Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Hülyének néznek vagy én vagyok az?


megdöbbentett

Kérdés

 

Ha valaki végig futna az alábbiakon, és meg tudná cáfolni a döbbenetem ésszerűségét: vagy pedig túlzás egy csepp sincs a fenti témamegjelölés szóhasználatában.... 

(3 mozzanat):

 

Hogyan történhet meg, hogy:
az alkalmazásban hívogató a felhívás: intézze ügiyet chat-en, ügyintézőink 0-24 rendelkezésre állnak, de igye  először is "kapuőr" Vanda kér kulcsszavakat.
Rászánom az időt, válaszolgatok, megírom neki, hogy "számlázás , fizetési mód, panasz", mire a válasz: nem tudja értelmezni. Próbálom újra  egyszerűbben, mire megkérdezi, kapcsoljon-e (intelligensebb lenne, ha továbbítást mondana) a témában illetékes élő segítséget. Majd, miután igenlő választ adok, kapom a felvilágosítást arról, hogy az adott időpontban nem állnak rendelkezésre ügyintézőik. Mert késő van. Ami teljesen érthető. Ami nem, hogy miért vezettek félre?

Jogos, nemdebár, hogy átverve érzem magam?


-------
Telefonon ugyanez a helyzet.
Elhangzik a jó tanács szép lassan, hogy milyen csatornákon forduljak munkatársaikhoz, meg még jó adag szöveget elmond az automata. Kiválasztom az ügyet, pontosítom, megadom az MT számot, majd várok, míg munkatársuk felveszi. Kedvesen megkérdezi miben segíthet? Peddig kettőnk közül ő tudja, én még nem a választ.
Előadom az ügyet – együttérzően kapok tájékoztatást, hogy mely órákban van munkatárs, aki az adott témában segíteni tud. ő kizárólag technikai támogatással tud szolgálni.

Ezzel, ugye világos, hogy nincsen semmi probléma, teljesen helyénvaló az ü. szolgálati munkatársaik rendelkezésre NEM állása 0-24 órában. 
De kapásból tudnék 3 alkalmat, amikor ezt az automata tudathatta volna, akár egyből, amikor megszólal a hívás elején. Vagy amikor a nyomógombok segítségével megjelelölöm a témát. Vagy a szkript, amiből a kolléga dolgozik is megkímélhetne mindenkit a további erőfeszítéstől. Minek várakozott ez idő alatt más, érdemi segítségre esélyes ügyfél?
MINEK VÁRAKOZTATTAK ENGEM? 
Miért teszik ki a kollégájukat egy felesleges - esetleg irritáltá váltó ügyfélnek?

Van erre magyarázat? Komolyan kijelenthető, hogy a "Telekom szórakozik az ügyfeleivel", hogy annyi tiszteletet nem tanúsít ügyfél, kolléga irányába, hogy legalább az idejét feleslegesen ne töltse így el. Közben minden szakaszon energiát pazarol ember és gépek egyaránt.

 

---------------

Utolsó élményem: a kollégától, ha már így alakult, segítséget kértem technikai téren. Beazonosította az otthoni szolgáltatást (spec. megadtam az automatának már ua. MT azonosítót, nyilván nem ment fejből agyik alkalommal sem.).
Mindezt azután, hogy az alkalmazásban a Home Gateway funkció működése jelzés mellett körülnéztem. És sehol sem mutatott, és azóta sem ez a felület még következtetési lehetőséget kínáló jelét annak, amit megtudtam kollégájuktól:

ISMÉT FELESLEGESEN ADTAM ELŐ A KÉRDÉSEMET, mert a modem jó ideje nem csatlakozik a hálózatra, nagy eséllyel nincs áram alatt. 

Hülyének nézem én az ügyintézőt, hogy az aktuálisan működő, távoli beállításokat felkínáló Home Gateway előtte, alatta és utána is félrevezetett? Elkerülte volna a figyelmemet valami? Vagy rosszul gondolom, hogy távolról beállításokat végezni a lokális routeren miközben a modem része láthatatlan, valamiért, akár azért mert be sincs kapcsolva?

Nagyon kedves volt az ügyintéző, én is vele, de kettőnk közül ő legalább valami kompenzációt kap azokért a személyes erőforrásaiért, amit ez idő alatt a két nagy adag "pukasztott" semmire   áldozott.

Az ügyfél pedig? Teljesen feleslegeen bedőlt a 0-24 ügyintézőink HAZUGSÁGNAK, a Home Gateway "Otthoni netre csatlakozik", meg "A funkcvió működik" HAZUGSÁGNAK, Vandának, aki előbb azt hazudja, hogy már a téma ismeretében ügyintézőhöz fog irányítani.

Kérem tehát szíves kivizsgálását, és bármilyen érdemi magyarázatát, hogy ennek a hazugság cunaminak miért teszik ki az ügyfelet, miért nem érdekük, hogy a lehető legrövidebben leszálljon aznapra a témáról pl. és másnap ne irritáltan emelje fel a telefont.

Őszíntén: nem találok szavakat. Egyáltalán valahol talán elkerülte a figyelmemet egy rendes tájékoztatás az üsz. elérhetőségéről?
Vagy a Home Gateway funkció megbízhatatlanságáról.
Vagy, hogy Vanda a nem intelligens programozott chat-bot szintjén van, vagy ha AI mégis, akkor eltanulta maguktól a teljes mellőzését annak, hogy nem hazudjuk azt, hogy kollégához lesz irányítva, amikor abban az idősávban egyértelmű, nem lehet elérhető munkatársra számítani. Vagy Vanda ezt nem tudja???

++++++

Vezetői szinten tesznek a vállalatnál magasról ezekre, szomorúan feltételezem. És bár válaszra, ha érdemi lenne majd, felettébb kíváncsi leszek, leginkább arra, hogy mikorra tesznek valamit (ami innen apróság, onnan lehet, hogy merev rendszerek jelentős átalakítását jelentő) hogy tisztességesen ne így, hanem a  minimálisan elvárható felesleges köröktől megkíméljék az ügyfeleiket.

 

 

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: megdöbbentett
kisebb szövegkorrekció, külalak
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0
  • Telekom

Szia! Igyekszünk több felületen is folyamatos elérhetőséget biztosítani Előfizetőinknek, azonban egyes ügyek kezeléséhez érdemes azokban az időpontokban megkeresni az Ügyfélszolgálatunkat, amikor kollégáink segítségét is igénybe veheted. Számos csatornánkon Vanda fogadja a megkereséseket, sok kérdésben profi és azonnali segítséget nyújt, legyen szó kiegészítő szolgáltatás bekapcsolásáról, vagy hibabejelentésről. Amennyiben viszont Vanda nem tud az adott kérdésben segíteni, automatikusan kapcsolja a megfelelő kollégát. Vanda működéséről valamint, hogy hogyan érdemes vele kommunikálni, itt olvashatsz részleteket.  

A javasolt oldal alján találsz egy linket is a „Kérjük, segíts nekünk!” résznél, ahol szívesen fogadjuk az észrevételeket.

A chates ügyintézésről ezen a linken találsz tájékoztatást, ahol feltüntetjük azokat az időszakokat, amikor Ügyintézőink is elérhetőek.

Telefonos ügyfélszolgálatunk hívásakor is Vanda lép elsőként kapcsolatba az Ügyfeleinkkel. A gördülékenyebb ügykezelés miatt érdemes az azonosítást már a menürendszerben elvégezni, ami nem váltja ki az ügyintézés során is kötelezően elvégzendő azonosítást. Ezek az intézkedések elsősorban Előfizetőink érdekeit szolgálják. Minderről ide kattintva találsz bővebb tájékoztatást.
Minden kollégánk törekszik a beérkezett ügyeket teljeskörűen kezelni, de éjszaka elsődlegesen a műszaki problémák megoldásaira koncentrálunk. Sajnáljuk, hogy ezzel bosszúságot okoztunk, a kellemetlenség miatt ezúton is elnézésedet kérjük! Észrevételedet eljutatjuk a felelős munkatársainknak.

Ügyed kezelésében is szívesen segítünk, ha szeretnéd, hogy utána nézzünk a számlával kapcsolatos kérdésednek, keress meg bennünket privát üzenetben. Az ellenőrzéshez szükségünk lesz a probléma pontos meghatározására és a szolgáltatásodhoz tartozó azonosítóra. Bízunk abban, hogy fentiekkel a segítségedre lehettünk! ^Gabriella

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Telekom szakértő
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...