Ugrás a tartalomhoz
  • 0

internet


mormogi39

Kérdés

Üdv.

Segítséget szeretnék kérni, az ügyben, hogy kb 2 hónapja, lecseréltem az internet előfizetésemet, 50mb/s ről, 250mb/s re, majd mikor már aktív volt a szolgáltatás, akkor is max 47mb/s-ot mértem!/WIFI-n/ Jeleztem a Telekom felé, megvizsgálták, kijött a szerelő, közölte, hogy az általam használt tplink router,nem tud csak max 50-et, de a beltéri sem, ezért másnap kaptam egy újabb beltérit! Ha igaz Huawei, ezt a szerlő, be is állította, mért is, persze kábelen, meg volt a 250, továbbra is max 46-47 Mb/s-ot mérek Wifin. Értem én, hogy a wifi miatt van jelentős veszteség, de ennyi?? Ha meg ennyi, akkor minek nekem 250mb/s?  Előre is köszönöm a segítséget!!

Kovács Gábor

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

6 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

@mormogi39

Üdv! 

Ilyen sebesség átviteléhez AC szabványú wifi kell, 5Ghz-s, mind az adó, mind a vevő oldalon., azaz mind az ONT-nak (digitális elosztó), mind a laptopodban, telefonodban, tabletedben lévő cjipnek ezen szabványú wifivel kell kommunikálni, hogy ez a sebesség átvihető legyen.

Ez a Huawei úgy tudom, hogy csak a 802.11n szabványt ismeri, de van egy új Sagemcom 5655 v2  típusú ONT is, ami a 250mbps csomaghoz is adható (bár eddig ezt csak egy tagtól hallottam). De ha kapsz is ilyet, ezzel még csak az adó van megoldva, ha a laptopod, telefonod, tableted nem támogatja, akkor előrébb nem leszel, ezeket is cserélni kell. 

Minek neked a 250mbps, ha nincs meg a wifin? 

Ezt te tudod igazából eldönteni. Több eszközzel (több családtag eszköze) párhuzamosan ki lehet használni több accesspointal, még akkor is ha n szabványos, bár az egyéni sebességek 70-50mbps körül alakulnak. Ha van laptopod, abban ha van gigabites ethernet port, abba ha kell a teljes sávszél, akkor lehet vezetékre is kötni. A Telekom a vezetékre garantálja a sebességeket, wifire mint megbízhatatlan léges átviteli közegre nem, ez csak egy plusz szolgáltatásnak kell tekinteni. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszi a gyors választ, igazából most néztem meg a dolgot, tévedtem, a beltéri Sagem F@st 5655v2 DTAG!!  Bocsánat, elkevertem a dobozokat, papírokat, de ez a tuti. erre mondta a szerelő, hogy ez már tudja az 5ghz-et. Akkor az volna a következő lépés, hogy vegyek a laptopomba egy olyan wifi kártyát, amely tudja már az 5ghz-t??? Ha ez a megoldás, ám legyen, csak legyen valami!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...