Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

tomszechy

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit tomszechy posztolt

  1. Sziasztok! Szeretném megtudni, hogy a közeljövőben terveznek-e Tahitótfalun (a Mátyás király utcában) optikai kábelhálózatot kihúzni. Legjobb tudomásom szerint most nem ilyen hálózat van kiépítve (hozzám legalábbis koax kábel jön be), és ha megnézem a hálózatfejlesztési oldalt, a feltöltési sebesség alapján ez bizony nem optikai kábel. Azért kérdezem, mert a konkurencia már egy ideje próbálkozik, hogy szolgáltatót váltsak, és náluk az FTTH rendszer is elérhető már. A választ előre is köszönöm!
  2. tomszechy

    Cisco EPC3925 probléma

    Köszi a kimerítő választ Ahogy nézem, lehet, hogy amúgy is megérné 250re váltani (alig kerül többe és legalább biztosan az újabb HGW-t kapom). Erről a Sagemcomról egyébként mi a tapasztalat? Jól teszi a dolgát?
  3. tomszechy

    Cisco EPC3925 probléma

    És ha a szerelő váltig állította, hogy 50/5-ös előfizetéshez csak a Cisco jár?
  4. Sziasztok, Jó pár éve, talán 2010 óta használunk már egy Cisco EPC3925 HGW-t. Sokakkal ellentétben semmilyen gondom nem volt vele, eddig. Múlt vasárnap viszont elkezdett szakadozni az internetkapcsolat. Volt már ilyen, általában hibabejelentés nélkül is 1-2 óra alatt "elmúlt" (és a környéken lakóktól tudom, hogy központi jellegű hiba volt ilyenkor). A mostani eset annyiban más, hogy a hiba nem múlt el Szóval ami kiderült, hogy a decemberben beüzemelt NAS valamiért "kiakasztja" a HGW-t, azaz amikor a NAS bekapcsolva a hálózaton van, a HGW bármelyik pillanatban újraindulhat (emiatt tűnik úgy, hogy szakadozik a net). Ha a NAS nincs a hálózaton, a probléma sem létezik. Az az érdekes, hogy az elmúlt kb 4 hónapban soha ilyen gond nem volt, és nincs tudomásom arról, hogy a NAS bármit is máshogy csinálna, mint eddig. Amik történtek eddig: - HGW factory reset --> nem segített - NAS factory reset --> nem segített - Telekomos szerviz --> kijött, hümmögött, azt mondta, biztos a NAS a hibás, nem segített A hibajelenség konkrétan odáig fajult, hogy ha már csak a NAS kezelőfelületét is be akarnám hívni egy böngészőben, a HGW azonnal újraindul. Vasárnap még nem volt ennyire súlyos a helyzet Nem tudok másra gondolni, mint hogy a HGW lehet a hunyó. Arra gondoltam, hogy a következők működhetnének: - Új HGW, lehetőleg másik modell: Nem tudom, mi annak a módja, hogy ilyet kérjek, valaki esetleg tudja? Mellesleg, az utóbbi időben a HGW elég jól hallhatóan sípol, mintha ezt régebben nem csinálta volna. - HGW átkapcsolása bridge módba, és egy másik routert alákonfigurálni: Nem tudom, ez vajon megoldja-e a problémát? Ha a HGW most "túlterhelődik" valami miatt, bridge módban miért nem fog? Bármilyen tippet köszönettel fogadok!
×
×
  • Új...