Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Werdne

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Werdne eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. Werdne

    Sagemcom F@st 5655v2 + NAT loopback

    Nem sikerült a Telekom modemmel megoldanom, bár újabban nem néztem a felületét, hogy lett-e ilyen funkció, de van egy erős tippem, hogy nem. Saját router lett a megoldás. Bosszantó azért még mindig.
  2. Werdne

    Sagemcom F@st 5655v2 + NAT loopback

    Sajnálatos. Köszi a választ.
  3. Sziasztok! Van egy Sagemcom F@st 5655v2 routerem, a router mögött egy NAS. A NAS-t elérem belső hálón (192.168.1.125), valamint távolról is a külső IP cím (vagy DDNS alapján), tehát a port forwarding megfelelően működik. Nem érem el azonban a külső IP cím (és DDNS alapján), ha a belső hálózatra vagyok csatlakozva otthon, ami kellemetlen. Ha jól sejtem a NAT loopback bekapcsolása hiányzik, azonban nem találtam ilyen opciót a router adminisztrációs felületén. Tudja valaki hol található ez meg?
  4. Köszi a választ. Én azt értem, hogy ennek így kellene működnie, és a router igazán megoldhatná ezt, de valamiért a Telekom routere erre nem képes megfelelően. Nálam legalábbis. (Korábban, néhány hónapja még *****-s voltam, náluk semmi hasonló gond nem volt.) A tracert meg nem jut semeddig, ez alapján olyan, mintha már a routerre sem jutna el a kérés.
  5. Helló! Köszi a segítséget, de a UPnP igazából csak a port forward kérés alapú automatizálása, nem ezen múlik. (De amúgy először UPnP-vel oldottam meg a port forwardot, hiszen kényelmesebb, utána váltottam manuális beállításra, hátha csak az UPnP rossz valami furcsa módon. De nem.) A NAS-t azért szeretném a külső IP címéről elérni otthon is, mert az IP-hez van dinamikus domain név is rendelve, és én igazából a domain néven keresztül szeretném elérni. Nem szeretném oda-vissza átkonfigurálni a programjaimat a notebookomon, amik elérnék a NAS-t, hogy most otthon vagyok-e vagy nem.
  6. Helló! A port forwardot beállítottam; távolról (pl. munkahelyről) el is érem a NAS-t, éppen az a probléma, hogy ha az otthoni hálózaton vagyok, akkor nem érem le a saját külső IP címemen keresztül. Belső hálózaton persze elérhető. A kérdés címe is az, hogy "Saját IP cím belülről nem elérhető". Személyeskedés helyett javaslom előbb olvasd el a kérdést, és akkor nem válaszolsz valami tök másra. Hasznos tud lenni
  7. Sziasztok! Rákötöttem a Telekom modem/routerre (kábellel) egy QNAP NAS-t. Beállítottam a port forwardot, dinamikus IP című domaint. Minden szuperül működik, elérem, tudom használni, egészen addig, amíg nem az otthoni hálózaton vagyok. Ha felcsatlakozok az otthoni WiFi-re, akkor nem érem el a NAS-t, mivel a modem/router külső IP címére is az útvonalkeresés (Windows tracert-et próbáltam) egyből az első hop-nál timeoutol. Miért lehet ez?
×
×
  • Új...