Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Sokáig keresi bekapcsolás után a hálózat a kapcsolatot


Márffy Magdolna

Kérdés

Tisztelt Fórum!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy amikor bekapcsolom a gépet,akkor a monitor jobb alsó sarkában a számitógép ikonon kékkel sokáig tekeri tekeri tekeri,keresi a hálózatot a berendezés.A telekomnál azt tanácsolták hogy próbáljam ki ugy,hogy amikor ilyen van,akkor a csak a modemet húzzam ki,a gépet ne kapcsoljam ki,majd kapcsoljam vissza a modemet.Meg tettem.Igy amikor kigyulladt az összes LED lámpa a modemen,akkor a számitógép ikonnál is egy-két tekerés után rákapcsolódott a netre a gép.Majd azután kikapcsoltam a gépet,elmentem több órára,és mikor hazaértem ujból bekapcsoltam,akkor is tekerte tekerte egy darabig,de rövidebben sokkal,mint előzőleg,és főképpen tekerés után kapcsolódott a hálózathoz.Az informatikus azt mondta hogy ez a té hibája,nem háűlózati kártya hiba.A telekomos ishebegett habogott.Mi lehet ez? ZTE CE 0197 tipusú modemem van.Emiatt már többször cseréltek modemet,akkor megszünt,aztán pár hónap múlva ujból előjöttt ez a dolog.Egyébként nem szakad meg a net.Tehát ha csatlakozni tud,akkor van,nem szakad meg.Még az is szokott ilyenkor lenni,hogy a böngésző google kezdőoldala sen  jön be,aztán eghyszer csak betölt az is.Aztán hetekig zavartalanul működik tovább.Köszönöm előre is a segitséget!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

10 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Nem emlékszem már pontosan, hogy milyen eszközeid vannak. Beírhatnád újra.
(Pl.: laptop + modem, semmi más)

Korábban is az volt a tippem, hogy az internet kapcsolatod nem állandó, be van állítva egy idő limit, ami után megszűnik. Az újra felépítés időigényes. Először ezt kellene eldönteni, és állandó kapcsolatra beállítani, ha most nem az.

(A modemet áramtalanítani többször is azzal jár, hogy automatikusan visszaveszik a sebességet, ami lassan emelkedik a normál értékre. A pontos paramétereket nem ismerem, de 24 órán belül 3 alkalom már valószínűleg beleesik.)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A PC milyen?

Átlagos gépnél (több éves, nem túl sok memória, rendszerlemez lassú merevlemezen) akár 5-10 perc is eltelhet, mire minden működik.

Amikor SSD-re cseréltem 3 percről 1 alá csökkent.

Windows 10? Gyors indítás engedélyezve van?

Próbáld meg kikapcsolás helyett alvó módba tenni, vagy hibernálni, ha valóban hosszabb ideig nem használod (asztali PC-nél ez egyébként is előnyösebb lenne). Akkor is jelentkezik?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...