tonesz

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

tonesz a fórumon

  • Rang
    Tudományos tag
  1. Edit 2.0: Böngészőben igaz tökéletes, pl videókat jól játszik le nagy minőségben is, oldalakat gyorsan nyit meg, de ahogy valami online játékra kerül sor ugrál a ping. Jó ideig marad 30-50ms környékén a latency aztán durvákat spikeol, 500-ig is feugrik, ez magyar szervernél. Ennek nem értem mi lehet az oka, mert ezelőtt hiába volt a wireless kapcsolat, steady volt a ping nagyon.
  2. Edit: Úgy látszik megoldotta, hogy csak a 2.4ghz-es kapcsolatot hagytam elérhetőnek, 5ghz-est lekapcsoltam.
  3. Adott a címben szereplő készülék, egy ideje nem volt vele gond, azonban nemrég újra jelentkezett pár gond. Pl. pocket loss gamekben, érezhetően, magas pingek teamspeaken, ugyanúgy gameszkókban. Mivel egy laikus pára vagyok, ezért fogtam, beléptem a gatewaybe és lekapcsoltam a 2.4ghz-es részt wirelessben, csak az 5ghz-est hagytam, megváltoztatva az SSIDjét... így pedig kreáltam egy még jobban pingelő networkot : - ) Valami tanács, hogyan tudnám troubleshootolni az egész messt? Köszi előre. (Gyárira vissza gondoltam)
  4. Köszöntem a segítséget! Leteszteltem 4k-s videókkal és teamspeakkel, torrenttel. Megszűnt a magas ping.
  5. Köszi a helpet. Valami spec beállítást kell a control panelén állítanom? (valami ipt blacklistre v valami)
  6. Sziasztok! [előre leszegezem, hogy a netes dolgokhoz sajnos nem konyítok annyira] Adott a címben is láthato modem, melyet kb 2-3 hónapja szereltek be a Telekomos kollégák (egy D-linket váltott le). Minden rá lett kötve, tökéletesen működött. Egészen 2 héttel ezelőttig, amikor az egyik koax kábelt lecsatlakoztattam róla (mondván, hogy már úgysincs szükség rá és csak wifit használok majd laptoppal), majd a helyére csatlakoztattam egy NAS-t (Maxtor Shared Storage Device, régi vas). Itt valahogy egy csapásra rosszabb lett a wifi teljesítménye, pl elvesztette a jelet, vagy nem adott egyáltalán netet. (vagy esténként ugrált a ping ezreseket minden percben). Nyomtam pár Wifi resetet a készülék tetején a gombbal, egy időre megoldotta a problémát, de sokat nem használt. Majd a kábeleket cserélgettem a hátuljában, de az semmit sem, a NAS kábelét is kihúztam, most így üzemel és ugyanúgy fennáll a probléma. Ebben kérnék valami eligazítást, köszönöm előre a segítséget.