Ugrás a tartalomhoz

Sikeresen szerepelt a Magyar Telekom az 5G frekvenciaárverésen – hamarosan elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását


teherwagon

Ajánlott posztok

A Magyar Telekom az 5G-hez és a szélessávú mobil szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában kiírt árverésen az alábbi   frekvenciablokkok használati jogosultságát nyerte el:

Sáv  Mennyiség  Ár (milliard Ft) 
700 MHz 2x10 MHz 26,0 milliárd forint
2100 MHz 2x10 MHz 8,44 milliárd forint
3600 MHz 120 MHz 19,8 milliárd forint

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala 2019. július 18-án árverést hirdetett meg a 700 MHz-es frekvenciasávok, valamint a 2100 MHz, a 2600 MHz, továbbá a 3600 MHz-es még ki nem osztott frekvenciasáv részek hasznosítására. Az árverésre 2020. március 26-án került sor.

A Magyar Telekom a fent felsorolt frekvenciasávok használatára – a vonatkozó feltételek teljesítése esetén, a frekvenciahasználati jogosultság időtartamának ötéves meghosszabbodására tekintettel – 2040-ig jogosult. A Magyar Telekom az elnyert frekvenciablokkokért 54,24 milliárd forint díjat köteles fizetni, mely várhatóan 2020. második negyedévben kerül kifizetésre. Az elnyert frekvenciasávok jövőbeni éves sávdíjainak jelenértéke, várhatóan nagyságrendileg 33 milliárd forint összegben aktiválásra kerül 2020. második negyedévben.

A Magyar Telekom a fenti frekvenciahasználati jogok kézhezvételét követõen rövid időn belül el kívánja indítani kereskedelmi 5G szolgáltatását.

(A Té saját közleménye)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Sajnos a 700-as frekvenciára még várni kell a frekvencián futó TV szolgáltatás megszűnéséig, illetve a szomszédos országok szintén bezavarhatnak, mivel ezen a frekvencián elég nagy a hullámterjedés. A 3600-ashoz pedig rendkívül sok bázist kell létesíteni, de csak ezen lesz elérhető a Gigabites sebesség, szóval sok még a teendő.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válasz erre a témára...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...