Wren

SMTP beállítás kábelneten

Kérdés

Sziasztok!

Nem sikerül megoldást találnom arra, hogy hogyan állítsam be a levelező klienst Windows alatt. Általában Thunderbird-öt, ritkán Outlook-ot használok külső, freemail-es címmel.

Korábban Telekom-os DSL hálózaton voltunk, de a költözéssel az új címen az nem elérhető, így kábelnetre migrálták (itt csak ez van). DSL-en minden jól működött, az SMTP-nek be volt állítva a mail.t-online.hu az ADSL csatlakozáshoz használt felhasználó (csak username, nem e-mail cím) / jelszó párossal. Az új helyen ugyanaz a gép már nem képes levelet küldeni (de fogadni igen POP3-on). Sem a korábbi beállítás nem működik, sem más. Kipróbáltam már a 25-ös, 465-ös, 587-es portokat, mindenféle hitelesítéssel meg anélkül, de egyik sem jó. Se a korábbi username/jelszó, se a Telekom fiókban beállítható, se a Telekom fiók bejelentkezési felhasználója, de még a szüleimnél meglevő ADSL szolgáltatásnál egyébként gond nélkül használt felhasználó / jelszó páros sem. Vagy időtúllépés van, vagy egyes kombinációkban megpróbál csatlakozni a szerverhez, de az autentikáció nem megfelelő.

A Telekomos útmutatók mindenütt t-online.hu-s címet mutatnak, de olyanom nincs és soha nem is volt. Miben más a kábelnetes SMTP beállítás mint a DSL? Hogyan állítsam be, hogy működjön? Ügyfélszolgálattól csak ugyanazokat a sablonokat kaptam, ami a neten is elérhető, de nekem nem használt.

Köszönöm a válaszokat.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ekkor: 2020. 03. 23. at 14:57, teherwagon írta:

.... a freemail sajna béna ugyanis, idegen kimenő levél szerver adatokkal kell etetni a klienses működéshez, ami nálad a réz-koax költözés miatt változott...

Ezt nem értem pontosan.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
Ekkor: 2020. 03. 19. at 2:28, Wren írta:

. Miben más a kábelnetes SMTP beállítás mint a DSL?

Üdv!

Semmiben nem más, mivel ugyanarra az SMTP szerverre kapcsolódsz kábelnetről is, DSL-ről és optikáról is, így a beállítások változtatására nincs szükség. Az még közre játszhat, hogy ha díjcsomag váltás volt, akkor valamit elállítottak az emailfiókoddal kapcsolatban, de ezt az online felületen beállíthatod.

A Freemailes dolog nem értem hogy kapcsolódik ide.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hello @Wren, ha a freemail webes felülete nem elég, ragaszkodsz a levelező klienses használathoz, akkor kérd le a Tétől a t-online-os e-mail címed és a hozzá tartozó jelszót (eddig is volt, most is van ilyened, és talán a Telekom fiókban is hozzáférsz). a freemail sajna béna ugyanis, idegen kimenő levél szerver adatokkal kell etetni a klienses működéshez, ami nálad a réz-koax költözés miatt változott. ha nem megy sehogyan, akkor freemail helpdesk, hátha, de valószínűleg csak annyit mondanak (ha mondanak egyáltalán valamit), hogy keress egy működő azonosító párost

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most