Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

tuto558

Tag
 • Tartalmak

  5
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

tuto558 eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

 1. Androidos készüléken is a speedtest applikációval nézted? (Play áruházból szintén letölthető.) Ha igen, akkor az elvileg valós értéket kellene mutasson és erősítené a gyanút hogy a gépen nem jó valami (hálókártya/vírusirtó/kábel/..)
 2. Szia, Csak hogy biztosan ki lehessen zárni a hálókártya hibát, próbáld meg átdugni az utp-t az alaplapi 1 gigás portba, és úgy mérni, illetve ha van másik gép(akár notebook) akkor azon is futtatni egy speestest-et, hátha. Valamint ha van akármilyen vírusirtó a gépen/gépeken, vagy ha esetleg VPN-t használsz, azokat teljes egészében kapcsold ki a méréshez, nekem volt hogy vírusirtó lassította be.
 3. Nem is kellene hozzá DOCSIS 4.0, már a mostanin is lehetséges a 2 Gbps: https://www.speedtest.net/result/d/6c3e5321-67d3-40f9-a89a-76e867eb1c35 Ezt a speedtest mérést akkor csináltam amikor megérkezett még tavasszal az új HGW-m (Sagemcom 3896 AX), amin már van egy 2,5 Gbps port is. Sajnos ez a sebesség csak kb 2-3 óráig volt elérhető a HGW beüzemelése után, miután újraindítottam a HGW-t már az 1000/25-ös sebességet hozta csak. Szóval a lényeg, hogy a HGW nem lenne akadály a nagyobb csomagnak. És maga a koax hálózat sem, hisz nálam, ha csak rövid időre is, de beaktiválódott ez a 2000/40-es "rejtett" csomag. Gondolom csak valamiféle tesztelésre van ez a csomag és azért nem érhető el publikus formában, mert nagyobb számú előfizetőt lehet hogy már nem lehetne kiszolgálni ezzel a sebességgel. Ami inkább nagyobb probléma, hogy a visszirányt sem tervezik egyelőre megcsinálni a koax területeken így a legnagyobb 1000-es csomagban is max 25 mbps a feltöltési sebesség a legtöbb területen (kivéve azt a kevés területet, ahol megcsinálták a visszirányt, ott van 200-as feltöltés).
 4. Szia, A sebességmérést mindenképp csakis Speedtest applikációval csináld, Microsoft store-ból letölthető bármelyik windows-os gépre. Az ASUS 2,5 Gbps hálókártya drivere a leírásod alapján már elég régi, azt is megpróbálnám frissíteni. Ugyanilyen ASUS 2.5-ös hálókártya van a gépemben, innen szedd le a legfrissebb drivert: https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/network-interface-controllers-10-100-1000m-gigabit-ethernet-pci-express-software ( Win10 Auto Installation Program (NDIS) vagy Win11 Auto Installation Program (NetAdapterCx) természetesen oprendszertől függően). Realtek chip van az ASUS kártyán, tehát ez tökéletes lesz hozzá, az ASUS sajnos a saját oldalán nem frissíti a drivert...
 5. tuto558

  Kaon AR1344E kérdés

  Sziasztok, Aki használta már a Telekom Wifi extra készülékeket, szeretném kérdezni, hogy van lehetőség AP-ként használni két eszközt ebből? A leírásból az derül ki számomra, hogy egyet rákötve a routerre a többi ennek a jelét fogja felerősíteni, viszont nálam elmegy az UTP a lakás másik pontjába is, tehát azt szeretném, ha a második eszköz is az UTP-ről kapott netet szórja a wifin. (Tehát ne csatlakozzon az master eszközhöz, hanem egyszerűen csak 2 master eszköz legyen.) Lehetséges ilyet csinálni ezekkel az eszközökkel?
×
×
 • Új...