Petya84b

Sagemcom Fast 3685 wifi routerként

Kérdés

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Szerintetek ha a szolgáltatótól van egy Sagemcom Fast 3686 wifis modem digitális elosztó routerem és mondjuk neten tudok venni még egy ugyan ilyen eszközt, akkor megoldható, hogy a telekom által adotthoz hozzácsatlakoztatom lan kábellel az ethernet porton keresztül a másik ilyen eszközt és ez már mint wifi router adja a 2.4 ill 5gh-zes wifi jelet? Vagy mindenképpen ezekre az eszközökre koax data kábelt kell bedugni hogy legyen net rajt? Tehát lényegében a másik sagemcom eszközt csak mint wifi router használnám.

Szerintetek ez megoldható? Illetve a másik kérdésem, access pointként használható lenne ez az eszköz?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

@Petya84b

Megoldható, de aki neked ilyet el akar adni, azt tájékoztasd, hogy az nem az ő tulajdona és ha eladja, akkor majd rá fogják verni a költségeket, te pedig inkább vegyél rendes accespointot vagy routert

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Köszönöm. Olyan kérdésem lenne még, hogy kintről az oszlopról a padlásra jön be egy kábel ami bele megy egy TV Data splitterbe. A data részről jön le a szobában levő Sagemcom eszközbe a koax kábel így lesz net, telefon tv. A kérdésem az lenne, hogy fent a padláson megoldható lenne-e az, hogy a data kábel rész ott lenne szétosztva vagyis egy sagemcomba ott belemenne az egyik data-ról érkező koax, másik data-ról érkező meg lemenne a szobába. Azért lenne ez így jó nekem, mert a padlásról a sagemcomon keresztül lan kábellel áttudnék menni a garázsba és ott is lenne net. Lehet nagyon nagy butaság amit írtam és így nem valósítható meg. Vagy olyan splitter nem létezik aminek 1 TV és 2 Data csatlakozása van? Vagy ami az 1 data csatlakozót szétosztja 2-re?

153201.png

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Petya84b

Sajnos nem megoldható így, hogy két kábelmodem legyen egy hálózaton. Részleteket talán @anonymus tudna erről mondani neked. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most