Ugrás a tartalomhoz
  • 3

Adathalászat telefonon


teherwagon

Kérdés

2 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 4

Hívás ismeretlen számról, felveszem, köszönök. ő is, majd udvariasan bemutatkozik, valami János (bocs, nem túl jó a névmemóriám, de nem számít, annyi nevet talál ki, amennyit akar) a Tétől, és az adataimat szeretné egyeztetni. kaptam már egy pár trükkös marketing hívást, meg annyi mindenfélét olvastam, így azonnal megszólalt bennem a vészcsengő. mondtam neki, sorolja. erre elkezdett hablatyolni valami visszaélésről, ami miatt nekem kell megadnom az adataimat. erre nekiszegeztem a kérdést, hogy mivel gyanítom, egyikünkön sem végeztek lobotómiát a közelmúltban, ugyan indokolja már meg, hogy egy ismeretlen számról érkező hívásban miért kellene akár egyetlen adatomat is megosztanom vele? ha a Tétől van, akkor ismeri minden adatom, mivel én vagyok a szám tulaja, biztosan nem jelentettem feléjük kártyaeltűnést, telólopást, ilyeneket, no meg a számlám is mindig be van fizetve. akkor hol lehet itt gonosz visszaélés, amit ráadásul az általuk is ismert adataim kiadásával tudnak vadul megfékezni? valószínűleg nem sok kommunikációs tréningen vehetett részt, legfeljebb diktátor szakkörre járhatott kiskorában, mert lekiabálta a fejem, hogy ne akadékoskodjak, a visszaélés miatt neki okvetlen kellenek az adataim. erre közöltem, hogy így biztosan nem jutunk közös nevezőre, ha a világ összeomlása múlik rajta, akkor adjon egy beazonosíthatóan Tés számot, ahol felhívom, és egyezkedünk. erre kinyomott.

felhúzott kicsit, így felhívtam a Tét, hogy ugye nem ők voltak, mert akkor kénytelen leszek feldühödni, és az egyikünknek sem jó. megnyugtattak, hogy nem, adathalász próbálkozott. az nincs meg, milyen adatokat szeretett volna, és az sem mire használta volna, a lényeg, hogy hasonló esetben legyetek résen.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Nagyon helyes, hogy nem adtad ki az adataidat, felhívtad a 1412-t is, szerintem teljesen jól jártál el, mielőtt teljesen elolvastam volna hozzászólásodat, én is végig gondoltam, hogy mit tettem volna és 100% ugyanezek jutottak eszembe. Ugyan ez a teendő banki ügyek intézése során, sajnos bankok nevében is csinálják.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...