Ugrás a tartalomhoz
  • 0

HGW + ASUS router probléma


aaron111

Kérdés

Kedves Közösség! 

Vásároltam a Telekom által küldött Sagemcom F@st3686AC v2 HGW mellé egy Asus RT-AC1300G Plus v3 típusú routert, hogy a DLNA stabilan működjön, ugyanis nem voltam elégedett a HGW wifi képességeivel. 

HGW LAN1 portba van dugva a hálózati kábel, illetve router WAN portba. A routert AP módba állítottam, a HGW DHCP tartományát beállítottam, hogy 192.168.0.3-tól induljon, a router LAN IP-jét pedig 192.168.0.2-re állítottam. Minden flottul működik, azaz majdnem minden: Revolut, CIB app eszméletlen lassan reagál az ujjlenyomat olvasásra, "homokórázik", alig loggol be. Pinterest, Aliexpress, Reddit is lassú. Ahogy mobilnettel próbálkozok, rögtön azonnal betölt mindent. Ugyanez a helyzet akkor is, ha router módba van állítva az Asus AP helyett, illetve ha a HGW wifijére csatlakozok, akkor is szépen működik minden. 

Van esetleg bármi ötlet, hogy ez mitől lehet? Ha kellene még valami screenshot, szívesen küldök, mindenképp a végére szeretnék ennek járni. Köszönöm előre is! Screenshot_2021-12-18-00-06-53-692_com.android.chrome.jpgScreenshot_2021-12-18-00-06-32-084_com.android.chrome.jpg

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: aaron111
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Nem tudom végül mi oldotta meg, de csináltam először egy resetet a routeren, majd a HGW-n, majd ismét a routeren, illetve a reset alatt kihúztam a set top boxot. Ugyanúgy AP módba állítottam, semmilyen beállítást nem módosítottam egyik eszközön sem, csak a wifi állítottam be. Most hibátlanul működik minden, a sebesség is az ígért 300/20 és minden applikáció is üzemel ahogy kell. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv!

Tesztel pppose passthrough-al és a saját eszközön a wan legyen pppoe, ha űgy is lassú, akkopr valószínűleg a saját eszközödön van valamilyen probléma. Szerencsésebb esetben csak konfigurációs, kevésbé szerencsésben valamilyen gyári hiba.

Mérhetsz például ping időt is az adott szolgáltatások szerverei felé. Pingelő appok vannak mobilra is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...