Bárkányi Dávid

Kaon CG3000 lassú vezeték nélküli internet

Kérdés

Sziasztok!

Pár hete gigabit internetes csomagra váltottunk, ki is jöttek modemet cserélni házhoz. Ahogy nézegettem a fórumon, sokan meg vannak elégedve a Kaon CG3000 készülékkel, viszont nekünk csak a bajunk van vele. Nagyon lassú a wifi az egész házban, még a router mellett is. Kábelen mérve persze jobb a helyzet, de mivel csak okos tv-k, laptopok és telefonok vannak a házban, az iptv-n kívül semmihez nem kell kábelen használnunk az internetet (nem beszélve arról, hogy elég nehéz a házban eljuttatni a kábelt minden készülékhez).

A kérdésem az lenne, hogy jobban járok, ha kilövöm az instabil wifi jelet és veszek egy jobb gigabites routert, amit a Kaonhoz kötök  AP módban?

Ebben a pillanatban még egy olcsó Tenda router is stabilabb jelet ad le 40-80mbps letöltéssel, mert a Kaon egyszerűen ledobálja a készülékeket, 2mbps körül van a letöltési sebessége és hiába kábelen értendő a garantált sebesség, ez a lassú wifi jel elfogadhatatlan számunkra. Nevetségesnek tartom, hogy gigabites csomaggal nem tudok elindítani egy HD videót a telefonomon.

Jelenleg 2 eszköz van rákötve kábellel AP módban és mindkét LAN port pirosan világít zöld helyett, feltételezem azért, mert gyenge a kapcsolat vagy valami hibás (a kábelek nincsnek megtörve). Erre esetleg tudtok megoldást vagy magyarázatot?

Az AP módot azért gondolom helyesnek, mert egy IP cím tartományban maradna a Kaonnal minden eszköz (ami fontos az iptv miatt) és nem lenne két külön dhcp szerver, nem akarom bonyolítani.

Köszönöm a válaszokat, segítségeket és persze hogy elolvastátok! :) 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Bárkányi Dávid

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Szia, köszönöm szépen a válaszod!

Igazad van, tényleg narancssárgán világít, arra is gondoltam, hogy ez lehet a baja, csak nem akartam *****séget írni. Akkor hamarosan veszek egy új routert. :D Az UTP kábel a falban remélem nem CAT5, mert azt nehéz cserélni.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia!

A kérdésem az lenne, hogy jobban járok, ha kilövöm az instabil wifi jelet és veszek egy jobb gigabites routert, amit a Kaonhoz kötök  AP módban?

Jobban jársz egy saját eszközzel, szolgáltatós eszközök WIFI-je nem nagy durranás.

Jelenleg 2 eszköz van rákötve kábellel AP módban és mindkét LAN port pirosan világít zöld helyett, feltételezem azért, mert gyenge a kapcsolat vagy valami hibás (a kábelek nincsnek megtörve). Erre esetleg tudtok megoldást vagy magyarázatot?

Biztos, hogy pirosan világít? Nem inkább narancssárga? Utóbbi esetben 100 Mbps kapcsolat épül fel a Kaon és a saját eszközöd között, aminek oka lehet az, hogy a saját eszközöd nem tudják a Gigabites kapcsolatot és ezért nem zöld a Kaon ledje az adott LAN csatlakozásnál, másik opció, hogy CAT5 UTP kábelt használsz CAT5e helyett.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most