Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

anonymus

SUPERUSER
 • Tartalmak

  5483
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit anonymus posztolt

 1. 4 órája, haristi írta:

  Sukorón kiépült az optikai hálózat, látható az oszlopokon a légkábel. Érdeklődnék, hogy mikor lehet majd rákötni a hálózatra?

  Továbbá azt is szeretném megtudni, hogy az optikai kábel bekötés esetén a TV és a modem között milyen kábel, berendezés szükséges? Jelenleg a modem és a TV előtti beltéri között Cat6 kábel van befűzve az egész házban. Esetleg a modem és a tv között koax kábelre kell váltani vagy maradhat a jelenelegi Cat6 kábel a TV-k felé? Köszönöm előre is!

   

   

  Lakásba beérkezik az optika az csatlakozik a modembe, onnan bármilyen utp kábelen keresztül egy Androidos set top box-ba érkezik az  "adás".

 2. Szia, 

  https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3499/mit_kell_tennem__ha_otthoni_elofizetesemen_tartozas_all_fenn_

  Amennyiben már kaptál fizetési felszólítást (SMS-ben, e-mailben vagy postai levélben), vagy az előfizetésed már korlátoztuk, javasoljuk, hogy a befizetés igazolást az alábbi elérhetőségeink egyikére küldd el:

  A fenti faxszámon és e-mail címen kizárólag a befizetési igazolásokat fogadjuk.

  Ha az előfizetésed díjtartozás miatti korlátoztuk, az igazolás beérkezése után minél hamarabb, de maximum 72 órán belül megszüntetjük a korlátozást. Ebben az esetben az Általános szerződési feltételeknek megfelelően, bruttó 4.500 Ft-os visszakapcsolási díjat számlázunk ki, ami a következő havi számlában jelenik meg.


  Amennyiben anyagi problémáid adódtak, és igénybe szeretnéd venni a fizetési könnyítés (haladék, részletfizetés) lehetőségét, szándékodat a leggyorsabban a 1414 telefonszámukon jelezheted.

  Felhívjuk figyelmedet, hogy a fizetési könnyítés engedélyezésének egyszeri díja - pozitív elbírálás esetén - megállapodásban érintett összeg 1%-a, minimum bruttó 5.000 Ft.

 3. A takarólemez alatt van a csatlakozó, amit a jobb alsó sarokban lévő pöcökkel tudsz leszedni.  Viszont ezt a fedelet gyárilag egy csavarral kellene rögzíteni. Ezek szerint ez a csavar nálad be van csavarva jelenleg. Ez egy pici csavar, ami a takarólemezt fogja amit fényképeztél is. Elvileg a pöcök fölött van a csavar, azt a fekete bumszlit szed le, az alatt kellene találnod.

  Ha sikerült leszedni akkor egy zöld csatlakozót találsz alatta, amit a négyzetes részénél megfogva ki tudod húzni.  Viszont azt javaslom hogy a csati kihúzása előtt tekerd ki a kábelt modemből és utána húzd ki. Mivel nem jó hogy ha a csati végi érintkezik valamivel, mert bepiszkolja.  

   

 4. 7 órája, btz írta:

  Üdv

  Ha csak a switch esetén jelentkezik a probléma, akkor valószínűleg azzal van valami gond. 

  Így már én is jártám, volt internet meg látszólag minden rendbe volt. Viszont az internet hol volt hol nem volttat játszott, kiderült hogy a switch-ben a kondenzátorok vannak felfújódva, így kuka lett a vége. 

   

 5. Hát a 2Gbit én csak a alkalmazással tudtam kimérni, böngészős 1000 környékén nálam mindig megakad. 

   

  Leírás szerint ha villog a internet led, akkor ez a baja  "Solid green: The RGW received an IP address on its data interface. No blinking/flickering"

  Így viszont ez már szerintem Telekom oldali gond.

 6. 7 órája, Telekom szakértő írta:

  Szia Seeman! 

  A router néhány perces áramtalanítása és újraindítása megoldhatja a villogó led problémáját.
  A sebességértékek alapvetően nem mondhatóak rossznak, főleg ha WiFin keresztül méred őket.  Kábelen kapcsolódva viszont némileg a "rendes körülmények között" elérhető sebességek alatt vannak az értékek (ez az a sebesség, ami naptári naponként az idő legalább 90%-ában rendelkezésre áll, amennyiben a felhasználói eszközök a követelményeknek megfelelnek)

  Számítógéppel, vezetéken csatlakozva az alábbi minimális ügyféloldali eszközkövetelmények szükségesek a maximális sávszélesség eléréséhez:
  Processzor: Intel i5 vagy e feletti
  Operációs rendszer (OS): Windows, Linux, MacOSi
  Memória: 4 GB
  Háttértár: SSD
  iHálózati kártya (NIC): Gigabit Ethernet
  Ethernet kábel: Cat5e/Cat6

  Fontos, hogy a routerünk portonként tud 1000 Mbit-es letöltési sebességet kínálni. A 2000Mbit/s szolgáltatás maximális letöltési sebességének teljes kihasználása egy eszközzel  a GE-es interfészen keresztül lehetséges – amennyiben olyan eszközzel rendelkezik az Előfizető, amelybe 2 db Ethernet kábelt lehet csatlakoztatni és az eszköz képes a 2 db Ethernet porton érkező sebességet összeadva kezelni. 
  ^Dániel

   

  Szia Dániel, 

  F@st 5670 5db lan portal rendelkezik, 1db 2.5gbit és 4db 1gbit-es portal 

  Képkivágás.PNG

  A 850Mbit-es sebesség szerintem arra utal hogy csak 1gbit-es kapcsolat van a hgw és a pc közt. 

   

 7. 4 órája, TheNegativeOne írta:

  Kedves Kata en pedig az ilyen csokkent ertelmi kepessegueket mint te nem preferalom... Ket hete beirtad ide a csoportba idezem: " Ránézünk, ha van válasz, jelentkezem.  " Majd ket het elteltevel sikerul beirnod egy ilyet hogy amugy milyen jatekrol van szo vagy mi is a problema egyaltalan... Milyen evet irunk ? Ember a holdon ? Komolyam mondom mintha egy raklappal sakkoznek. Kerdes Kata. Mit csinaltal ez elmult ket hetben mert ugye aztmondtad utannan nezel most meg fogalmad sincs semmirol... Az emberek itt megint azt hihettek hogy foglalkoztok a problemaval de mint sokadjara kiderul SEMMIT nem tesztek. Nem tudom hogyan kellene elmondanom hogy megertsd.... Ugyan az a problema mint eddig ugyanazzal a jatekkal. Ez a problema mar tobb mint egy eve tart. 12 oldalnyi uzenet van mar itt. Eleinte nekem is mas volt a stilusom ez a mostani a semmit tevesetek es a Ti hozzaallasotok eredmenye. Ez mar a 128. ilyen korom bejelentem a problemat... aztgondolom fogalalkoztok vele.... majd nemtortenik semmi.... Most sem remenykedek semmilyen megoldasban de nehogy mar te legyel itt az onerzetes kis latol amikor az utolso uzenetedbol kiderult hogy egyaltalan nem foglalkoztatok a problemankal az elmult ket hetben. puszi :x

  Lényegen nem változtat, hogy egy taj***** állat vagy... 

 8. 10 perce, ktn44 írta:

  Előfizetés váltáskor (1gbit-ről 2-re) automatikusan kiszállítják és bekötik az új készülékeket, vagy ezt valahol kérvényezni kell?

  Nem kell kérni, ha nem tudja a nálad lévő ONT a 2gbit-et akkor vagy szerelő hoz másikat vagy GLS.

×
×
 • Új...