Kérdés

Sziasztok! Csomagváltás után egy Huawei HA35 digitális elosztót szereltek be nálunk, és a beállításai között nem találom az UPnP opciót, pedig ez az eszköz elméletileg tudja ezt a funkciót (http://screenshots.portforward.com/routers/Huawei/HA35/UPnP_Settings.htm ). Ez előtt minden eszközben, amit a Telekom szerelt be, ez a funkció elérhető volt, így nem kellett a port forwarddal törődnöm.

Ha jól tudom, akkor a szolgáltató tölti fel és frissíti az eszköz firmwaret. A kérdésem az, hogy kérhetek-e olyan firmwaret az eszközre, ami tartalmazza az UPnP funkciót is (vagy más szóval olyan firmwaret, ami nincs lebutítva)? Ha igen, akkor ezt milyen módon tudom megtenni?

Ha nem, akkor milyen routert érdemes vennem, ami az UPnP funkciót ellátná? A hálózatban már van különálló Wifi AP és (nem managelhető) switch is, így valami egyszerű kütyü is megtenné (pl. https://mikrotik.com/product/RB750Gr3 ).

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

A Telekom ma frissítette a firmwaret, és az UPnP funkción kívül más újabb beállítások is elérhetőek.

Gyanítom, hogy ennek a firmware-nek kellett volna felkerülnie az eszközre már beszereléskor is, de szerintem a pénteki üzembe helyezés miatt hétfőre tolódott a firmware update.

Most hogy az UPnP opció újra használható, így most szerencsére a kérdésem második része érdektelenné vált.

@root Érdekes a felvetésed, és én sem szeretném, hogy valami tök ismeretlen program portokat nyitogasson a tudtom nélkül. Egyelőre az UPnP-t bekapcsoltam. Ez a router mutatja pontosan, hogy melyik gépen melyik portot melyik programnak nyitotta. Jelenleg összesen 2 programról és 1 játékról van szó. Ha majd megszaporodnak az UPnP portok és ismeretlen programok száma, akkor biztosan visszaállok a hagyományos portforwardra.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: kazso

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Ha rám hallgatsz, soha nem kapcsolod be. Inkább kézzel vidd be a pfwd táblába amire szükséged van. Így elekrülhető, hogy akármi portokat nyitogasson, agott esetben a tudtod nélkül. Az én ügyfeleimnél soha nem engedem bekapcsolni.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most