Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

tuto558

Tag
  • Tartalmak

    11
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit tuto558 posztolt

  1. tuto558

    Saját router használata nethez

    Üdv, PH fórumos megoldás nem működött? PPPoE passthrough használata az optimális beállítás, ezesetben NINCS dupla NAT. Az igaz, hogy így csatlakozik a router és az ONT is, de 2 párhuzamos PPPoE session engedélyezett, szóval publikus IP-t kap a routered és az ONT is (nyilván különbözőt). Annyi, hogy az IPTV box-oknak közvetlenül az ONT-re kötve kell lenniük és mivel azok a ONT hálózatát használják, nem fogják látni a többi eszközödet, amik a routeredre csatlakoznak. A dupla NAT pont hogy akkor lenne, ha a Router módban hagynád a routered, de kikapcsolnád az ONT-on a PPPoE passthrough-t, ekkor a Routered nem kapna publikus IP-t, hanem az ONT-től kapna egy belső IP-t. A Dynamic IP-re állítás és a DHCP kikapcsolás egyáltalán nem javasolt, mert attól még hogy DHCP ki van kapcsolva a routeren, a dupla NAT nem fog megszűnni, csak éppen az eszközök nem fognak IP-t kapni. Butaságot mondott a szerelő. Van erre egy dedikált mód a legtöbb routerben, ha "AP - access point" módba állítod, ekkor nincs dupla NAT, viszont a router feladatokat az ONT végzi a teljes hálózaton, a routered csak "tovább szórja" azt a netet, elérési pontként funkcionálva. Ez a javasolt beállítás, ha azt szeretnéd, hogy az IPTV boxok is lássanak minden más hálózati eszközt. Ha ez nem lényeg, akkor a PPPoE passthrough, amit az elején írtam.
  2. Szia, Extra igényeket sajnos nem fognak kiszolgálni, sajnos alap funkciók javítása sem történik meg sokszor, vagy csak hónapokkal később. Másrészt pedig a szerződésben vállalt feltételeket ők teljesítik, van neted. Megoldás, ha megkéred hogy tegyék bridge módba a Sagemcom-ot, és saját routert használsz, amit úgy állítasz be, ahogy szeretnél.
  3. tuto558

    Telekom TV applikáció

    Üdvözletem, Érdeklődni szeretnék, hogy tervben van-e a Telekomnál okos TV-s / android TV-s applikáció fejlesztése ami tetszőleges okos TV-re letölthető, hogy ezzel mellőzhető legyen a külön box használat? Szerk.: hasonló megoldás már elérhető a Telekomtól pár európai országban.
  4. Nem fognak tudni bridge módot aktiválni, mivel van TV szolgáltatásod. (A smartbox is iptv platform)
  5. tuto558

    Sagemcom F@st 5670 modem 2.5g port

    Elméletileg WAN-ra állítva kaphatnád azon keresztül is a netet. Pl ha lenne mégegy interneted másik szolgáltatótól, backupnak. Gyakorlatilag viszont nemhiszem hogy tényleg működik ez a funkció, meglepődnék...
  6. tuto558

    KAON AR1344 Mesh WiFi hálózati hiba

    Üdv, Milyen android verzió van a telefonokon? Nálunk itthon a családban 2 db Samsung A52s van, és nekünk is csinálták ezt még Android 12-vel. Decemberben jött ki ezekre a mobilokra a 13as Android, frissítettük, azóta minden oké.
  7. Androidos készüléken is a speedtest applikációval nézted? (Play áruházból szintén letölthető.) Ha igen, akkor az elvileg valós értéket kellene mutasson és erősítené a gyanút hogy a gépen nem jó valami (hálókártya/vírusirtó/kábel/..)
  8. Szia, Csak hogy biztosan ki lehessen zárni a hálókártya hibát, próbáld meg átdugni az utp-t az alaplapi 1 gigás portba, és úgy mérni, illetve ha van másik gép(akár notebook) akkor azon is futtatni egy speestest-et, hátha. Valamint ha van akármilyen vírusirtó a gépen/gépeken, vagy ha esetleg VPN-t használsz, azokat teljes egészében kapcsold ki a méréshez, nekem volt hogy vírusirtó lassította be.
  9. Nem is kellene hozzá DOCSIS 4.0, már a mostanin is lehetséges a 2 Gbps: https://www.speedtest.net/result/d/6c3e5321-67d3-40f9-a89a-76e867eb1c35 Ezt a speedtest mérést akkor csináltam amikor megérkezett még tavasszal az új HGW-m (Sagemcom 3896 AX), amin már van egy 2,5 Gbps port is. Sajnos ez a sebesség csak kb 2-3 óráig volt elérhető a HGW beüzemelése után, miután újraindítottam a HGW-t már az 1000/25-ös sebességet hozta csak. Szóval a lényeg, hogy a HGW nem lenne akadály a nagyobb csomagnak. És maga a koax hálózat sem, hisz nálam, ha csak rövid időre is, de beaktiválódott ez a 2000/40-es "rejtett" csomag. Gondolom csak valamiféle tesztelésre van ez a csomag és azért nem érhető el publikus formában, mert nagyobb számú előfizetőt lehet hogy már nem lehetne kiszolgálni ezzel a sebességgel. Ami inkább nagyobb probléma, hogy a visszirányt sem tervezik egyelőre megcsinálni a koax területeken így a legnagyobb 1000-es csomagban is max 25 mbps a feltöltési sebesség a legtöbb területen (kivéve azt a kevés területet, ahol megcsinálták a visszirányt, ott van 200-as feltöltés).
  10. Szia, A sebességmérést mindenképp csakis Speedtest applikációval csináld, Microsoft store-ból letölthető bármelyik windows-os gépre. Az ASUS 2,5 Gbps hálókártya drivere a leírásod alapján már elég régi, azt is megpróbálnám frissíteni. Ugyanilyen ASUS 2.5-ös hálókártya van a gépemben, innen szedd le a legfrissebb drivert: https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/network-interface-controllers-10-100-1000m-gigabit-ethernet-pci-express-software ( Win10 Auto Installation Program (NDIS) vagy Win11 Auto Installation Program (NetAdapterCx) természetesen oprendszertől függően). Realtek chip van az ASUS kártyán, tehát ez tökéletes lesz hozzá, az ASUS sajnos a saját oldalán nem frissíti a drivert...
  11. tuto558

    Kaon AR1344E kérdés

    Sziasztok, Aki használta már a Telekom Wifi extra készülékeket, szeretném kérdezni, hogy van lehetőség AP-ként használni két eszközt ebből? A leírásból az derül ki számomra, hogy egyet rákötve a routerre a többi ennek a jelét fogja felerősíteni, viszont nálam elmegy az UTP a lakás másik pontjába is, tehát azt szeretném, ha a második eszköz is az UTP-ről kapott netet szórja a wifin. (Tehát ne csatlakozzon az master eszközhöz, hanem egyszerűen csak 2 master eszköz legyen.) Lehetséges ilyet csinálni ezekkel az eszközökkel?
×
×
  • Új...