két távirányító használatát, mert eddig még nem jött össze.
 6. kábelnet

  Dunakanyarban megint 20%-os packet loss Kezd tele lenni a hócipőm. Újabban megint nem telik el hét szolgáltatáskiesés nélkül.
 7. kábelnet

  Hát ez nem jött be, visszadobták a hibajegyem. Nem gond, mivel az eredeti tápegysége elromlott, és sajáttal használom, majd valamelyik nap, mikor nem vagyok itthon, kihúzom a konnektorból, és bejelentem, hogy meghalt a tápegysége. Akkor csak kijönnek már kicserélni. És még csak nem is hazudtam.
 8. kábelnet

  Húha, ez nálam nem is így néz ki. Jahh, de várjál, mert nekem ezen a mobil előfizum van beállítva, mert az otthoni nem az én nevemen van... és szándékosan nincs is összerakva egy fiókba. Átjelentkezek akkor abba, és kérek egy modemcserét. Legalább kipróbálom milyen.
 9. kábelnet

  Mármint a Telekom appon belüli hibabejelentést? Amire rákoppintva azt írja ki, hogy: INVALID_URL, Input URL does not match any configured resource patterns?
 10. kábelnet

  Köszi az infót. Az jobban felhúzott, hogy próbálkoztam egy modem újraindítással, ami kb 10 percig tartott szegénynél. Valami már nagyon nem ok vele. Össze-vissza villogott, majd megint újraindult magától. Csak az a gond, hogy nagyon elcseszték a telefonos ügyfélszolgálatot. Csak az 5 perc, amíg eljutok a hibabejelentőig, mert annyit pofázik az automata, hogy ember legyen a talpán, aki azt türelmesen végigvárja.
 11. kábelnet

  Telekom így kíván kellemes ünnepeket. Najó, képet feltölteni nem tudok. A lényeg, hogy 77%-os csomagvesztéssel megy a net.
 12. kábelnet

  Mezei előfizetőként erre nincs rálátásom sajnos. Annak viszont tényleg nem láttam értelmét, hogy kijöjjön méricskélni, hisz a modem, amit kb 10x indítottam újra, minden esetben rendben, és gyorsan felcsatlakozott, csak éppen net nem volt. Mindenesetre következő hibánál modemcserét fogok már kérni, aztán majd meglátjuk. Szerintem ez már haldoklik.
 13. kábelnet

  Végül nem csináltak semmit. Állítólag optikai szerelés volt reggel, és okozhatta ez a hibát. Kérdezte, hogy kijöjjön-e vonalat mérni, mondtam, hogy szerintem felesleges. Rákérdeztem arra is, hogy áramszünetek után rendszerint a szolgáltató DHCP szervere nem működik megfelelően üzenetet dob a router, és nincs net. Erre azt mondta, hogy sajnos az ELMŰ sokszor csinál áramszünetet az egész Duna-kanyarban, és amikor tömegesen jelentkeznek fel a modemek áramszünet után, meghal a DHCP szerver.
 14. kábelnet

  Ahha értem. Igazából úgy voltam vele, hogy kérek modemcserét, mert újabban elég sok gond van vele, csak aztán a srác annyit szenvedett vele, és mondta, hogy szerinte megvan a hiba oka, hogy ezt még megvárom. De a következő hibánál már nem azzal fogom kezdeni, hogy mi a baj, hanem hogy modemcserét kérek. Reméljük az ELMŰ is úgy akarja, hogy ne legyen újraindítva. Szikrázó napsütésben is képesek összehozni 1-2 áramszünetet.
 15. kábelnet

  Ma megint elkezdte a játékot a Cisco EPC3212. A modem online, de se telefon, se net. Hiába indítom újra, hiába resetelem, ugyan az. Múltkor egy központi újraindítás megoldotta. Most is bejelentettem, elég sokat szöszölt vele az ügyintéző, de azt mondta, úgy gondolja, megtalálta a hiba forrását, és ne kapcsoljam ki a modemet. Majd kaptam egy sms-t, amiben szintén leírták, hogy ne kapcsoljam ki. Fognak rá küldeni szoftverfrissítést? (jelenleg a build dátuma: Mar 17 2010 16:21:28) Közben meg persze magától helyreállt, valahogy magához tért.