Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

tuto558

Tag
  • Tartalmak

    11
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

tuto558 eredményei

Tudományos főtag

Tudományos főtag (5/13)

  1. tuto558

    Saját router használata nethez

    Üdv, PH fórumos megoldás nem működött? PPPoE passthrough használata az optimális beállítás, ezesetben NINCS dupla NAT. Az igaz, hogy így csatlakozik a router és az ONT is, de 2 párhuzamos PPPoE session engedélyezett, szóval publikus IP-t kap a routered és az ONT is (nyilván különbözőt). Annyi, hogy az IPTV box-oknak közvetlenül az ONT-re kötve kell lenniük és mivel azok a ONT hálózatát használják, nem fogják látni a többi eszközödet, amik a routeredre csatlakoznak. A dupla NAT pont hogy akkor lenne, ha a Router módban hagynád a routered, de kikapcsolnád az ONT-on a PPPoE passthrough-t, ekkor a Routered nem kapna publikus IP-t, hanem az ONT-től kapna egy belső IP-t. A Dynamic IP-re állítás és a DHCP kikapcsolás egyáltalán nem javasolt, mert attól még hogy DHCP ki van kapcsolva a routeren, a dupla NAT nem fog megszűnni, csak éppen az eszközök nem fognak IP-t kapni. Butaságot mondott a szerelő. Van erre egy dedikált mód a legtöbb routerben, ha "AP - access point" módba állítod, ekkor nincs dupla NAT, viszont a router feladatokat az ONT végzi a teljes hálózaton, a routered csak "tovább szórja" azt a netet, elérési pontként funkcionálva. Ez a javasolt beállítás, ha azt szeretnéd, hogy az IPTV boxok is lássanak minden más hálózati eszközt. Ha ez nem lényeg, akkor a PPPoE passthrough, amit az elején írtam.
  2. Szia, Extra igényeket sajnos nem fognak kiszolgálni, sajnos alap funkciók javítása sem történik meg sokszor, vagy csak hónapokkal később. Másrészt pedig a szerződésben vállalt feltételeket ők teljesítik, van neted. Megoldás, ha megkéred hogy tegyék bridge módba a Sagemcom-ot, és saját routert használsz, amit úgy állítasz be, ahogy szeretnél.
  3. tuto558

    Telekom TV applikáció

    Üdvözletem, Érdeklődni szeretnék, hogy tervben van-e a Telekomnál okos TV-s / android TV-s applikáció fejlesztése ami tetszőleges okos TV-re letölthető, hogy ezzel mellőzhető legyen a külön box használat? Szerk.: hasonló megoldás már elérhető a Telekomtól pár európai országban.
  4. Nem fognak tudni bridge módot aktiválni, mivel van TV szolgáltatásod. (A smartbox is iptv platform)
  5. tuto558

    Sagemcom F@st 5670 modem 2.5g port

    Elméletileg WAN-ra állítva kaphatnád azon keresztül is a netet. Pl ha lenne mégegy interneted másik szolgáltatótól, backupnak. Gyakorlatilag viszont nemhiszem hogy tényleg működik ez a funkció, meglepődnék...
  6. tuto558

    KAON AR1344 Mesh WiFi hálózati hiba

    Üdv, Milyen android verzió van a telefonokon? Nálunk itthon a családban 2 db Samsung A52s van, és nekünk is csinálták ezt még Android 12-vel. Decemberben jött ki ezekre a mobilokra a 13as Android, frissítettük, azóta minden oké.
  7. Androidos készüléken is a speedtest applikációval nézted? (Play áruházból szintén letölthető.) Ha igen, akkor az elvileg valós értéket kellene mutasson és erősítené a gyanút hogy a gépen nem jó valami (hálókártya/vírusirtó/kábel/..)
  8. Szia, Csak hogy biztosan ki lehessen zárni a hálókártya hibát, próbáld meg átdugni az utp-t az alaplapi 1 gigás portba, és úgy mérni, illetve ha van másik gép(akár notebook) akkor azon is futtatni egy speestest-et, hátha. Valamint ha van akármilyen vírusirtó a gépen/gépeken, vagy ha esetleg VPN-t használsz, azokat teljes egészében kapcsold ki a méréshez, nekem volt hogy vírusirtó lassította be.
  9. Nem is kellene hozzá DOCSIS 4.0, már a mostanin is lehetséges a 2 Gbps: https://www.speedtest.net/result/d/6c3e5321-67d3-40f9-a89a-76e867eb1c35 Ezt a speedtest mérést akkor csináltam amikor megérkezett még tavasszal az új HGW-m (Sagemcom 3896 AX), amin már van egy 2,5 Gbps port is. Sajnos ez a sebesség csak kb 2-3 óráig volt elérhető a HGW beüzemelése után, miután újraindítottam a HGW-t már az 1000/25-ös sebességet hozta csak. Szóval a lényeg, hogy a HGW nem lenne akadály a nagyobb csomagnak. És maga a koax hálózat sem, hisz nálam, ha csak rövid időre is, de beaktiválódott ez a 2000/40-es "rejtett" csomag. Gondolom csak valamiféle tesztelésre van ez a csomag és azért nem érhető el publikus formában, mert nagyobb számú előfizetőt lehet hogy már nem lehetne kiszolgálni ezzel a sebességgel. Ami inkább nagyobb probléma, hogy a visszirányt sem tervezik egyelőre megcsinálni a koax területeken így a legnagyobb 1000-es csomagban is max 25 mbps a feltöltési sebesség a legtöbb területen (kivéve azt a kevés területet, ahol megcsinálták a visszirányt, ott van 200-as feltöltés).
  10. Szia, A sebességmérést mindenképp csakis Speedtest applikációval csináld, Microsoft store-ból letölthető bármelyik windows-os gépre. Az ASUS 2,5 Gbps hálókártya drivere a leírásod alapján már elég régi, azt is megpróbálnám frissíteni. Ugyanilyen ASUS 2.5-ös hálókártya van a gépemben, innen szedd le a legfrissebb drivert: https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/network-interface-controllers-10-100-1000m-gigabit-ethernet-pci-express-software ( Win10 Auto Installation Program (NDIS) vagy Win11 Auto Installation Program (NetAdapterCx) természetesen oprendszertől függően). Realtek chip van az ASUS kártyán, tehát ez tökéletes lesz hozzá, az ASUS sajnos a saját oldalán nem frissíti a drivert...
  11. tuto558

    Kaon AR1344E kérdés

    Sziasztok, Aki használta már a Telekom Wifi extra készülékeket, szeretném kérdezni, hogy van lehetőség AP-ként használni két eszközt ebből? A leírásból az derül ki számomra, hogy egyet rákötve a routerre a többi ennek a jelét fogja felerősíteni, viszont nálam elmegy az UTP a lakás másik pontjába is, tehát azt szeretném, ha a második eszköz is az UTP-ről kapott netet szórja a wifin. (Tehát ne csatlakozzon az master eszközhöz, hanem egyszerűen csak 2 master eszköz legyen.) Lehetséges ilyet csinálni ezekkel az eszközökkel?
×
×
  • Új...