kovijani

kábel TV egyes adók hangja elment

Kérdés

Tisztelt Fórum Tagok!

Segítséget szeretnék kérni. Kábel TV szolgáltatást normál TV készüléken nézem, egy IP TV beltéri van. Az utóbbi időben a nem IP beltéri csatlakozó TV készülék a csatornáinak jelentős részénél elment a hnag. Készülék Philips 47PFL5604H. A Plhilips képviselet firmware frissítést javasol, de a készüléken az utolsó elérhető verzió fut. Megoldásként leraktam egy médialejátszót, így átmenetileg tudtam TV-t nézni, de tegnaptól a jelenség ezzel is ua. Történt valami változás a műsorszolgáltatásban? Amennyiben valakinek lenne javaslata megköszönném.

Kovijani

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Posztolva: (szerkesztve)

Üdv a fórumon @kovijani!

2019. január 8. - án volt csatornaváltozás, amely az IPTV-t érintette elsősorban. Ettől függetlenül előfordulhat ilyen hibajelenség egy frissítés után a sima digitális adásnál is. Ha csatornák újrahangolásával már próbálkoztál, célszerű az alábbit is leellenőrizni:

  • Nyomd meg a tévéd távirányítóján a "SOUND" nevű gombot. Erre a képernyőn megjelenik a hangmenü.

Itt először próbálkozz az AUD. NYELV menüponttal. Próbálj hangsávot váltani! Így kiderül, hogy csak a magyar vagy az eredeti sáv is "néma"-e.

Majd menj be a TV hangszórók menüpontba és kapcsold ki majd újra be a tévé hangszóróit (meglepő, de sok olyan tévével találkoztam, aminél egy csatornafrissítés után egy szoftverhiba miatt mindig csak ezzel a módszerrel lehetett újra hangot kicsiholni a készülékből).

Ellenőrizd a Surround (térhangzás) beállítást is, ha aktív kapcsold ki, és nézd meg nem hoz-e eredményt.

Nem találtam egyébként olyan információt a weboldalon, hogy a T rendszerében bármilyen szabvány vagy formátumváltás történt volna, úgyhogy szerintem nem erről van szó. (A sima digitális ktv-t már különben sem fejlesztik.)

Azt írod a csatornák egy jelentős részénél nincs hang, ezek szerint tehát vannak olyan csatornák, amikkel nincs baj. Melyik adóknál nem jelentkezik a gond?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: szaboadam

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most