donci

Tag
 • Tartalmak

  30
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit donci posztolt

 1. 2017. április 2.-án a Telekom Webshopban, a vezetékes otthoni szolgálatásokhoz megrendeltem egy darab Huawei Mediapad M3 8.4 tabletet. A Telekom rendszere ezt igéynbejelentésnek vette. Majd 2017. április 7.-én hívtak, hogy készleten van a termék, és hogy el fogadták a részlet fiztetési kedvezményt. Majd 2017. árprilis 10.-én el készült a tablethez és a hűség idő hosszabításhoz a szerződét. A szerződést ki küldték elektronikusan. 2017. árprilis 10.-én szintén hívtak a telekomtól, hogy raktáron van az adott termék és küldik. De a mai napig, sőt eddig a percig nem kaptam meg a Huawei Mediapad M3 8.4 tabletet? Ilyenkor mi van? Mi a teendő? A ki küldött elektronikus szerződés szerint a "A szolgálatás megkezdésének határideje: legfeljebb az elõfizetõi szerzõdés megkötésétõl számított 15 napon belül, melynek határideje 2017.04.22." Ma meg már 18.-a van! A hűség szerződés hosszabítást sem aktíválták még. Legalabbis a Telekom.hu online felülete szerint még nem. Szerintetek meg kapom még valaha a Mediapad M3 8.4 tabletet? És a szerződés is hozzá igazitják? - Korábban rendeltem egy TV készüléket, szintén részletre. A TV az egy hét alatt meg jött anno, és nem volt gond vele. De a mostani megrendelés, úgy érzem hogy elégé vonatottan megy. Illeteve azt érzem, hogy nem is megy. Nem történik semmi.
 2. Nem tudom ezt elfogadni. Mivel lehet hogy mire meg kapnám a tabletett addigra lehet hogy, nem csak én, de még a déd unokám sem fog már élni! És ez nem vicc! Mert annyira lassú a Telekom, a megrendelt eszközök ki szállításával, hogy nem hogy a megrendelő de a megrendelő déd unokája sem fog élni mire ki szállít a Telekom. Evvel csak azt akaroom illusztálni, hogy a Telekom mennyire gyors a megrendelések teljesítésével. És igen (2017.04.20) ma sem kaptam még meg. A tévés példára utalva, az már két éve volt. És akkor tényleg gyorsak voltak. Mert akkor 1 hét alatt le zajlott az egész. Most meg már 2017. április 2. óta tart.
 3. Üdvözletem, kedves anonymus! Igen ott fut az utcámban a koax hálózat! Ez valóban igaz. Csak ép az utca másik oldalán van a Telekom koax hálózata, illetve kábele! Sajnos! Ez egyébként egy külön érdekes story! Mert eről is van ám épp egy érdekes storym, amenyek csufós kudarca lett az ereménye. A történet 2017. január havának második felében történt. A story lényege, hogy a Telekom web oldalán a pontos címemet be írva, fel ajánlja a 120 Mbit/sec sebeségű internetet. Ezen jó hír olvasván, azzonal fel is hívtam a Telekom telefonos ügyfélszolgálatát. Ahol meg erősítették, hogy igen valóban elérhető nálam is a 120 Mbites internet. Nosza akkor meg is rendeltem! Hurrá, gondoltam örületm mint a vak ablak. Csak aztán pofára esetm, sajnos! Mert hát, ugye a részlletekben rejlik a kis ördög. Szokták mondani. Szóval a story ott folyatodik, hogy a megrendelés követő napon vissza hívnak a Telekomtól, hogy ugye nem lesz baj, ha a DSL techológiáról koax kábel hálózatra váltanak. Modom nem baj. Csak csinálják. Ok. Gondolom. De aztán 2017. január 27. jött is a szerelő a Telekomtól! Erre el kezdi keresni az adott társasházban a Telekomos koaxos kábel hálózatott. De sehol nem találja. Majd vissza jön hozzám, és még engem von kérdőre, hogy hol a Telekomos kábel hálózat elósztó szerkrénye. Modnom én ilyenről nem tudok, hogy lenne ilyen. Erre fel hívja a társasház közös képviselőét, aki természetesen szintén nem tud ilyenről. Na erkkor a Telekomos szerelő fehívja telefonon a központjukat, akik azt mondják, a szerelőnek, hogy a földszinten van, és egy nagy szürke szekrény Telekom fel írattal. Majd ezután, ujabb köröket fut. De ilyen elosztó szerkrényt amit a telefonba mondtak a szerlőnek, nem talál a szerelő sehol. Erre felhívaja a kerületi telefon központot, ahol a kerületiek, közlik a szerlővel, hogy ne is keresen az adott társasházban Telekomos Koax kábel hálózatot, mert ott olyan nincs, és soha nem is volt. Ezek után a szerencsételn Telekomos szerelő dolga végezetlenül távozik, és törli a megrendelésemet. Tehát hiába van az adott utca másik oldalán, a Telekomnak koax kábel hálozatta. Az adott társasháztól (amelyben lakom) körülbelül 50 méterre az a bizonyos koax. Ha az adott társasházba, nem vitték be, akkor nem is fogja a Telekom egyetlen egy ember miatt be vinni. Ezek után, nevezhetjük, szívának, pofára esésnek, vagy égésnek, vagy akár cikinek is. De ez van, ez a 21 század, Budapest kőbánya, és a Telekom. Ez után jön a következő story, amelyet az előbbi bejegyzésemben már le is írtam. Melnyek eredménye lett bonding-os 50 Mbites net.
 4. Jó dolog a fejlesztés. Már ha valóban is fejleszt a Telekom. Mert az utobbi években, a Telekom fejlesztése alig látható. Legalább is, azonon a településen ahol lakom. Sem kábel TV, sem pedig optikai kábel nincsen a mai napig. Pedig 2009 december óta vagyok a Telekomnál internet előfizető. Volt azért fejlesztés, de ez a fejlesztés jelenktéktelen volt ahhoz képest, hogy ma (2017.03.18.) már 1000 Mbit/sec-es internet is létezik a Telekomnál. Persze pont ott ahol lakom ez sincs. Mert miért is lenne. Pedig nem egy el dugott kis faluban lakom. Hanem a Főváros közepén, Kőbányán lakom. Optikai kábel nincs, kábel TV nincs. Mi van jelenlég, és mi volt az elmult 7 éveben? Az előfizetői szerződés meg kötésekkor, 2009. decemberében maximum 15 Mbit/sec sebességű internet. Egészen 2017. január 12.-ig. A 15 Mibit/sec persze ASDL2+-on. Aztán persze a Telekom észbe kapot és roham tempóba fejlesztett, egy kicsikét. Ugyanis 2017. január 12. ASDL2+-ról hirtelen a semmiből VDSL2-re fejlsztett, és az ezközöjet is kicserélet. Így már 1200 métere a telefon központól, is elérehtővé vált VDSL2-n a 20 Mbit/sec. És ez már valódi 20 Mbit/sec volt. De csak volt. Mert ennek ma már nyoma sincs! Ugynis ma már 50 Mbit/sec is bír a VDSL2 vonalam, persze szintén 1200 métere a telefon központól és a DSL központól. Persze ez az 50 Mbit/sec is csak Bonding modban lehetséges, VDSL2-n. Most itt tart a Telekom 7 év után. Szóval valamivel több mint 7 év alatt, az ASDL2+-os 15 Mibit/sec-ről, Bonding modú VDSL2 alapú maximum 50 Mibit/sec-re fejlesztettek, Azaz + 35 Mbit/sec-el tudak nővelni az internet sebességet. + 35 Mibit/sec, 7 év? Ez ám aztán gyors fejlődés! Itt tartunk most. Peresz jó a fejlesztés, és örülök neki. De azért jobban örültem volna ha az 50 Mbit/sec mellet optikára is fejleszt a telekom. Jelenleg most az 50 Mibit/sec-et egy igazi különlegsség adja, amelyet ZTE ZXHN H368N-nak hívnak. Jelenleg a Telekomnak az egyetlen egy olyan készüléke amely bonding képes VDSL2-re képes készüléke a ZTE ZXHN H368N.
 5. 1., Az IPTV nem kártyával működik! Nem is kapsz kártyát! 2., A kártaya helyett egy 20 számjegyből álló egyedi azonosító van, amit a Set-top-box, első bekapcsolásakkor, a set-top-box telepítésekkor kell megadni. 3., A kábel tévén ott mind a 140 TV csatorna jelet egyszerre küldik, így kábel TV esetén a Set-top-boxnak és a kód kártyának csak de kódolnia kell a kábelen érkező jelet. 4., Mig IPTV esetén ott alapból csak 1 SD streamot kapsz, illetve megrendelt csomagtól függően, 1 SD + 1 HD, vagy 2 SD + 1 HD stramot kapsz. 1 stream = 1 TV adás! Mert az IPTV esetén, az IPTV set-top-box a megrendelt szolgálatástól függően, az IPTV szerveréről egyedileg egyesével vagyis steamonként kéri le hogy jogosult vagy e az adott szolgálatásra. Épp ezért kell külön bérelni minden tévéhez IPTV set-top-boxot. Mert 1 set-top-box csak 1 Tévét szolgál ki. Maximum 3 Set-top-box kérhető! A 3 set-top-boxhoz maximum 3 SD és maximum 2 HD stream igényelhető! Tehát nem fogsz tudni egyszere 3 különböző HD csatornát nézni 3 különböző tévén, csak maximum 2 tévén megy 2 külön HD stream. A 3. Tévén az első 2 éppen nézett HD streamból választhatsz. És akkor szrencsés vagy ha 3 SD és 2 HD streamot tudsz igényelni. Mert az átlagban csak 2 SD és 1 HD stream, amit tudnak adni. Sajnos az IPTVnek vannak ilyen jelegű korlátai. Az eslő IPTV set-top-boxnak nincs külön bérleti dija, mert az jár a szolgálatáshoz alapbó, de a második és harmadik set-top-boxnak van egy 870 forintos set-top-boxonkénti díja.
 6. Én a következőkkel egészíteném ki, a gondolat meneteteket. Ön magában a HD csomagal nincs gond, és a családi+HD csomaggal sincs gond. Ezt jogilag is meg lehet tenni! Amivel már gond van, az MTVA csatornáinak HD változataival. Ugyanis a Telekom az MTVA csatornáinak HD változatát továbra is a családi+HD csomagba helyezi. Holott ez elméletileg 2015. Július 1.től már törvénytelen. Mivel az MTVA csatornáinak SD és HD csatornáit egyaránt a közszolgálati csomagba kell, helyeznie a Telekomnak.
 7. Szuper jó! Épp most beszéltem az 1412-es telefonos ügyfélszolgálattal. Ott az ügyintéző nem tud semmit, az RTL Klub HD-ről, Ez már cikki!
 8. Kedves anonymus! Be tudnád linkelni azt az web oldalt, ahol meg erősítették hogy holnaptól lesz RTL Klub HD.
 9. ":smileysad:Tádám" és az RTL Klub HD, nincs sehol!:smileysad:
 10. Ne is haragudj anonymus! De kötekedni azt nagyon szépen tudunk. De a kérdésemre választ adni azt már nem tudsz, csak utasítgatni. Mikor vagy hajlandó válaszolni a kérdsemre? Vagyis hogy honnan van ez az info hogy vissza kerül az RTL Klub HD a Telekom kínálatába?
 11. Kedves Attila70! Hinni abban hiszel amibe csak akarsz! :smileyfrustrated: Én is hiszek bizonysos dolgoban. Most például abban hiszek, hogy a Telekom semmilyen közleményt nem adott ki arról hogy vissza kerülne az RTL klub HD. Sőt, senki semilyen formbában ebben a forumon nem erősítette meg a hírt, illetve az "állítolagos" megerősítő hírt sem támasztotta alá senki semmmilyen, hitelt érdemlően. Éppen ezért ez a hir midaddig pletyka értékű hír, amíg tényleg valóban vissza kerrül az RTL Klub HD a Telekom kínálatában.
 12. Kedves anonymus!  :smileyfrustrated: Kitől is nyert meg erősítést, ez az információ? :smileywink:
 13. "....a T-s fiúk előkészítették az EPG-t. " Az EPG-ben sincsen nyoma az RTL Klub HD-nak! :smileyvery-happy: Egyébként  :smileywink:"vihar" :smileywink: vagyis "RTL Kukb HD" előtti nagy csönd van, a Telekomnál. Mélyen halgat a Telekom! De én inkább arra lennék kíváncsi, hogy vajon bolcastle honnan vette ezt a Hírt hogy 2015.06.09.-én vissza kerül a Telekom kínálatába az RTL Klub. Mivel a Telekom a mai napig ez ügyben semmilyen forámban nem nyilatkozott. Én pedig így ebben az esetben hiszem ha látom.
 14. Nálam sem a 158. program helyen, sem pedig a 299. program helyen  nem jelenik meg semmi. Sőt az 158. és a 299. program hely egyáltalán meg se jelneik. IPTV-m van Családi+HD csomaggal. De még így se jelneik meg. A másik érdekessége a dolognak, hogy a Telekom érdekes módon mélyen halgat az RTL Klub HD vissza kerüléséről. 
 15. Elméletileg, igen adható. Sőt akkár még 1 db (Full) HD streamm is adható. Sőt elméletileg az ASDL 2+ technologiai is képes 2 SD és 1 (Full) HD streamm-re. Mivel a 2 SD streamm eggyüttesen, úgy körülbelül 6 Mbit/sec körül van, addig egy (Full) HD streamm önmagában úgy legalább 6 Mbit/sec. Tehát a 2 SD és az 1 HD streamm eggyüttesen kb. 12-13 Mbit/sec. Ennek megfelelően akkár 3 SD streamot is elbir az ASDL2+ technologia. Tehát ahol tudnak adni, legalább 15 Mbit/sec-et ASDL2+-ön ott menne az előbb le írtak. De sajnos a Telekom nem így áll hozzá, és elégé fukara az SD és HD streammok számát illetően.
 16. Előbb utóbb az összes szolgálató meg fogja szüntetni az analog kábel Tévét. Csak idő kérdése! A 2020-as 30 Mbit/sec-es net jó lenne 2020-ra, de a mai (2015.) technologiai állás az még, jóval túl mutat még a Star Trek (2364. - 2379.) Idején is. Mert még mindig az ASDL van töbségébe. Én is hiába vágyok optikára, és valódi HD-ra az IPTV-n, soha nem lesz nekem. Pedig a Budapesten élek és lakom, és még sincs optikai kábele a Telekomnak. Még a környéken sem!
 17. Igen. - De jelenleg minden kábel TV szolgálatónál van valamilyen szinten analóg kábel TV. Még a Telekomnál is van jelenleg analóg kábel TV. Csak a Telekom már nem köt új szerződéseket az analóg kábel tévére. De nézd meg a Telekomnak a TV-re vonatkozó Á.sz.f.-jét, és csodálkozni fog, hogy a telekomnál még mindig van analóg TV adás. De nem csak a Telekomnál, minden nagyobb szolgálatónál van, kisebb - nagyobb csatorna számmal még analóg TV adás. A ****nél is van analóg adás. A ****nél jelenleg 61 analóg TV csatorna van. Miért is nagy szívás a **** analógja? Mert úgyanis a ****nél is 2009. Szeptembere óta van DVB-C digitális kábel tévé. Jelenleg is van a ****nek digitális platformja, amin jelenleg 125 TV csatorna van. Ebbe benne van az HBO max is már. Egyébként a **** 118 TV csatornát kinál a digitális platformon a ****+ csomagban havi 3100 forintért. Éppen ezért szerintem nem szívná meg a ****, ha törvényileg köteleznék öket arra hogy meg kellene szüntetni az analóg adást.
 18. Jelenleg nincs ilyen törvény, amely le írná hogy nem lehet analóg kábel TV.
 19. Még pontosan nem ismert, a 2015. július 1-től érvényes csatorna kiosztás. De biztos lesznek ki kerülő csatornák. Az M4 Sport csatorna, pedig előre láthatólag csak 2015. Július 18.-án fog idnulni. De már 2015. július 1.-től fent kell lesz tartani az M4 Sport csatorna helyét, a digitális platformon. Annyi már most ki derült hogy a DUNA World nevű csatornának a HD változata vagyis a DUNA World HD csatorna 2015. július 1.-én megszünik. Legalábbis a jelenlegi hírek szerint! Tehát a DUNA World HD csatorna ezért  várhatóan ki fog majd kerülni  a csatorna kiosztásból. A "sima" vagyi a DUNA World "SD" változata az továbra is meg marad, és az továbbra is kötelező továbbitani a digitális platformon. Viszont az ananlóg platformon, érdkes modón 2015. Július 1.-től a DUNA World-öt már nem kötelező továbbitani, csak ha van szerződése a szolgálatónak a DUNA World-re, de már törvényileg nem lesz kötelező az analógon továbbitani. De a Digitális platformon, olyanon mint például az IPTV azonon továbbra is lesz DUNA World.
 20. Az előző bejegyzésemben pont erről írtam.  2015 Júliustól ez lesz az első nyolc csatorna a tévéjén.  :smileyhappy:
 21. Ez csak javaslat. De nem kötelező érvű. Ami kötelező ebből, az hogy az MTVA csatornáinak, meg kell előzze az összes többi csatornát. De azon belül hogy milyen sorrendben adják az MTVA csatornáit az csak javaslat. Csak egy - két példát írnék hogy lássátok mire gondolok. Az MTVA (Eredeti) javaslata így szól: 1. Programhely: M1 2. Programhely: M2 - M2/Petőfi. 3. Programhely: Duna 4. Programhely: M4 Sport 5. Programhely: Duna World 6. Programhely: M6 7. Programhely: M3 8. Programhely: M5 9. Programhely: M1HD 10. Programhely: M2 HD - M2/Petőfi HD 11. Programhely: Duna HD 12. Programhely: M4 Sport HD 13. Programhely: M6 HD 14. Programhely: M5 HD De ez csak javaslat a csatorna sorrendre. A szolgáltatók meg is variállhatják ezt a csatorna sorrendet, például eképpen: 1. Programhely: M1 2. Programhely: M1HD 3. Programhely: M2 HD - M2/Petőfi 4. Programhely: M2 HD - M2/Petőfi HD 5. Programhely: Duna 6. Programhely: Duna HD 7. Programhely: Duna World 8. Programhely: M3 9. Programhely: M4 Sport 10. Programhely: M4 Sport HD 11. Programhely: M5 12. Programhely: M5 HD 13. Programhely: M6 14. Programhely: M6 HD Tehát ezen beül variállhatják a csatorna sorrendet. De a lényeg az hogy az összes többi TV csatornát meg kell előzze az MTVA csatornái. Vagyis, például már az RTL Klub csatornát nem rakhatják az 1. Programhelyre, csak legfejebb a 15. programhelyre.
 22. Le lehet úgyan tiltani, a hívó szám kijelzést, de szerintem felesleges le tiltani! Miért baj az ha látod, a telefonod kijelzőjén hogy ki hívott, illetve azt hogy melyik telefon számról hívtak? Így legalább vissza tudod hívni, azokat akik el küldék a telefon számukat! Engem meg pont az idegesít, ha valaki úgy hív fel hogy nem küldi el a telefonszámát, híváskor. Szerintem ma már ez a hívó szám kijelzés, és hívó szám elküldés egy nagyon alap szintű szolgálatás!
 23. Igazad van. De tegyük azt is hozzá, hogy 100 centi átlójú tévét, nem mindegy, hogy mekkora szobába helyezzük el. Mert nem mindegy, hogy az adott szoba ahová elhelyezünk egy 100 centi átlójú tévét, az 12 négyzet méter, vagy 24, vagy ötven négyzet méteres. És az se mindegy, hogy a tévétől hány centire ülünk le. Nyilván egy kis szobába, elég egy kisebb átlójú tévét, míg egy nagyobb szobába, nagyobb átlójú tévét is el helyezhetünk. :smileywink:
 24. Nekem is volt a 2014. novemberi keltezésű számlán, összefoglaló a 2015. január 6.-i változásokról! Magán a számlán volt rajta, a számla utolsó oldalán, apró betükkel volt! Úgy látszik, sokan nem olvassák el tiszteségesen a számlájukat. Ami sajnos elég nagy baj! :smileywink: Tessék el olvasni a számlát! Nem csak a fizetendő összegig kell el olvasni egy számlát, hanem a számla összes oldalát, és a számla összes betűjét, tessék el olvasni! :smileywink:
 25. Ha le mondtam volna az IPTV szolgálatást, akkor mit néztem volna? :smileyhappy: Úgyanis hiába lakom kőbányán, (Budapest, X.kerület.), nem lehet "pattogni" a kábel tévé szolgáltatok közt. Mert nincs más kábel tévé szolgálató, az adott lakhelyen. Csak a négy betűs. De ott meg nincs Discovery! :smileysad: Így marad (sajnos) a Telekom IPTV, ASDL-en! :smileywink: