Tim András

Tag
 • Tartalmak

  21
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Tim András a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. sagemcom

  Nincs mit!
 2. sagemcom

  Ugyan ez volt a bajom kb. 3 éve. Én akkor betelefonáltam, kijött egy nagyon kedves ürge, majd mielőtt nagyon belemerült volna a dolgokban, megnézte a koax csatlakozásokat... és tádááááá! A modembe menő kábelen lehetett még vagy 1 teljes mentet tekerni, csak kicsit meg kellett közben mozgatni miközben szorítja rá a hollandit. Azóta ez a probléma teljesen megszűnt.
 3. sagemcom

  Tudom, hogy az én *** de tegyél mögé egy értelmes router-t, és akkor nem fog fájni egyáltalán, ha a szolgáltató valami vakarózik. Full stabil lesz minden! Nálam ez teljesen megoldotta minden problémámat! (persze az IPTV-t közvetlenül a szolgáltatóéba dugd, ha nem akarsz IGMP-vel küzdeni)
 4. sagemcom

  Előfordulhat, hogy túl van terhelve a 2.4 GHz-es tartomány nálad, ez is lehet az oka annak, hogy lassú. Csak pár infó: 2.4 GHz-n megy a bluetooth is. Ha esetleg abból sok van, vagy pl. zenét hallgatsz bluetooth-on keresztül, az érezhetően tudja befolyásolni a wifi teljesítményét Ha széles (40 MHz) csatornát használsz, akkor az a 13 elérhető csatornából bő 2-t fog lefoglalni. És ha ezeken esetleg más routerek is szórnak jelet, akkor azok mind interferencia források, azaz akadályozzák a te kommunikációdat. És mivel a 2.4 GHz nagyon tele van a legtöbb helyen, így pl. ott én fixen 20 MHz széles csatornát használnék, mindenki más, aki gyorsan akar kommunikálni, az tudjon 5GHz-t! Mellesleg az Apple ajánlása is ugyanez (ne flam-eljünk, csak kerestem egy kvázi megbízható leírást erről): https://support.apple.com/hu-hu/HT202068 => "A 2,4 GHz-es rádiómód"
 5. sagemcom

  Ha mond valamit a Ransomware, vagy a WannaCry, akkor nem kapcsold be olyan környezetben, ahova kívülről is kerülhet a hálózodra gép! - Nem véletlen, hogy a 30 éves protokoll (ami se nem elég gyors, se nem elég biztonságos) letiltásra került végre Win10-ben... https://blogs.technet.microsoft.com/filecab/2016/09/16/stop-using-smb1/
 6. sagemcom

  És a Mikrotiken nem tudod kikapcsolni az IPv6-ot a WAN oldalon?
 7. sagemcom

  Kedves @Stonerice és @Meki! Én 3 éve használom koaxon a fent említett modemeket. Korábban V1-es modemem volt, azzal volt pár problémám, de egy villám következtében cserélték V2-re és bár a problémáim egy része megoldódott, a Wifi, ... ugyanúgy kifogásolható maradt. DE, mind V1-gyel, mint V2-vel tökéletesen működik az, hogy a Telekom routerébe bedudod a saját, megbízhatónak vélt routeredet + az összes beltéri egységet letiltod a Wifi-t a Telekom routerén és engedélyezed a saját routereden a saját routeredbe dugod az összes egyéb otthoni vezetékes cuccodat és a Telekom routerén a teljes IPv4 port tartományt (TCP és UDP) forwardolod a saját routerednek Én az Ubiquiti cuccok mellett tettem le a voksom és lőttem be a két szintes kecómat. Azóta minden OK! (ezekkel a cuccokkal lehetett IGMP-t is rendesen kezelni, így nálam az IPTV is átmegy a saját routeremen úgy, hogy nem kínozza halálra a Wifis kütyüket, és az IPTV se akadozik, de ez már a level 2! ) Ettől függetlenül a fent leírt scenario tökéletesen működött az Ubiquiti cuccaim előtt is! A dupla NAT-tól ne féljetek, nem fog fájni! Valamint így a két routerrel a szolgáltató általi mondem újraindítás se fog a wifi és a komplett belső hálózat ideiglenes kiesésével járni!
 8. sagemcom

  Ez engem is nagyon zavart! Az egy dolog, hogy nincs Internet, de hogy otthoni hálózat sincs... De mióta a Switch, DHCP, DNS feladatokat nem a szolgáltató routere látja el, azóta én is boldogabb vagyok
 9. sagemcom

  Bevallom őszintén a "nem tudom Bridge-be tenni"-re triggereltem. Mi a konkrét kérdés, mert sajnos nem értettem meg ezek szerint.
 10. sagemcom

  @Danoka_87! Port range-et adsz meg a forward-kor, így ott meg tudod mondani, hogy 1-től 65535 -ig legyen forward-olva.
 11. sagemcom

  Anno ajánlottad ezt a köztagot feszkótüske elkerülésére. Keresek más boltban ilyen okosságot és szeretném tudni, hogy mire kell figyeljek az "F" csatlakozót leszámítva amikor keresek (mert Pécs eléggé kiesik és többe került a szállítás, mint a termék) Illetve van-e értelme földelő vezetékes kivitelűt venni (ami persze drágább, pl: ICA-SP01)? Előre is köszi a választ!
 12. sagemcom

  Szuper! Köszi az infókat!
 13. sagemcom

  Megnéztem az ajánlott terméket. Ez egy "egyszer használatos" köztag? Azaz villám esetén elolvad / megszakad / tönkre megy? Mert ha nem, akkor félek tőle, hogy nem biztos, hogy véd az ellen, amire való lenne... mert elektronikai ismereteim alapján valahova le kellene vezetni vagy el kellene nyelni a túlfeszt/túláramot. Rosszul gondolom?
 14. sagemcom

  Saját tapasztalat: Az én Sagemcom-omon, ha a DHCP-be felveszek statikus mac-IP összerendeléseket, akkor az X idő után nálam is elfelejtődik... Én úgy oldottam meg, hogy 100-tól megy 199-ig a DHCP pool, a statikus címeimet pedig 100 alatt tartom és a device-on konfigurálom fel.
 15. sagemcom

  Szervusz! Sajnos ilyen nyalánkságaim nem voltak, csak egy pár ezer forintos, elvileg villámvédelemmel ellátott hosszabbítóm... De már jön egy APC BR1200GI, aminek lesz RJ45-ös lába is is... DE sajnos ez nem oldja meg az a problémát, ha a TV felől jön a LAN-ra a nagyfesz'...