klori04

Discord belassulás, nagy válaszidő

Kérdés

Tiszteletem mindenkinek!

Mostanában már egy hete észrevettem hogy a Discord egyre és egyre lassabb lett az esti órákban, megjegyezném hogy esti órán kívül mondhatni elfogadható a sebesség és nincs belassulás és nagy pingnek sincs nyoma. Szóval visszatérve, megnéztem egy pingelést és a válaszidő kb: 170-es volt mint átlag. Ez után megkérdeztem pár barátomat is akinek ugyanúgy mint nekem Telekom az ISP-jük náluk is ez a helyzet, nagy válaszidő, belassulás volt nekik is jellemző. Ezután még azokat a barátokat is megkérdeztem akiknek más az ISP-jük, náluk érdekesen nincs ilyen probléma.

Mi történt hogy belassulás történik állandóan? Miért csak a Telekomosoknál van ez a probléma?

Ha lehet belemagyarázott választ nem szeretnék kapni, előre is köszönöm szépen a válaszokat!

Screenshot (31).png

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Nálam is szintén ez a probléma egyes külföldi kapcsolatokkal. (Discord főleg.)

Olyan, mintha régi batárcsázós internetet használnék, néha még a szöveg is alig tölt be, nem hogy egy Discordon küldött kép vagy videó.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Pont ugyanezért regisztráltam én is, mert ugyanezt tapasztalom, ráadásul nem csak a discord esetén, hanem több weboldalnál is ez van az esti órákban (jellemzően 18:00 után, de van hogy már előbb is).

Bejelentettem mint hiba (110655277.2 számú hibajegy), de vagy nem értették meg hogy mi a problémám, vagy nem foglalkoznak vele. Ma volt kint helyszíni felmérésen is a szolgáltatótól ember, de hát nyilván ha délután háromkor méri, akkor nem jelentkezik a probléma, hiába mondtam, így zárták is a jegyet.

Amit én ki tudtam eddig nyomozni, az egy sima traceroute néhány "belassult" weboldallal kapcsolatban, ez pedig az, hogy a routing során egy francia csomópontnál (212.73.202.22) hullik szét az egész. A saját routeremnél is világosan látszik, hogy ez már kb másfél hete minden nap így van, a késő délutáni-kora esti órákban kezdődően hajnalig magas a válaszidő.

Képeket csatoltam

tracer2.png

tracer3.png

tracer1.png

telekom1.png

telekom2.png

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most