Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Saját IP cím belülről nem elérhető


Werdne

Kérdés

Sziasztok!

Rákötöttem a Telekom modem/routerre (kábellel) egy QNAP NAS-t. Beállítottam a port forwardot, dinamikus IP című domaint.
Minden szuperül működik, elérem, tudom használni, egészen addig, amíg nem az otthoni hálózaton vagyok. Ha felcsatlakozok az otthoni WiFi-re, akkor nem érem el a NAS-t, mivel a modem/router külső IP címére is az útvonalkeresés (Windows tracert-et próbáltam) egyből az első hop-nál timeoutol.

Miért lehet ez?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1
1 órája, McBelaba írta:

Szia!

És azt nem olvastad a NAS beállítási leírásában, hogy az UPnP-t be kell állítani, mert akkor küső IP címről nem fogod elérni. Tudod GOOGLE a barátod ...

Üdv.: Mc.Bélabá
 

Helló!

A port forwardot beállítottam; távolról (pl. munkahelyről) el is érem a NAS-t, éppen az a probléma, hogy ha az otthoni hálózaton vagyok, akkor nem érem le a saját külső IP címemen keresztül. Belső hálózaton persze elérhető.

A kérdés címe is az, hogy "Saját IP cím belülről nem elérhető".  Személyeskedés helyett javaslom előbb olvasd el a kérdést, és akkor nem válaszolsz valami tök másra. Hasznos tud lenni ;)

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
2 órája, McBelaba írta:

Csá!

Én nem tudom, a nálad lévő hálózat milyenségét. Nekem van 2-db NDAS/NAS eszközöm, aminél a leírásban írják, hogy ha Router-t használ a felhasználó, akkor be kell állítani az UPnP-t (Universal Pung and Play), mert egyébbként nem lehet elérni a Routerre csatlakoztatott NDAS/NAS eszközt. Az NDAS az gyakorlatilag olyan mint a NAS csak kicsivel többet tud (Network Direct Access Storage).

Ami még homályos, hogy ha otthoni hálózaton vagy, akkot miért akarsz kivűlről hozzáférni? Ezt már csak azért sem értem, mert ha én ezt kipróbálom, akkor a saját router-em ezt ésreveszi én mint minden inteligens hálózati forgalmat irányító eszköz (router, switch), tudja hogy nem külső hanem belső hálőzaton történt e hálózati hozzáférési kérelem.

Javaslom nézd meg végig a beállításokat az UPnP környékén, és kapcsold be, routeren, gépenek, NAS-on, és utánna próbáld ki.


 

Helló!

Köszi a segítséget, de a UPnP igazából csak a port forward kérés alapú automatizálása, nem ezen múlik.
(De amúgy először UPnP-vel oldottam meg a port forwardot, hiszen kényelmesebb, utána váltottam manuális beállításra, hátha csak az UPnP rossz valami furcsa módon. De nem.)

A NAS-t azért szeretném a külső IP címéről elérni otthon is, mert az IP-hez van dinamikus domain név is rendelve, és én igazából a domain néven keresztül szeretném elérni. Nem szeretném oda-vissza átkonfigurálni a programjaimat a notebookomon, amik elérnék a NAS-t, hogy most otthon vagyok-e vagy nem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszi a választ. Én azt értem, hogy ennek így kellene működnie, és a router igazán megoldhatná ezt, de valamiért a Telekom routere erre nem képes megfelelően. Nálam legalábbis. (Korábban, néhány hónapja még *****-s voltam, náluk semmi hasonló gond nem volt.)

tracert meg nem jut semeddig, ez alapján olyan, mintha már a routerre sem jutna el a kérés.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...