NemoNobody

ipv6 Sagemcom F@st 3890V3 vs. dhcpv6 vs. syslog

Kérdés

Én már csak akkor dumálok amikor fáj. Megint fáj.

Kihalt a régi sagem, és Boldog Tulajdonosa™ lettem egy SagemCom HomeBox Wireless Router F@st 3890V3 csodának. Ami amúgy, hozzávetőlegesen problémamentesen megy.

Kivéve hogy eltűntek a DHCPv6 beállítások. És hát így nem is csoda, hogy eltűnt a DHCPv6 is teljesen. Tök jó, hogy van PD, de hogyan kellene hozzájutnom? Kapok DHCPv6 üzeneteket, nagyon izgalmas: No addresses available for this interface.

Kit kell megölnöm hogy a PD-t kiadja?

Attól sem vagyok maradéktalanul boldog hogy RA-n behirdeti a fdaa:bbcc:ddee::/64 prefixet. Minek is? Azon túl, hogy bosszantson?

Nem IPv6, de nem találom a syslog server remote IP megadását sem. Ennek sem tudok így maradéktalanul örülni, mert nincs logom, nem látom, mikor gyakja le magát akármiért is, nem beszélve az „okos” tűzfaláról, aminek szintén örülnék ha látnám a logját.

Vannak esetleg titkos mozdulatok, eldugott ikonok (az egész menü egy rémálom, semmi nem ott van aholgondolnám), mágikus klikkek, hogy a régi funkcionalitást vissza lehessen nyerni? Ötlet....?

Köszönöm előre! is.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Úgy tűnik nincs megoldás, az eszköznek hibás a firmware-e, pontosabban Jean kifelejtette belőle a teljes dhcpv6 menüt, meg persze mindent ami ezzel jár, plusz kifelejtette belőle a syslogot is.

A megoldás emiatt az, hogy kérjem, hogy cseréljék vissza SagemCom 3686 v2-ra ami előtte volt. o.O

Kérdéses, hogy bárki leadja-e a sagemnek hibára.......... úgyhogy a következő cserénél már kínos lesz, amikor elfogy a 3686-os a raktárakból is. :(

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

És visszajött a 3686 és megy is szépen az ipv6 pd. -_-

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most