Ugrás a tartalomhoz
  • 0

kazso

Kérdés

Sziasztok! Csomagváltás után egy Huawei HA35 digitális elosztót szereltek be nálunk, és a beállításai között nem találom az UPnP opciót, pedig ez az eszköz elméletileg tudja ezt a funkciót (http://screenshots.portforward.com/routers/Huawei/HA35/UPnP_Settings.htm ). Ez előtt minden eszközben, amit a Telekom szerelt be, ez a funkció elérhető volt, így nem kellett a port forwarddal törődnöm.

Ha jól tudom, akkor a szolgáltató tölti fel és frissíti az eszköz firmwaret. A kérdésem az, hogy kérhetek-e olyan firmwaret az eszközre, ami tartalmazza az UPnP funkciót is (vagy más szóval olyan firmwaret, ami nincs lebutítva)? Ha igen, akkor ezt milyen módon tudom megtenni?

Ha nem, akkor milyen routert érdemes vennem, ami az UPnP funkciót ellátná? A hálózatban már van különálló Wifi AP és (nem managelhető) switch is, így valami egyszerű kütyü is megtenné (pl. https://mikrotik.com/product/RB750Gr3 ).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

A Telekom ma frissítette a firmwaret, és az UPnP funkción kívül más újabb beállítások is elérhetőek.

Gyanítom, hogy ennek a firmware-nek kellett volna felkerülnie az eszközre már beszereléskor is, de szerintem a pénteki üzembe helyezés miatt hétfőre tolódott a firmware update.

Most hogy az UPnP opció újra használható, így most szerencsére a kérdésem második része érdektelenné vált.

@root Érdekes a felvetésed, és én sem szeretném, hogy valami tök ismeretlen program portokat nyitogasson a tudtom nélkül. Egyelőre az UPnP-t bekapcsoltam. Ez a router mutatja pontosan, hogy melyik gépen melyik portot melyik programnak nyitotta. Jelenleg összesen 2 programról és 1 játékról van szó. Ha majd megszaporodnak az UPnP portok és ismeretlen programok száma, akkor biztosan visszaállok a hagyományos portforwardra.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: kazso
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...