nevada

Tag
 • Tartalmak

  29
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

nevada a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Sajnos nálunk a Huawei M5-ön továbbra sincs hang, csak a közszolgálati csatornákon, hiába telepítettük újra az app-ot. A Play áruházban tegnap más is jelezte, hogy nincs hang az M5 tableten, így azt remélem, hogy nem egyedi problémánk van. Várjuk a megoldást.
 2. Abból, hogy azt írod, hogy hibátlanul lehet használni a tvgo-t, arra következtetek, hogy Nálad a hang is rendben van. Sajnos nálunk nem. Köszönjük a Telekom közreműködő munkatársainak, hogy most már a nem közszolgálati csatornák képe is látható, ám sajnos ezeknek a Huawei M5 tableten - legalább is esetünkben - még nincs hangjuk. A Google Play-en más is jelzi, hogy a nem közszolgálati csatornák esetében nem tud hangot kicsiholni az M5 tabletjén. Kérjük, hogy a fejlesztések során ezt a problémát is szíveskedjenek megoldani.
 3. Ma olvastam a topicban a témát, s mivel nekem is van egy Huawei M5 tabletem, este kipróbáltam én is. Teljes TVGo jogosultsággal rendelkezem SAT Tv előfizetés révén, asztali számítógépen nincs is semmi gondom. Az M5 tableten viszont sajnos én is azt tapasztaltam, amit a fentebb hozzászólók. Míg a közszolgálati csatornák műsora betöltődik, minden más csatorna képe csak egy pillanatra villan fel, aztán elfeketedik a kijelző. Nem tudom elhinni, hogy a Telekomos szakemberek ha leülnének a Huawei hozzáértő szakembereivel ne tudnák megállapítani, hogy mi okozza azt, hogy a TVGo kizárólag ezen a Huawei tablet típuson nem működik teljeskörűen, hanem nagyon is korlátozottan. Fentiek alapján biztosan kijelenthető, hogy nem egyedi készülék hibáról van szó, hanem valamennyi Huawei M5 tablet típushibájáról vagy olyan beállításáról, amely nem kompatibilis a TVGo közszolgálati csatornákon kívüli többi csatornájának vételével. Jelezni szeretném, hogy az M5 tablet nem egy alsó kategóriás gagyi készülék. Szeretnék megoldási javaslatokat kérni a Telekom illetékeseitől.
 4. Valóban jelentősen enyhülhetett a nyomás, akár maga a Telekom Fórum a bizonyíték rá.
 5. Nálunk nem képes a Telekom (a fővárosban!) IPTV-n 2 HD stream-et biztosítani a XXI. század 2. évtizedének végén, ezért számunkra nem megoldás a Sattv-ről IPTV-re történő váltás. 1.) Melyik a 10 szóban forgó csatorna? 2.) Mikorra tudja a Telekom a technikai okokat elhárítani? Gyanítom, hogy az a technikai ok, hogy nem akar költeni további transzponder bérlésre. Bármennyire mostohagyerek a műholdas vétel a Telekomnál, még mindig közel 300 ezren használjuk. Igazán megérdemelnénk az azonos bánásmódot. Takarítsák meg a bérleti díjat máshol. 3.) Milyen kompenzációt kapnak a Sattv-sek, hogy őket megfosztja a Telekom a 10 csatorna HD elérésétől, mennyit írnak jóvá az előfizetési díjunkból?
 6. Zirl-hez hasonlóan én is végigcsináltam tegnap este a gyári visszaállítást az ADB boxainknál, valamint kártya ki- kártya vissza, felirat továbbra sincs a Sundance csatornán. Utoljára 2011. augusztusában érkezett frissítés az ADB boxainkra, ebből az következik, hogy már nem várható rá újabb frissítés. Ugyanezen szoftverrel viszont ez év tavaszán jó párszor néztem a Sundance Tv-n felirattal filmeket. Nem tudom, hogy mi változhatott azóta. Az ADB - még ha időközben el is járt fölötte az idő - stabil, jó beltéri vevőnek számított, nem emlékszem, hogy bármilyen problémánk lett volna vele, egy darabig hármat is nyúztunk. Hacsak a magas készenléti fogyasztását nem említem, ami 30 W körüli. Az idős szomszédunk pár évvel később viszont egy olyan vacak készüléktípust (Sa..m márkajelűt) fogott ki, hogy nem győztem átjárni hozzá életre kelteni a folytonosan lefagyó beltérijét. Nem tudom, hogy érdemes lenne-e az ADB boxainkat más típusra cseréltetni a hiányzó feliratokra hivatkozással. Ezek szerint Kaonmedia néven érhető el a Telekom legújabb beltérije, ez a CO1000-es típusú? Ezt nem csak interaktív vételhez adják? (Bár úgy emlékszem, hogy az időközben a Sat Tv-nél meg is szűnt az interaktív lehetőség.)
 7. Köszönöm btz. Sajnos én egyik ADB boxunkon sem tudtam feliratot varázsolni. Ha gyári visszaállítást csinálok, akkor az azóta történt szoftverfrissítéseket is elbukom, vagy azokat újra lekérdezi a box?
 8. Teherwagon, btz, mindkettőtöknek köszönöm az információt. Este megnézem én is, hátha van változás az elmúlt hetekhez képest.
 9. Köszönöm dptrsk a választ. Ezek szerint a csatorna rendben adja a feliratot, a Telekom viszont műholdas vételnél nem oda teszi, ahová kéne. Ha időm engedi 1414-en kérni fogom, hogy a "magyar" sávra tegyék a feliratot vagy jelenítsék meg a "Kiegészítő felirat" sávot a Sat Tv esetében is.
 10. Mi a Sat Tv-n várjuk hiába a feliratozást a Sundance csatornán, egyik beltérinken sem jön.
 11. Nálam ugyanez a helyzet. Kérdés, hogy a csatorna nem ad feliratokat a filmjeihez vagy a Telekom nem továbbítja valamilyen okból?
 12. Köszönöm a visszajelzésedet. Este már nem tudtam reagálni, mert karbantartották a fórumot. Az elmúlt két hétben próbálkoztam magyar nyelvű feliratot varázsolni a Sundance csatornára, ám egyetlen esetben sem sikerült. Arra gondoltam, hogy angol nyelvű lett esetleg a csatorna, mint az Euronews, csak én nem értesültem róla. Ám a tegnapi esti próbánál spanyol nyelvű film ment, s ezen sem volt felirat, sem magyar, sem angol. Megnéztem a másik boxunkat is, az sem tett feliratot a Sundance csatornára. Az ADB-5800 típusú boxok újraindítása sem segített, a gyári beállítás visszaállításával még kivárok. Annyira nem fontos az említett feliratozás, hogy emiatt esetleg elveszítsek egy, a gyári beállításokra később rákerült szoftver frissítést. Mindenesetre sűrűbben odakapcsolok majd erre a csatornára kíváncsiságból, mert valóban lehet, hogy műsorfüggő a dolog, és most a nyári szezonban kevesebb feliratozott filmet adnak.
 13. A Sundance TV - műholdról vehető - műsorában nem jön magyar nyelvű felirat, hiába kattintok rá. Nálam lehet a hiba?
 14. Ez lehet a megoldás, mert nálunk még a sima Családi + HD csomag fut. Köszi.
 15. Másnál is eltűnt az Eurosport2? Nálam a Sat tv-n se a 49-es, se 109-es programhelyen nem jön.