Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Otthoni hálózat alhálózat nélkül


szybalint

Kérdés

Üdv!

A következő lenne a problémám. Már egy jó ideje küzdök vele és most elérkezett az idő, hogy vásároljak új routert, és már nagyon lelkes voltam, de aztán megtaláltam ezt a fórumot, és fél-egy óra olvasgatás után úgy döntöttem, hogy előbb inkább írok ide.

Tehát adott két eszköz: egy Speedport Entry 2i (gateway?) és egy TP-Link TL-WR740N router. Ezekre csatlakozik 3 IPTV egység, 1 PC LAN-on, egy nyomtató wifin, és változó számú mobil/laptop wifin a képen látható módon:

IMG_20181112_184140.jpg

Ami a probléma, hogy a nyomtatót nem látják a Speedportra csatlakoztatott eszközök. A routeren DHCP be van kapcsolva, ugyanis bárhogy máshogy állítom be/dugom össze vagy az IPTV nem működik (pár másodperc után lefagy) vagy a net rossz. A net az így is rossz az alhálózaton, de azt betudom az idősödő TP-Link routernek. 

Tehát azt akarom, hogy csak egy hálózat legyen, amin minden eszköz látja egymást.

Fizikai megkötések: a router nagyrészben azért lett oda pluszban bekötve, mert a speedport közel sem fedi le a ház területét elegendő jelerősséggel (kétlem, hogy túl erős antenna van benne, és elhelyezve is elég rosszul van, valamint jó vastag téglafalakkal kéne megbírkóznia). A router-speedport kábel a padláson át jut el a másik helyiségbe, így azt mozgatni nem lehet, de egyből a STB mellett van a router, úgyhogy az nem is baj. 

Az én elgondolásom a következő:

Vásárolok egy TP-Link Archer C5 AC1200 routert, és mindkét jelenlegi eszközt helyettesítem vele, fizikailag egy kicsit jobban elhelyezve, mint a speedport van most.

Működni fog az IPTV és a net? Be lehet konfigurálni úgy az új routert, hogy működjön a Telekomos szolgáltatásokkal?

Ha más routert ajánlotok, azt is szívesen meghallgatom, amíg 15k alatt marad a fizetendő összeg :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

7 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Kösd át a wanból lanba és megfelelően állítsd be a router LAN címét. Ennek menetére itt most nem térnék ki, mivel rengeteg leírás van róla az interneten és az eszköz user manuálja is említi. 

Szerintem jobban jársz két külön wifi spottal a lakás több pontján, mint egy eszközzel. A sebesség úgy sem lesz olyan, mintha rendesen ki van építve a wifi a lakás több pontján. 

Sajnos az is felejtős, hogy teljes egészében ki ajarod iktatni a hálózatból a szolgáltatói eszközt

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...