Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Saját router használata nethez

Jani_P

Kérdés

Jó Reggelt kívánok!

Nos a múlt héten hivatalosan is telekomos lettem. (1000-es net és iptv )

A következőben kérném a segítséget.

Előtte  digis voltam és az ont bridge módba volt kapcsolva és a saját router-em osztotta a netet, wi-fin és lan-on keresztül is. A mostani szerelő annyit mondott, hogy kapcsoljam ki a routeremben a dhcp szervert és a ppoe-t állítsam át dinamikus ip-re. S így nem kell bridge mód. Ez meg is történt. Viszont amit tapasztaltam, az az, hogy a gépem ami szintén lan kábellel van összekötve a routerrel azon volt net, viszont a tv-n (szintén lan) és vezeték nélküli hálózaton nem(fel se csatlakoztak rá a készülékek, pedig látták). Amint visszakapcsoltam a dhcp szervert a router-ben, akkor rögtön felcsatlakozott minden. Gondolkodtam és olvastam, hogy van a ppoe passtrough lehetőség(meg van a felhasználó név és jelszó is), de viszont ahogy olvastam ott az a gond, hogy duplán nat-ol ha jól értelmeztem, mert így csatlakozik a telekomos ont is és a routerem is.

Hogy kellene ezeket a dolgokat a proper módon beállítani, hogy a routerem ossza szét a netet?

Még annyi kérdésem lenne hogy ha szeretnék gyári visszaállítást csinálni az Ont-on akkor lehet belőle bajom vagy arra az állapotra áll vissza ami beüzemeléskor volt?pl megmarad a ppoe username és password?

Köszönöm előre is a választ.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Jani_P
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

7 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 2

Üdv,

PH fórumos megoldás nem működött? PPPoE passthrough használata az optimális beállítás, ezesetben NINCS dupla NAT. Az igaz, hogy így csatlakozik a router és az ONT is, de 2 párhuzamos PPPoE session engedélyezett, szóval publikus IP-t kap a routered és az ONT is (nyilván különbözőt). Annyi, hogy az IPTV box-oknak közvetlenül az ONT-re kötve kell lenniük és mivel azok a ONT hálózatát használják, nem fogják látni a többi eszközödet, amik a routeredre csatlakoznak.

A dupla NAT pont hogy akkor lenne, ha a Router módban hagynád a routered, de kikapcsolnád az ONT-on a PPPoE passthrough-t, ekkor a Routered nem kapna publikus IP-t, hanem az ONT-től kapna egy belső IP-t.

A Dynamic IP-re állítás és a DHCP kikapcsolás egyáltalán nem javasolt, mert attól még hogy DHCP ki van kapcsolva a routeren, a dupla NAT nem fog megszűnni, csak éppen az eszközök nem fognak IP-t kapni. Butaságot mondott a szerelő. Van erre egy dedikált mód a legtöbb routerben, ha "AP - access point" módba állítod, ekkor nincs dupla NAT, viszont a router feladatokat az ONT végzi a teljes hálózaton, a routered csak "tovább szórja" azt a netet, elérési pontként funkcionálva. Ez a javasolt beállítás, ha azt szeretnéd, hogy az IPTV boxok is lássanak minden más hálózati eszközt. Ha ez nem lényeg, akkor a PPPoE passthrough, amit az elején írtam.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Hello, 

PH fórumos megoldás nem működött? 

Igazság szerint ott már a vége felé belekavarodtam, hogy legyen a Router Ap módban és ezt meg ezt ki kellene kapcsolni és DMZ  és manuális ip cím beállítás és társai... Ezért is gondoltam, hogy itt a telekomos fórumon is felteszem a kérdést :) Természetesen működött, de néha mintha ledobna pár másodpercre a net ezért is akartam biztosra menni, hogy nem én állítottam be rosszul  valamit. Amúgy is az a típus vagyok, aki többfelől érdeklődik :D 

Köszönöm a részletes válaszod így most már világos. Be is állítottam mindent úgy ahogy javasoltál. PPOE mindenhol beállítva (routeren és ont-on is). IPTV-k az ont-hoz csatlakoztatva és a ppoe pt bepipálva.

So far so good.

Speedtest up és download 941mb/s. Minden eszközöm csatlakozik a nethez. Szóval működik tökéletesen. 

ha azt szeretnéd, hogy az IPTV boxok is lássanak minden más hálózati eszközt

Na erre nincs szükségem.

Köszönöm mégegyszer a válaszod! 👏

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Jani_P
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

@tuto558Szia, nekem egy  F@st 5670 mögött egy asus TUF-AX3000 V2 router van. Ha passthrough-ba teszem a F@st-ot akkor az asus router felkapcsolódik, de nincs internet DNS hibára panaszkodik. De az asus router belső felületén tudok pingelni oldalakat. Ha birizgálom a DNS beállításokat az asus WAN fülön, akkor az átállítás után egy-két oldal bejön, majd megint lehal. Van ötleted mi lehet a gond ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
11 órája, zzzt írta:

@tuto558Szia, nekem egy  F@st 5670 mögött egy asus TUF-AX3000 V2 router van. Ha passthrough-ba teszem a F@st-ot akkor az asus router felkapcsolódik, de nincs internet DNS hibára panaszkodik. De az asus router belső felületén tudok pingelni oldalakat. Ha birizgálom a DNS beállításokat az asus WAN fülön, akkor az átállítás után egy-két oldal bejön, majd megint lehal. Van ötleted mi lehet a gond ?

Szerintem resetelni kéne az Asus routert

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
7 órája, shoppingjoe76 írta:

Sagemcomnál F@st 3896-nál nem találom a lehetőségét a pppoe passthrough-nak. Ezt nem lehet saját routerrel használni?

Szia

Kábelmodem esetén nincs PPPoE Passthrough mód. Ebben az esetben ún. bridge módot lehet kérni, amennyiben nincs IPTV előfizetésed.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...