Augusztus elején rendeltem egy Telekom TV-t, gondoltam kipróbálom...
GLS hozta a boxot, beüzemelem, működik... igaz csak ha az ONT passthrouthba raktam....
(Van egy ASUS routerem, ftp, vpn...)
Sebességteszt, hoppá... az 1000/1000 csomagomon régen mértem 960/960 is...
Most a letöltés csak a fele kb 490-560, és ilyen hajnali 4koris, tehát nincs leterhelve a hálózat.
Azt hittem a TV miatt van, így lemondtam, nem ér annyit, főleg azzal a sz@r távirányítóval és műsorfüzettel... L
Közben hibabejelentések, mondják rendben van, meg kell legyen a sebesség...
TV Szolgáltatást pár hét után végre törölték, pedig már a boxot is régen leadtam, de utána sem lett jobb.
További reklamálás...
Szerelő kollégák jöttek, cseréltek, mértek OK, nem jutottunk előrébb...
(Dícséret nekik a kitartásért!)
Eredeti 5670 csere, 5655-re, aztán vissza egy új 5670-re...
Az ő eszközeikkel is ugyanaz a jelenség, letöltés nem megy feljebb 550-nél, na jó egyszer felment 750-ig... Kifekszik a mutató és ott menne még feljebb vagy 10 másodpercig...
Olyan, mintha a LAN port (mindegy melyik, a 2.5-es port is) le lenne korlátozva vagy másik VLAN-ba lenne... Több oldalról is próbáltuk a sebességet, Telekom Budapest PLC-re...
Feltöltéssel nincs baj.
Csak úgy tudtunk 1GB-ot mérni, ha én is és a Telekomos kolléga is egyszerre mértünk sebességet 2 notebookkal 2 LAN-on, neki is nekem is 500 körüli volt... Tehát az 1GB szolgáltatás elvileg jó...
De hát ez nem így működött! Már lehet korábban nem elment, én a TV-hez kötöttem, de mindenki azt mondja nincs köze hozzá.
A sima LAN porton is tudtam egy géppel, cat5e utp kábelen mérni a 960-at, egymás után többször is, reggel, este... Ezzel hencegtem bekapcsolás után mindenkinek J
Nem jövünk rá mi búbánat van...
Ami nekem érdekes, hogy próbáltam parancssorból a tracert telekom.hu
Pár napja a szolnok után, volt még egy zalaegerszegi ugrás is...az most nincs már
Illetve az utolsó cím után még simán ugrál még 30-ig feleslegesen...
Kérdés
zbieder
Üdv.
Augusztus elején rendeltem egy Telekom TV-t, gondoltam kipróbálom...
GLS hozta a boxot, beüzemelem, működik... igaz csak ha az ONT passthrouthba raktam....
(Van egy ASUS routerem, ftp, vpn...)
Sebességteszt, hoppá... az 1000/1000 csomagomon régen mértem 960/960 is...
Most a letöltés csak a fele kb 490-560, és ilyen hajnali 4koris, tehát nincs leterhelve a hálózat.
Azt hittem a TV miatt van, így lemondtam, nem ér annyit, főleg azzal a sz@r távirányítóval és műsorfüzettel... L
Közben hibabejelentések, mondják rendben van, meg kell legyen a sebesség...
TV Szolgáltatást pár hét után végre törölték, pedig már a boxot is régen leadtam, de utána sem lett jobb.
További reklamálás...
Szerelő kollégák jöttek, cseréltek, mértek OK, nem jutottunk előrébb...
(Dícséret nekik a kitartásért!)
Eredeti 5670 csere, 5655-re, aztán vissza egy új 5670-re...
Az ő eszközeikkel is ugyanaz a jelenség, letöltés nem megy feljebb 550-nél, na jó egyszer felment 750-ig... Kifekszik a mutató és ott menne még feljebb vagy 10 másodpercig...
Olyan, mintha a LAN port (mindegy melyik, a 2.5-es port is) le lenne korlátozva vagy másik VLAN-ba lenne... Több oldalról is próbáltuk a sebességet, Telekom Budapest PLC-re...
Feltöltéssel nincs baj.
Csak úgy tudtunk 1GB-ot mérni, ha én is és a Telekomos kolléga is egyszerre mértünk sebességet 2 notebookkal 2 LAN-on, neki is nekem is 500 körüli volt... Tehát az 1GB szolgáltatás elvileg jó...
De hát ez nem így működött! Már lehet korábban nem elment, én a TV-hez kötöttem, de mindenki azt mondja nincs köze hozzá.
A sima LAN porton is tudtam egy géppel, cat5e utp kábelen mérni a 960-at, egymás után többször is, reggel, este... Ezzel hencegtem bekapcsolás után mindenkinek J
Nem jövünk rá mi búbánat van...
Ami nekem érdekes, hogy próbáltam parancssorból a tracert telekom.hu
Pár napja a szolnok után, volt még egy zalaegerszegi ugrás is...az most nincs már
Illetve az utolsó cím után még simán ugrál még 30-ig feleslegesen...
A 6. lépésnél nem kéne abbahagynia?
1 <1 ms <1 ms <1 ms router.asus.com [192.168.50.1]
2 1 ms 1 ms <1 ms sagemcom [192.168.1.1]
3 3 ms 3 ms 2 ms lo1.meroasr0-szolnok.net.telekom.hu [145.236.238.18]
4 10 ms 9 ms 9 ms 81.183.246.53
5 13 ms 10 ms 10 ms vl1075.ar8-angyalfold.net.telekom.hu [145.236.89.125]
6 15 ms 11 ms 12 ms 145.236.252.134
7 * * ^C
Az én 5670-em:
Hardware Version 2.5
Software Version SGFm10003C
GUI Version 1.110.64.9
Ilyen verziós másnak is akinek 2/1GB nete van és neki jó a sebességteszt. (1974/1060)
Na röviden ennyi
Ötlet valakinek?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
5 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.