Először egy Budapest 12. kerületi, majd egy teljesen új Budapest 22. kerületi internetelőfizetésnél tapasztaltam meg a következőt:
A szolgáltató eszköz PPPOE Passthrough-ba téve, egy saját Cisco RV340-es eszköz-el felépítve a kapcsolatot:
Minden OK.
Fix IP cím megrendelés:
Minden OK.
Erre a Fix IP címre a 25-ös kimenő port engedélyezésének kérésre:
Egyes weboldalak nem töltődnek be.
Ilyen weboldal, pl:
obi.hu (84.17.171.236)
magyarorszag.hu -n bármilyen KAÜ-s belépés: kau.gov.hu (84.206.107.248)
régebben a komplett magyarorszag.hu sem ment
ugyfelkapu.gov.hu (84.206.107.254)
Volt több oldal is, de azokra már nem emlékszem, (a cisco.com egyrésze is ide tartozott, az is 84.x.x.x-es volt)
Külön érdekesség, hogy:
Az adott weboldalt pingetni lehet (obi-t nem, mert ők tiltják, kau-t igen).
tracert-zni lehet
"telnet obi.hu ###" semmilyen portra sem működik. A kau.gov.hu-nál sem (ahol pedig a ping működik)
Mindegyik IP címe 84.0.0.0/255-ös alhálózatú, akárcsak a Telekom! Ebből gondolom, hogy valami routing probléma lesz náluk, a 25-ös port engedélyezésekor egy olyan VLAN-ba, vagy egy csoportba tettek, aminél routing hiba van.
Ugyanebbe a routerbe egy *****-s internet ugyanezen beállításokkal be van kötve (merthogy dual-wan -os), ha a kérés azon a lábon megy ki, akkor a fenti oldalak elérhetőek, gond nélkül.
Telekom ügyfélszolgálat vett fel nekem hibajegyet, majd lezárták, hogy semmi gond.
Bárkinek van ötlete, hogy hogy vegyem rá az ügyfélszolgálatot, hogy megjavítsák ezt?
Kérdés
TommyChris
Először egy Budapest 12. kerületi, majd egy teljesen új Budapest 22. kerületi internetelőfizetésnél tapasztaltam meg a következőt:
Ilyen weboldal, pl:
Külön érdekesség, hogy:
Bárkinek van ötlete, hogy hogy vegyem rá az ügyfélszolgálatot, hogy megjavítsák ezt?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
17 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.