rkristof

Speedport Entry 2i problémák

Kérdés

Sziasztok!

Egy irodában egy fent nevezett router van használatban, de nagyon furának tűnik a viselkedése.  Egyik LAN portjába be van dugva egy nagy switch amin az eszközök többsége működik. De például a routeren nem látszik az összes kiadott IP cím, illetve csatlakoztatott eszköz. Van olyan eszköz ami például a főoldalon a LAN settings alatt látszódik, az aloldalon ahol elvileg kilistázza az összes eszközt, már nem. A wifire csatlakozott eszközökből az összes látszik, viszont a LAN-ra kötött eszközök közül általában 1-2 látszódik, pedig az összeset el tudom érni...

Van tapasztalat, hogy mennyi eszközig bírja ez a router a terhelést? Nagyon úgy tűnik számomra, hogy édeskevés ez a router ehhez a hálozathoz (lassú IP kiosztás, DNS problémák, stb...)

Ui.: egyedi DNS-t hol tudok beállítani? Pl szívesen használnám a Google és a Cloudfare DNS szolgáltatásait az alapból beállított helyett

Köszi

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: rkristof

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Köszi a segítéget, de a reset nem oldotta meg a problémát. Itt azért több eszközröl beszélünk, mint 20-30 :)
Btw csak azért gondoltam erre, mert nekem a saját otthoni hálozatomon is 50 eszköz van és eleinte ott is ilyen dolgokat produkált a "gyári" router. Igaz az nem telekom... 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Üdv @rkristof

Én 15 eszközt használok rajta hibamentesen. Szerintem többet is bírna. Javaslom reseteld le, ha továbbra is ugyan ez a helyzet, kérj cserét. 

Nincs lehetőség egyedi DNS beállításra ezzel a tipussal. 

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most