Ugrás a tartalomhoz
  • 0

SMTP beállítás kábelneten


Wren

Kérdés

Sziasztok!

Nem sikerül megoldást találnom arra, hogy hogyan állítsam be a levelező klienst Windows alatt. Általában Thunderbird-öt, ritkán Outlook-ot használok külső, freemail-es címmel.

Korábban Telekom-os DSL hálózaton voltunk, de a költözéssel az új címen az nem elérhető, így kábelnetre migrálták (itt csak ez van). DSL-en minden jól működött, az SMTP-nek be volt állítva a mail.t-online.hu az ADSL csatlakozáshoz használt felhasználó (csak username, nem e-mail cím) / jelszó párossal. Az új helyen ugyanaz a gép már nem képes levelet küldeni (de fogadni igen POP3-on). Sem a korábbi beállítás nem működik, sem más. Kipróbáltam már a 25-ös, 465-ös, 587-es portokat, mindenféle hitelesítéssel meg anélkül, de egyik sem jó. Se a korábbi username/jelszó, se a Telekom fiókban beállítható, se a Telekom fiók bejelentkezési felhasználója, de még a szüleimnél meglevő ADSL szolgáltatásnál egyébként gond nélkül használt felhasználó / jelszó páros sem. Vagy időtúllépés van, vagy egyes kombinációkban megpróbál csatlakozni a szerverhez, de az autentikáció nem megfelelő.

A Telekomos útmutatók mindenütt t-online.hu-s címet mutatnak, de olyanom nincs és soha nem is volt. Miben más a kábelnetes SMTP beállítás mint a DSL? Hogyan állítsam be, hogy működjön? Ügyfélszolgálattól csak ugyanazokat a sablonokat kaptam, ami a neten is elérhető, de nekem nem használt.

Köszönöm a válaszokat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Hello @Wren, ha a freemail webes felülete nem elég, ragaszkodsz a levelező klienses használathoz, akkor kérd le a Tétől a t-online-os e-mail címed és a hozzá tartozó jelszót (eddig is volt, most is van ilyened, és talán a Telekom fiókban is hozzáférsz). a freemail sajna béna ugyanis, idegen kimenő levél szerver adatokkal kell etetni a klienses működéshez, ami nálad a réz-koax költözés miatt változott. ha nem megy sehogyan, akkor freemail helpdesk, hátha, de valószínűleg csak annyit mondanak (ha mondanak egyáltalán valamit), hogy keress egy működő azonosító párost

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2020. 03. 19. at 2:28, Wren írta:

. Miben más a kábelnetes SMTP beállítás mint a DSL?

Üdv!

Semmiben nem más, mivel ugyanarra az SMTP szerverre kapcsolódsz kábelnetről is, DSL-ről és optikáról is, így a beállítások változtatására nincs szükség. Az még közre játszhat, hogy ha díjcsomag váltás volt, akkor valamit elállítottak az emailfiókoddal kapcsolatban, de ezt az online felületen beállíthatod.

A Freemailes dolog nem értem hogy kapcsolódik ide.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...