Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Gigaerős Net 1000/1000 díjcsomagnál alacsony le/felöltési sebesség


RealMhincha

Kérdés

Sziasztok!

Gigaerős Net 1000/1000 díjcsomagnál a garantált le/feltöltési sebességnél (300/50 Mbit) jóval alacsonyabb le/felöltési sebességet (csatoltam a legutóbbi méréseket) tapasztalok. Az eszközeimet (mobiltelefon, laptop) wifin keresztül használom egy 50 nm-es lakásban és tudom, hogy a garantált sebességek hálózati kábelen keresztül értendőek, de akkor sem kielégítő ez a sebesség számomra. Továbbra is wifin keresztül szeretnék csatlakozni, vezetékes csatlakozásra nincs lehetőség. A Telekom által adott routert használom:
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/halozati-eszkozok/sagemcom/sagemcom-f%40st-5655v2#hasznalat-es-beallitasok
Pár napja központilag újraindították a routert, de nem tapasztalok változást. Ebből ennyit tudok kihozni, vagy van a sebességnövelésre valamilyen megoldás?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

telekom_sebesseg.JPG

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Szia

A garantált sebesség csak kábelen érvényes. Valószínűleg ennyit bírnak a vezeték nélküli kliensek. Az adott sebesség a WLAN csatolótól és az eszköztől is nagyban függ. Az se mindegy, hogy milyen a falak anyaga, illetve, hogy mennyi wifi hálózat van a közelben.

Vezeték nélkül is csak esetleg az ac-s vagy ax-es wififel rendelkező újabb eszközök tudják a 300/50 Mbit-et teljesíteni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2021. 05. 31. at 9:28, RealMhincha írta:

Szia uzman!

Köszi a válaszod! Akkor ezek szerint a Telekomos eszköz, amit belinkeltem korábban nem képes erre? Mert akkor így értelmetlen a drágább net csomagért fizetnem, hogyha olyan eszközt adnak, ami még a minimum szintet sem hozza.

Köszi!

Érdemes lenne még ellenőrizni a HGW webes felületén a Wifi beállításoknál, hogy nem-e csak a "g" vagy "n" szabvány van engedélyezve. Ha van ilyen opció, ac vagy 803.3 ac-re kellene állítani. (sajnos nem ilyen eszközöm van és nem ismerem részletesen a menüjét)

Specifikáció alapján maga az eszköz (HGW) tudja a 802.3ac szabványt, maximum 80MHz-es csatornákkal. Függően attól, hogy 2 vagy 3 antennás az RF, a link elméleti max sebessége 867 vagy 1300 Mbit/s lehet. De ez csak a link ideális körülmények között. Az effektív átviteli sebesség nagyban függ a környező zajoktól, interferencia, falak, stb. Pl már az is sokat gyengít a jelen ha a kezedben tartod a telefont és pont azon a részen van az antenna, ahol takarja a tenyered.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...