Ugrás a tartalomhoz
  • 0

internet


sandorne

Kérdés

15 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Végezd el ismét a sebességmérést úgy, hogy ennek a cikknek az útmutatásai szerint méred meg. Ha így is ugyanezt az eredményt kapod vezetékes méréssel, a digitális elosztód áramtalanítása után, akkor hibajelentés leadása mellett a 1414-en, tegyél fel ide vonali adatokat (a digitális elosztó webes adminisztrációs felületén láthatod). Illetve írd le, hogy milyen technológiával veszed igénybe a netszolgáltatást. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@sandorne

Gondolom. 2.4GHz-s wifit használsz, ezzel sajnos nem fogsz tudni többet átvinni. Esetleg játszhatsz még a digitális elosztód pozíciójával, választhatsz a 2.4-es sávban használható 13 sáv közül, de 50-60-nál többet akkor se várj. . 150Mbps-hez már jobb, ha 5GHz-s wifit használsz, amit a vételieszközödnek és a routerednek is támogatnia kell.

Mérd meg vezetéken gigabites (GE) hálózati kártyával is a sebességed, mert így azt fogják mondani, hogy wifin nem tudják garantálni az adott csomagnak megfelelő minimumm sebességet sem. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@sandorne

Ha SmartPhonet használsz Wifivel, akkor a lehető leghitelesebb mérést végzed, az adott körülmények között . (Persze wifin mérés így is csalóka lehet, de így is mindent megtettél, amit megleget). Arra még ügyelj, hogy más alkalmazás ne használja a hálózatot a mérés ideje alatt, illetve álj a lehető legközelebb a wifi router vagy digitális elosztó antennájához. 

Leghitelesebb mérést továbbra is vezetékes laptoppal vagy PC - vel tudod megtenni, 100/1000mbps Gigabit ethernet hálózati kártyával ellátott eszközön. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@sandorne

A letöltött és installált alkalmazások mutatják meg mindig a legvalósabb (vagyis a valósághoz legközelebb álló mérési adatot). A böngészőben futtathatókkal szemben ezek használata mindig előnyösebb. 

96 mbps-en megáll a letöltésed, ez arra utal, hogy a gépedben (laptopodban) nincs gigabites hálókártya, csak 10/100mbps Fastethernet kártya van. A kártya cseréjével magasabb sebesség is elérhető lenne. 

De amennyiben az alkalmazás 96mbps-t mutat és ez számodra elfogadható, akkor nem fontos cserélni, mivel az plusz költség, mivel nem használod ki a 96mbps feletti sebességet sem, ezért felesleges. Ráér akkor, ha kihasználod. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jól csinálom-e? A Wifi sebességének méréséhez a Speedtest-et használom, úgy, hogy a Play-ról letöltöttem és installáltam  programként. Kitettem az ikont és most már ott mérem. Így mérve a 150/50-nél a letöltés 96 Mbit/sec. Jó ez így, vagy valahonnan máshol mérjek? Tehát nem online-on mérem, ott egész más eredményt ad.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: sandorne
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

A laptopon és a mobilon is installáltam, és így jobb eredményt mutat, mint online mérésnél. A 96 le nekem nagyon is megfelel ezek szerint ez nagyjából elfogadható eredmény?  Sok programot kipróbáltam, mind más eredményt mutatott, de ez mutatja a legjobb eredmény, azért kérdeztem, hogy jó-e, mert ha ez nagyjából igaz, az nagyon jó lenne. Lehet, hogy csak beképzelem, de érezhetően jobbnak találom az internetet, mint az előző  30-as csomagnál volt.

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: sandorne
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...